Aromastick-tuoksupuikot: eteerisistä öljyistä iloa arkeen ja tasapainoa tunne-elämään

Julkaistu:

Eteeristen öljyjen vaikutuksiin perustuvan Aromastick-puikkojen avulla tuoksujen hoitavan voiman saa valjastettua arkeensa varsin vaivattomasti.

 

Haihtuvien eli eteeristen kasviöljyjen hoitaviin vaikutuksiin perustuva aromaterapia auttaa luomaan tasapainoa mielen, kehon ja tunteiden välille. Kyseessä on pitkät perinteet omaava, lempeä hoitomuoto, jolla on paljon annettavaa myös kiireiselle nykyihmiselle.

Aromaterapian teho pohjautuu ihmiskehon kykyyn hyödyntää kasveista tislattujen eteeristen öljyjen tuoksumolekyylejä. Aromaterapiassa eteeristen eli haihtuvien öljyjen ainesosat päätyvät kehomme käyttöön nenän hajureseptoreiden kautta. Sieltä ne vaikuttavat aivojen limbiseen järjestelmään, joka osallistuu esimerkiksi tunteiden ja motivaation säätelyyn. Erilaiset tuoksut vaikuttavatkin vahvasti esimerkiksi tunteisiin, muistoihin ja mielialaan. Tämän myötä esimerkiksi stressin, ahdistuneen olon ja alakulon taltuttamiseen on aromaterapiasta saatu paljon tukea.

Aromastick-tuoksupuikkojen avulla aromaterapian hyödyistä voi nauttia missä ja milloin vaan

Aromaterapia ei tietenkään ole uusi keksintö vaan tuoksujen hoitavista vaikutuksista osattiin nauttia jo muinaisessa Egyptissä. Sen sijaan Aromastick-tuoksupuikko on uusi, innovatiivinen tapa hyödyntää aromaterapiaa arjessaan; tuoksupuikkoa nuuhkaisemalla saa tunnetilaansa vaikutettua välittömästi. Aikuisille ja yli 7-vuotiaille tarkoitettujen Aromastick-tuoksupuikkojen ideana onkin, että niitä käytetään juuri sillä hetkellä, kun tarvetta ilmenee.

Huulirasvapuikon kokoinen Aromastick kulkee helposti mukana ja sen avulla aromaterapian avuista voikin nauttia missä ja milloin tahtoo. Sveitsiläisvalmisteista Aromastickia käytettäessä eteeristen öljyjen tuoksut eivät leviä tuoksuttelijaansa laajemmalle piirille eivätkä siten aiheuta harmia tuoksuyliherkille ihmisille.

 

Aromastick vaikuttaa välittömästi

Aromastickiä nuuhkaistuaan eteeristen öljyjen tehon tuntee heti ja tuoksupuikkojen avulla voimmekin nopeasti esimerkiksi lievittää stressiä, hillitä hermostumista, lisätä tarmokkuutta tai petrata keskittymiskykyämme. Aromastick-tuoksupuikot auttavat ihmistä ottamaan käyttöön omia voimavarojaan; jokaisella on esimerkiksi kyky tyynnyttää mielensä hermostuttavalla hetkellä tai terästäytyä ennen kognitiivisesti vaativaa tilannetta —  vaikka aina tunteiden tai vireystilan säätely ei toki helpolta tunnukaan.

Aromastickin nuuhkaiseminen tarjoaa pienen, hoitavilla tuoksuilla varustetun hengähdyshetken kiireisenkin arjen pyörityksessä. Tuoksuillaan hurmaava Aromastick motivoi pitämään pikkuisia pausseja pitkin päivää. Jo muutama syvähengitys ja nuuhkaisu tasoittaa ylikierroksia ja tukee voimiemme elpymistä. Palauttava vaikutus korostuu, jos tuoksuja nuuhkii silmät suljettuina — kun osan aisteistaan blokkaa, toiset niistä vahvistuvat.

Aromastickin avulla myllertävästäkin mielestä saa helpommin siirrytyksi kehoon ja tähän hetkeen. Kun läsnäolon kokemusten määrä arjessamme kasvaa, tyytyväisyytemme ja tyyneytemme lisääntyy. Myös reaktiivisuus vähenee, kun muutaman syvähengityksen avittamana saamme emotionaalisesti haastaviinkin hetkiin muutaman sekunnin lisää harkinta-aikaa.

 

Pika-apua tiukkoihinkin tilanteisiin neljän Aromatick-vaihtoehdon voimin

Rauhallista oloa lisäävä Aromastickin Relax-tuoksupuikko sisältää eteerisiä laventeli-, vetiver- ja mandariiniöljyjä. Rentoutumista tukeva tuoksuseos on ihanteellinen apu kiireisen päivän pyöritykseen ja rauhoittumisen tueksi iltaisin. Mielen ja kehon ylikierroksia rauhoittava Relax auttaa päästämään irti kiireestä ja olemaan läsnä tässä hetkessä. “Otan sitä iltaisin nukkumaan mennessä. Se rauhoittaa ja auttaa nukkumaan paremmin”, Relax-tuoksupuikkoa käyttävä Lisa-Maria kertoo kokemuksistaan.

Mielen kierroksia tasapainottavassa Aromastickin Balance-tuoksupuikossa vaikuttavina aineina ovat eteeriset piparminttu-, sypressi-, geranium- ja inkivääriöljyt. Mieltä tyynnyttävä Aromastick Balance tuo välitöntä apua stressaavissakin tilanteissa; hermostumista hillitsevä tuoksuseos auttaa mielen ja kehon tasapainon saavuttamisessa.

 “Hermostumisen hetkellä hengitän syvään ja nuuhkin tasapainottavaa tuoksua sieraimiini. Ärsytys laantuu ja olo tuntuu selkeämmältä”. Balance-tuoksupuikkoa käyttävä Karoliina kuvaa kokemuksiaan.

 

Valppautta ja virkeyttä lisäävässä Energy-tuoksupuikossa vaikuttavat eteeriset piparminttu-, rosmariini- ja greippiöljyt. Vitaliteettia vahvistava tuoksuseos tuuppaa tarmoa taipaleelle lisäten energisyyttä ja auttaen saamaan asioita aikaiseksi.  “Itselläni oli aina tapa ottaa kahvikuppi työpöydän ääreen. Nyt saan saman vaikutuksen Aromastick Energystä ja olen ihan huomaamatta vähentänyt kahvinjuontia. Tikku kulkee kaiken lisäksi todella helposti mukana”, Energy-tuoksupuikkoa arjessaan hyödyntävä Sebastian kertoo.

 

Terästäytymisen ja ihanteellisen vireen saavuttamisen tueksi kehitetty Focus-tuoksupuikko sisältää eteeristä kanelinkuori-, piparminttu-, rosmariiniöljyjä. Keskittymistä petraava tuoksuseos selkeyttää ajatuksia ja tasapainottaa mieltä. Focus-tuoksupuikko on loistava valinta esimerkiksi tietotyöläiselle ja opiskelijallekin. “Tämä tuo ihanan pienen hetken kiireisen työpäivän keskelle. Hommat taas sujuu hieman paremmalla ajatuksella”,  Focus-tuoksupuikkoa testannut Sanna kertoo tyytyväisenä.

Osta omat Aromastickisi nyt näppärästi myymälöistämme tai verkkokaupastamme!

 

Näitä tuotteita tarvitset

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.