Syyskuun ruokavinkki: Tulinen juustomakaroni

Julkaistu:

Taas sataa! Sadepilven ehdoton hopeareunus on, kuten kaikki tietävät, hyvä ruoka (kaloreitahan ei lasketa sadesäällä). Käperry sohvalle lempisarjasi ääreen ja herkuttele uudistetulla juustomakaronireseptillä, nimittäin huippukokki Teemu Laurell esittelee kirjassaan reseptin tuliseen juustomakaroniin. Nam ja nam! Tämä herkku sopii jokaisen lohturuoan ystävälle.  

Kauppareissulta: 

400 g penne- tai fusillipastaa 
2 salottisipulia 
2 valkosipulin kynttä 
3 dl kuohukermaa 
300 g erilaisia juustoja 
suolaa, mustapippuria 
jalapenoja maun mukaan  
voita paistamiseen ja vuoan voiteluun 

Samalla, kun pohdit, minkä leffan sitä tänään katsoisi, noudata seuraavia askeleita kohti makuhermojen sinfoniaa: 

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Siivilöi kypsä pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. 

Hienonna sipulit ja valkosipulit, ja laita tämän jälkeen voi pannulle. Kun voi vaahtoaa, lisää joukkoon sipulit. Kuullota sipuleita, kunnes ne ovat läpikuultavia. 

Lisää joukkoon kerma ja keitä hetki. Ota paistinpannu pois liedeltä. 

Raasta juustot ja laita raaste blenderiin tai sauvasekoittimen korkeareunaiseen kulhoon. Kaada joukkoon kerma-sipuliseos ja soseuta, kunnes saat tasaista, paksuhkoa kastiketta. 

Kaada kastike pastan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Hienonna jalapenot ja lisää pastan joukkoon. Sekoita makaroni-juustoseos tasaiseksi. 

Voitele uunivuoka kevyesti ja kaada seos vuokaan. Raasta päälle hieman juustoa ja siirrä vuoka uuniin. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes pasta imaisee kastiketta ja vetäytyy hieman kasaan, gratinoituu ja saa kauniin kullanruskean pinnan. 

Anna vetäytyä hetki ja tarjoa.  

Parasta on, että tämä ruoka toimii loistavasti myös seuraavana päivänä. Voit siis uskotella itsellesi, että tätä ei missään nimessä tule syötyä yhdeltä istumalta, vaan huomisen lounas on valmis. 

 

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.