Kuulumisia kirjahyllystä: Oma isä, paras isä! Kirjailijat kertovat muistoja isistään - katso ihanat kuvat!

Julkaistu:

Isänpäivän kunniaksi kysyimme kirjailijoiltamme muistoja heidän omista isistään. Heli Laaksonen, Elina Backman ja Risto E.J. Penttilä kertovat muistoja lapsuusajoiltaan. 

Heli Laaksonen: 

“Semmoset, kenel on piänenä neuvoi annettu, on kovi neuvoma ittekki - ja kuka täst elämäst ilman toiste neuvoi selvi! 
Meijä isä o aikanas valmistunu maatalouskerhoneuvojaks ja siänineuvojaks ja itte valmistusin hiljattais luonto- ja ympäristöneuvojaks. Usse me puhutaan kirjoistaki, esimerkiks siit, kummone siänikirja mailmast viäl puuttuu. 

Luonnos-kirjaan kyselin kans vinkkivitossi sillon tällö ja sinne kirjotinki isän puheist poimitun kivan sanaparin: maaperän mururakenne! 

Mukulanas kuljin isän kans usse luanno helmas, lehtometäs, onkimas taik vaik kaislikon suajas niinko täsä Rymättyläs vuan 1975 otetus kuvas. Neuvomine meneilläs!” 

Heli Laaksonen

Elina Backman: 

“Kun olin lapsi, minulle ja siskolleni luettiin paljon. Oli ihanaa istua isän sylissä ja kuunnella hänen rauhallista ääntään. Joskus isä keksi nauhoittaa satujen lukemista c-kasetille, jotta voisimme kuunnella hänen ääntään silloinkin, kun hän oli töissä. Löysin joskus myöhemmin aikuisena lapsuudenkodista pinon itse nauhoitettuja satukasetteja. Tässä kuvassa istun isän sylissä Haagan kodissa pienenä.” 


Elina Backman

Risto E.J. Penttilä: 

“Kun isä tuli kotiin töistä niin hänen kainaloonsa pääsi vähäksi aikaa, kun hän huilasi ennen illallista.” 

Risto E. J. Penttilä

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.