Nappien uusi elämä

Julkaistu:

 

 

Vanhat napit saavat uuden elämän, kun päällystät ne värikkäillä Fimo-massoilla. Erikokoisilla napeilla tuot uutta twistiä valmisvaatteisiin, viimeistelet muhkeat neuleet kivoilla yksityiskohdilla tai tuot pirteän lisän kodin sisustukseen.

 
 

 

Toimi näin:
1. Muotoile erivärisistä Fimo-massoista haluamasi pituisia ja paksuisia massapötköjä. Muovailu onnistuu käsin pyörittelemällä, mutta halutessasi voit rullata tasakokoisia pötköjä esim. kotikeittiön pastakoneella. 1-2 mm paksuiset pötköt ovat sopivia nappien päällystystarpeisiin. Päästä luovuus valloilleen: rullaile erilaisia vaihtoehtoja ennakkoluulottomasti!
2. Jotta nappien pintaan saadaan näyttävyyttä, on massapötköjä hyvä solmia toistensa lomaan. Leikkaa tätä varten muovailluista pötköistä tasamittaisia pätkiä. Noin 20 cm pätkät ovat sopivia erilaisiin solmeiluihin.
3. Paina kahta massapötköä hellästi toisiaan vasten ja kierrä niitä toistensa ympärille. Mitä tiheämmin kierrät, sitä napakammalta näyttävää punosta saat aikaan.
4. Saat aikaan lettimäiseltä neulokselta näyttävät koristepinnat, kun painat kaksi punospötköä toisiinsa kiinni.

Asettele eritavoin punotut massapötköt nappien päälle ja leikkaa ylimääräiset massaosat pois niin että jäljelle jää napin muotoa mukaileva Fimo-pinta. Paina massaan myös tarvittavat napin reiät neulalla. Nosta nappipohjat vielä hetkeksi syrjään. Paista Fimo-massat kotiuunissa leivinpaperin päällä 110-asteessa 30 minuuttia. Massojen jäähdyttyä kiinnitä nappien värikkäät pinnat paikoilleen kuumaliimalla tai pikaliimalla.

Näitä tuotteita tarvitset

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.