Pöllöklubin säännöt


Kaikki Pöllöklubin edutKuukauden PöllöklubiedutPöllöklubin säännöt
Oma Suomalainen -tili | Liity Pöllöklubiin

Pöllöklubiin liittyminen ja Pöllöklubin asiakastilin käyttöönotto

Pöllöklubi kanta-asiakasohjelmaan voi liittyä kuka tahansa vähintään 16-vuotias henkilö, jolla on käytössä toimiva sähköpostiosoite. 

Pöllöklubiin voi liittyä Suomalaisen Kirjakaupan myymälässä tai verkossa osoitteessa Suomalainen.com. Liittyminen on ilmaista ja Pöllöklubin etuja voi hyödyntää heti liittymishetkestä lähtien. 

Jos et vielä kuulu Pöllöklubiin voit liittyä verkossa näin:

Luo ensin Oma Suomalainen -tili. Tilin luomisen jälkeen kirjaudu asiakastilillesi ja liity siellä Pöllöklubiin. 

Jos olet jo aiemmin liittynyt Pöllöklubiin ja haluat kirjautua sisään Pöllöklubin asiakastilillesi ensimmäistä kertaa, toimi näin:

Luo Oma Suomalainen -tili samalla sähköpostiosoitteella, jolla olet aiemmin liittynyt Pöllöklubiin ja saat asiakastilisi käyttöösi. Sähköpostiosoitteesi on asiakastilisi käyttäjätunnus, joten on tärkeää, että käytät samaa sähköpostiosoitetta, jolla olet liittynyt Pöllöklubiin.

Pöllöklubin asiakastiedot

Pöllöklubin jäsenyys edellyttää, että asiakas ilmoittaa käytössä olevan sähköpostiosoitteensa, etu- ja sukunimensä, puhelinnumeronsa sekä osoitetietonsa liittymisen yhteydessä. Asiakkaan ilmoittama sähköpostiosoite toimii käyttäjätunnuksena kirjautuessa Pöllöklubilaisena Oma Suomalainen -tilille.

Kaikki asiakastiedot tulee ilmoittaa oikeina ja ajantasaisina. Mikäli tiedot myöhemmin muuttuvat, asiakastietoja voi päivittää kirjautumalla Oma Suomalainen -tillleSähköpostiosoitetta ei ole mahdollista päivittää itse, vaan sen voi tarvittaessa päivittää olemalla yhteydessä asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@suomalainen.com). 

Pöllöklubin jäsenyys on henkilökohtainen eikä Pöllöklubissa ole rinnakkaiskortteja. Yhdellä henkilöllä voi olla vain yksi Pöllöklubin jäsenyys eli kanta-asiakastili. Jos samalle henkilölle on luotu virheellisesti useampi kuin yksi kanta-asiakastili, asiakastilejä ei voida myöhemmin yhdistää. Jos asiakas haluaa lopettaa ylimääräisen kanta-asiakastilinsä, hänen tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@suomalainen.com). 

Oheisesta linkistä voi tutustua kanta-asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevaan tietosuojaselosteeseen.

Vuoden 2020 Pöllöklubin bonus

Pöllöklubilaiset saavat vuoden 2020 aikana kerryttämänsä bonuksen käyttöönsä alkuvuonna 2021. Bonusta ansainneita asiakkaita tiedotetaan erikseen sähköpostitse ja tekstiviestitse, kun bonus on käytettävissä.

Kertynyt bonus ladataan Pöllöklubin kanta-asiakaskortille ja sen voi käyttää Suomalaisen Kirjakaupan myymälöissä tai Suomalainen.comissa.  

Pöllöklubin tasot ja edut

Bonuksen kerryttäminen on päättynyt 31.12.2020 ja korvautunut taso-ostojen kerryttämisellä alkaen 1.1.2021. 

Pöllöklubissa on kolme asiakkuustasoa: pronssi, hopea ja kulta. Pöllöklubilainen saa erilaisia etuja riippuen asiakkuustasostaan. Pöllöklubin edut ovat nähtävissä Pöllöklubin nettisivuilla Suomalainen.comissa. Pöllöklubin edut ovat henkilökohtaisia, eikä niitä voi luovuttaa eteenpäin toisen henkilön käyttöön.

Pöllöklubin taso-ostot / vuosi muodostuvat verollisesta nettomyynnistä:

 • Pronssi: 0 – 99,99 €
 • Hopea: 100,00 – 199,99 €
 • Kulta: 200 € +

Pöllöklubin taso-ostot kertyvät ostokerroista, jolloin Pöllöklubin kanta-asiakaskortti esitetään Suomalaisen Kirjakaupan myymälässä, tai kun ostoksia tehdään Suomalaisen Kirjakaupan verkkokaupassa kirjautuneena Pöllöklubilaisena Oma Suomalainen -asiakastilille. Taso-ostoja eivät kerrytä oppikirjat, ohjelmalisenssit, tietokoneet, postimerkit, lehdet, elokuvaliput, muut liput eivätkä ostot, joista on annettu yritysalennus. Taso-ostot kertyvät lisäksi Suomalainen Plus e- ja äänikirjapalvelun kuukausitilauksesta, jos tilaaja kuuluu Pöllöklubiin. 

Pöllöklubin taso-ostoja kerryttäviä ostoja ei voi kirjata jälkikäteen. Taso-ostot päivittyvät asiakastietoihin seuraavana päivänä taso-ostojen syntymisestä.

  Pöllöklubin taso määrittyy seuraavasti:

  • Asiakkaan taso määritetään 1.1.2021 edellisen vuoden (12 kk) aikana tehtyjen taso-ostojen perusteella, ja taso-ostojen kerryttäminen lähtee liikkeelle nollasta
  • Asiakas nousee ylemmälle tasolle aina silloin, kun taso-ostot ylittävät seuraavan tason rajan, ja uusi taso on voimassa vuoden (12 kk)
  • Asiakkaan taso tarkastetaan vuoden (12 kk) jälkeen siitä hetkestä, kun asiakas on edellisen kerran noussut tasoilla. Jos tasonousua ei tapahdu tai asiakas on jo ylimmällä tasolla, taso tarkastetaan juoksevasti vuoden (12 kk) välein. Tarkastushetkellä asiakkaan edellisen vuoden (12 kk) taso-ostot määrittävät, mille tasolle hän sijoittuu.

  Pöllöklubin viestintä

  Pöllöklubin viestintä tapahtuu pääasiassa sähköpostitse tai tekstiviestitse, joten sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron ajan tasalla pitäminen on tärkeää. Tällä tavoin Pöllöklubilainen saa tietoa asiakkuudestaan ja pääsee hyödyntämään hänelle kuuluvat edut.

  Pöllöklubiin liittynyt asiakas saa liittymisen jälkeen sähköpostitse tervetuloviestin, jossa kerrotaan miten asiakas voi päivittää ja hallinnoida omia tietojaan Oma Suomalainen -asiakastilillä

  Asiakasviestintä on kiinteä osa Pöllöklubin asiakasohjelmaa, eikä sitä voi peruuttaa. Asiakasviestintä pitää sisällään tietoa Pöllöklubin asiakkuudesta ja asiakasohjelmaan liittyvistä asioista. Myös viestintä mahdollisissa kriisi- tai häiriötilanteissa sisältyy asiakasviestintään.

  Markkinointiviestintä on olennainen osa Pöllöklubin asiakasohjelmaa, sillä asiakas saa sitä kautta tietoa eduistaan. Pöllöklubin jäsenyys sisältää markkinointiviestintää Pöllöklubin eduista (lähettäjänä "Pöllöklubi") ja Suomalaisen Kirjakaupan eduista, kampanjoista ja ajankohtaisista uutuustuotteista (lähettäjänä "Suomalainen Kirjakauppa"). Markkinointiviestinnän voi halutessaan peruuttaa päivittämällä viestintäasetuksiaan Oma Suomalainen -asiakastilillä tai olemalla yhteydessä Suomalaisen Kirjakaupan asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@suomalainen.com).

  Ehtojen muuttaminen ja Pöllöklubi kanta-asiakassopimuksen irtisanominen

  Suomalaisella Kirjakaupalla on oikeus muuttaa Pöllöklubin kanta-asiakkuuden ehtoja ja kanta-asiakasohjelman sisältöä. Olennaiset muutokset tiedotetaan kanta-asiakkaille sähköpostitse tai tekstiviestitse. Vähäisemmistä muutoksista tiedotetaan Suomalainen.comissa. 

  Pöllöklubin kanta-asiakkuuden voi irtisanoa olemalla yhteydessä asiakaspalveluun sähköpostitse (asiakaspalvelu@suomalainen.com) tai puhelimitse (puh. (09) 1566 300 arkisin klo 9-15).

  Suomalaisella Kirjakaupalla on oikeus päättää Pöllöklubin kanta-asiakkuus kahden vuoden (24kk) kuluttua viimeisestä ostokerrasta, jolloin kanta-asiakaskorttia on käytetty.