Kuulumisia kirjahyllystä: Tässä ovat syyskuun odotetuimmat uutuuskirjat

Julkaistu:

Pieni kirja suuresta rakkaudesta, kiellettyjen muistojen seurauksia, ravistelevaa arjen kuvausta ja huippusuositun dekkarisarjan uusin osa – tervetuloa syksy, me olemme valmiit! 

 

Jari ja Kati Tervo: Ukko 

Kirjailijapariskunnan suurisydäminen kertomus siitä, miten nelijalkainen perheenjäsen muuttaa elämän. 

Kesällä 2020 Jari ja Kati Tervon kotiin saapuu borderterrierin pentu. Hän saa nimekseen Ukko. Ukko tutustuu ympäristöönsä, ottaa ja merkitsee sen omak seen. Hän rakastaa pöydänjalkoja ja kaivaa ylös kesämökin perustukset. Hän on vahva ja tunteikas, villi ja hellä. Hän tulee täysikasvuiseksi muttei koskaan aikuiseksi. 

Ukko on kirja ajasta, jota värittää uuden perheenjäsenen tuoma ilo ja toisaalta hidas toipuminen odottamattomasta sairaudesta. Se on kertomus siitä, miten yhteiselo koiran kanssa saa katsomaan uusin silmin ihmisen paikkaa maailmassa. Ennen kaikkea se on kertomus rakkaudesta.

Ukko 

Ukko ilmestyy 7.9.2022. 

 

Päivi Lipponen: Toivon että tapaamme 

Dramaattisessa historiallisessa romaanissa rakkaimmat muistot ovat kaikkein kielletyimpiä. 

Helsinki 1958. Elannon leipätehtaalla vuosikymmeniä työskennellyt Sofia huomaa mustan Pobeda-auton ilmaantuneen tehtaan portille. KGB:n nahkatakkiset miehet antavat Sofialle tehtävän viedä merkillinen kirjepaketti Leningradiin, kaupunkiin, jonka hän tunsi tsaarinajan Pietarina. Siellä hän palveli Jusupovien palatsissa ja rakastui vallankumoukselliseen Borikseen, hevosrenkiin, joka muutti maailmaa. 

Paluusta Leningradiin muodostuu Sofialle hänen elämänsä mittainen matka halki Venäjän vallankumouksen, Leninin valtaannousun, kommunismin rakentamisen ja hetkien, jolloin vallankumous söi omat perillisensä. 

Toivon, että tapaamme

 

Fiona ‘Elōne: Tulit luokseni kutsumatta 

Millaista on elää nuorena ruskeana äitinä 2020-luvun Suomessa, kysyy ravisteleva esikoisromaani, jossa päihteet ovat arkea siinä missä päivähoito-ongelmatkin. 

24-vuotias Ona on viemässä taaperoaan päiväkotiin, kun viesti menneisyydestä tavoittaa hänet. Lapsen isä on vastikään vapautunut vankilasta ja haluaa tavata. Seuraavan vuorokauden Ona kulkee silmät selässään. 

Sähköinen romaani nuoruudesta tutkii elämän suuria ja pieniä valintoja oivaltavasti mustan huumorin keinoin. Kuinka taklata hoplopvanhempien uteliaat kysymykset? Mitä kengät deitistä kertovat? Mitä ihmettä kaksi vuotta aiemmin oikein tapahtui? 

Tulit luokseni kutsumatta

 

Pilvi Hämäläinen: Cinderella 

Supersuositun Pilvi Hämäläisen synkänhauska esikoisromaani pienen kaupungin ihmisten suurista unelmista. 

Mökin uusi polttokäymälä kiiltää, ja Sirkka on torhakkana. Enää eivät Hienohelma-Anneli ja lottamuseolaiset häntä rahvaaksi haukkuisi. Hänen tyttärensä Siru, luokan kaunein tyttö silloin joskus, polttaa visaa postimyyntiunelmiin ja janoaa Hiivamummon pubissa värikkäitä drinkkejä ja kantareijojen ihailua. 

Sirun tytär Jade-Adele lusii läpi teini-ikää ja häpeää: äidin railakasta Wilma-viestintää, hätätielle jätettyä nissaninrutkua, nimeään. 

Kolme sukupolvea rakastaa ja tappelee talossa, jonka rappukäytävässä raikaa E-Rotic ja Jääkärinmarssi ja lemahtaa kissanpissa, Kouros ja misogynia. 

Cinderella

Cinderella ilmestyy 9.9.2022. 

 

Elina Backman: Ennen kuin tulee pimeää 

Kansainväliseen menestykseen kohonneen Elina Backmanin kolmas romaani on vastustamaton yhdistelmä perinteistä dekkaria ja psykologista trilleriä. 

Vuonna 1998 Lapin erämaasta löytyi nuoren naisen ruumis. Tapaus ei koskaan selvinnyt, ja nyt uhrin sisko pyytää Saana Havasta apuun. Saana epäröi, mutta päättää lähteä Inariin jatkamaan siitä, mihin paikallinen poliisi aikoinaan jäi. Samalla Saana voi tavata pohjoisessa asuvaa isäänsä. Kaamos lähestyy, ja sen turvin murhaaja yrittää jälleen kätkeytyä pimeään. Kuka on kantanut salaisuuksia kaikki nämä vuodet? 

Havas-sarjan odotettu kolmas osa on koukuttava dekkari vaietuista salaisuuksista, rakkaudesta ja luonnosta, joka mykkänä todistaa kaiken. 

Ennen kuin tulee pimeää

Ennen kuin tulee pimeää ilmestyy 23.9.2022. 

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.