Kuulumisia Kirjahyllystä: Isänpäivä lähestyy! Nappaa tästä parhaat lahjaideat isälle!

Julkaistu:

Tositarinoiden ystävälle 

Johannes Lahtela: Samuli – Pimeydestä valoon 

Samuli Edelmannin koskettava ja avoin tarina taiteilijaperheen vilkkaasta vesasta, josta kasvaa monilahjakas näyttelijä ja laulaja. Hän toteuttaa määrätietoisesti kunnianhimoisia unelmiaan ja menestyy. Karismaattinen ulkokuori kätkee kuitenkin taakseen pimeyttä, jota on lopulta mahdotonta päästä pakoon. 

Millainen on mies, joka on tuttu julkisuuden valokeilasta, menestyksekkäistä elokuvarooleistaan ja lukuisista hittibiiseistään? 

 

Tietokirjoista pitävälle 

Rutger Bregman: Hyvän historia 

Ihminen on luonnostaan itsekäs ja ihmiskunta tavoittelee vain omaa etuaan. Tätä ajatusta toistavat niin historioitsijat, psykologit ja filosofit kuin iltapäivälehdet ja poliitikotkin. Mutta pitääkö se paikkansa? 

Ylistetyssä teoksessaan Hyvän historia Rutger Bregman kääntää ajatuksen ihmisen pahuudesta ylösalaisin. Mitä jos luonnonvalinta ei suosinutkaan ilkeintä ja kovinta pyrkyriä vaan ystävällisintä ja huomaavaisinta tyyppiä? Kirja kyseenalaistaa ihmiskunnan itsekkyyttä toistelevat kauhutarinat Pääsiäissaaren murhenäytelmästä Milgramin sähköiskukokeeseen sekä kertoo, mitä tapahtui, kun kuusi koulupoikaa oikeasti haaksirikkoutui autiolle saarelle niin kuin klassikkokirjassa Kärpästen herra. 

Vakuuttava teos murskaa myytit ihmisen pahuudesta yksi kerrallaan ja tarjoaa tilalle myönteistä ihmiskuvaa. Nyt on toisenlaisen tarinan aika. 

Peter Frankopan: Silkkitiet 

Huippuhistorioitsijan vankka suurteos näyttää, mistä moderni maailma on syntynyt. 

Turkiksia, hopeaa ja öljyä. Ideoita, uskontoja ja keksintöjä. Kauppareittien kuhina on kietonut lännen ja idän kohtalot yhteen jo parituhatta vuotta. 

Peter Frankopan kulkee rohkeasti halki vuosisatojen ja sitoo silkkiteiden värikkään menneisyyden nykymaailmaan. Hän piirtää esiin häikäisevän maailmanhistorian, jossa imperiumi toisensa jälkeen nousee ja tuhoutuu, kulkutaudit ravistelevat elämää ja 1900-luvun sodat muuttavat historian suunnan jälleen kerran. 

Tässä tuoreessa historiakäsityksessä Bysantin vaikutus nykymaailmaan on suurempi kuin muinaisen Rooman ja mongolihallitsijat nousevat Napoleonin rinnalle. 

 
Jännitystä rakastavalle 

Cara Hunter: Jäljettömiin 

Oxfordilaisen naapuruston idylli rikkoutuu pikkutytön kadotessa. Maailmanmenestykseen kohonnut dekkarisarja vihdoin suomeksi. 

Kahdeksanvuotias Daisy Mason häviää kuin tuhka tuuleen perheen puutarhajuhlien aikana. Tapausta ryhtyy selvittämään etsiväkomisario Adam Fawley, joka tietää valitettavan hyvin, että vastaavissa tapauksissa syyllinen löytyy yleensä lähipiiristä. 

Fawley tekee kaikkensa selvittääkseen Daisyn kohtalon, mutta törmää tuskastuttavaan paradoksiin - kukaan ei tiedä mitään ja silti kaikilla tuntuu olevan jotain salattavaa. 

Cara Hunterin vangitsevan sarjan avaus pitää lukijan jännityksessä loppuun saakka. 

Paula Hawkins: Kuin kytevä tuli  

Psykologisen trillerin supertähden uutuus on maailmanlaajuinen tapaus. 

Nuori mies löytyy murhattuna lontoolaisesta asuntolaivasta, ja epäilykset kohdistuvat kolmeen naiseen. Laura on uhrin viimeisin vieras, ja hänen nähdään poistuvan paikalta veren tahrimissa vaatteissa. Carla on uhrin täti, joka on menettänyt perheenjäsenensä vain viikkoja aiemmin. Miriam löysi ruumiin, mutta hän ei kerro poliisille aivan kaikkea. 

Kolme naista, jotka ovat tuntemattomia toisilleen mutta kytkeytyvät saman miehen kuolemaan. Kolme naista, joita polttaa halu oikaista heille tehdyt vääryydet. Kun kyseessä on kosto, hyvätkin ihmiset pystyvät kamaliin tekoihin. 

Miten pitkälle sinä olisit valmis menemään?

 

Camilla Läckberg & Henrik Fexeus: Mentalisti 

Murhia, jotka ovat kuin karmeita taikatemppuja. Dekkarikuningattaren ja Ruotsin suosituimman mentalistin uusi jännitystrilogia alkaa. 

Gröna Lundin ulkopuolelta löytyy veitsin lävistetty laatikko, jonka sisällä on ruumis. Poliisi Mina Dabiri alkaa selvittää erikoista tapausta apunaan mentalisti Vincent Walder. 

Vincentin mukaan murha näyttää epäonnistuneelta miekkalaatikko-taikatempulta. Hän huomaa myös jotain, mikä poliisilta on mennyt ohi: ruumiiseen on kaiverrettu roomalainen numero. Kun löydetään toinen numerolla merkitty ruumis, joka tuo jälleen mieleen taikatempun, selviää, että kyseessä on lähtölaskenta. Ketkä ovat seuraavat uhrit? 

Suurten tarinoiden ystävälle 

Rosa Liksom: Väylä 

Rosa Liksomin odotettu romaani pienen kylän tytöstä ja Lapin sodasta. 

Väylä on vangitseva romaani vaelluksesta, sotapakolaisleireistä ja joesta, joka kotinsa jättäneille merkitsi elämän ja kuoleman rajaa. Se on vuodenkierron mittainen kasvukertomus, tarina pienen kylän tytöstä ja poluiksi vaihtuvista teistä, luonnosta ja äidin etsimisestä. Liksomin kerronta saa loankin loistamaan. 

Jari Tervo: Pääskyt talvehtivat järvenpohjassa 

Jari Tervon vimmattu ja mestarillinen romaani suomen kirjakielen isästä. Tervo luo uudessa romaanissaan rehevän, verevän ja kaunistelemattoman kuvan Suomen uskonpuhdistajasta ja kirjakielen isästä Mikael Agricolasta. Agricola ei kumarrellut ketään, eikä Tervo kumartele Agricolaa.  

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.