Kuulumisia kirjahyllystä: Annen lokakuun kirjavinkit

Julkaistu:

Kirjavinkkaajamme Anne Ikonen tutustui hänelle ennestään tuntemattomiin kirjailijoihin ja vaikuttui. Ota sinäkin nämä teokset lokakuun lukulistalle! 

Suonna Kononen: Tie päättyy meren rannalla

Joensuulaisen Suonna Konosen esikoisromaani Tie päättyy meren rannalle on sujava ja sympaattinen tarina, jossa kehyksenä toimii roadtrip:keski-ikäinen mies lähtee matkalle etsimään muutosta elämäänsä.  Kirjassa on sujuvaa dialogia, jossa käsitellään vaikeitakin asioita: ikääntymistä, juurettomuutta, mieskriisiä ja parisuhdetta. Mielenkiintoinen lukukokemus, jossa huumoria ei ole unohdettu. Kirja ei ole suunnattua ainoastaan miehille, sillä kirjan lukenut nainen saattaa oppia sen avulla paremmin ymmärtämään myös keski-ikäistä miestään. 

Tie päättyy meren rannalle

Emmi Pesonen: Taikurin tyttäret 

En ole lukenut Emmi Pesosen esikoisromaania Maailman kaunein sana, mutta luettuani hänen uusimman romaaninsa Taikurin tyttäret myös esikoinen mene lukulistalle! Sen verran puhutteleva tämä uusin on. Taikurin tyttäret kertoo kahdesta sisaruksesta, jotka vanhempien avioeron takia joutuvat eroon toisistaan. Kirjassa on monta teemaa: sisarusten välinen rakkaus, aikuiseksi kasvaminen, kipu ja muistin petollisuus. Yhtenä tärkeänä teemana myös, kuinka vanhemmat ehkä hyvässä tarkoituksessa salaavat lapselta hänen elämäänsä koskettavia tärkeitä asioita. Vaikka kirja käsittelee vaikeitakin aiheita, se ei kuitenkaan ole ahdistava. Kieli on sujuvaa ja rakenne toimiva. 

 

Taikurin tyttäret

 

Tiina Raevaara: Sielujen syöveri 

Myös Tiina Raevaaran kirjat olivat minulle uusi tuttavuus. Luin hänen uuden dekkarisarjansa vähän väärässä järjestyksessä, sillä sarjan ensimmäinen on Kaksoiskierre, sen jälkeen on ilmestynyt Polaaripyörre ja uusin, Sielujen syöveri, ilmestyi tänä kesänä. Itse luin ensin kakkosen, sitten ykkösen ja lopuksi viimeisen, mutta onneksi kirjat on kirjoitettu niin, että jokaisen voi lukea myös itsenäisenä teoksena. Päähenkilö Erikan menneisyyttä avataan aiemmin tapahtuneista asioista sen verran, että se avautuu lukijalle. 

En enää jaksa lukea dekkareita, joissa mässäillään väkivallalla. Pidän enemmän ns. psykologisista tarinoista. Siksi nämä todella toimivat! Raevaaran kirjoissa on lisäksi pieni scifivivahde, juoni etenee jouhevasti, ja henkilöhahmot ovat ristiriitaisuudessaan mielenkiintoisia ja uskottavia. Teemoina tässäkin oli muistin pettävyys, lisäksi käsiteltiin kostoa ja myös äidin voimakas tarve suojella tytärtään.  

Sielujen syöveri

Anne Ikonen työskentelee Joensuun Suomalaisessa Kirjakaupassa ja vinkkaa kuukausittain luettavaa Kuulumisia kirjahyllystä -uutiskirjeen lukijoille. Anne lukee vuosittain ainakin 200 kirjaa. 

 

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.