Kranssi paperiaskartelemalla

Kranssi paperiaskartelemalla

Julkaistu:

Kesäinen kukkakranssi ilahduttaa omalla kotiovella ja sopii mainiosti myös tuliaiseksi. Kranssin ilme muuttuu sisustukseen sopivaksi, kun valitset käytettyjen paperien värimaailmaan tyylisi mukaan.

Näitä tarvitset:

Näin se syntyy:

1. Leikkaa vihreästä paperista erikokoisia lehtiä. Lisää Derventin kynillä lehtiruodit ja käytä kynää apuna taivuttaaksesi lehtiin luonnollista muotoa.

2. Leikkaa ruusuja varten kolme  11cm x 11cm kokoista paperia. Taita palat kolmeen kertaan kolmioksi ja piirrä reunaan terälehden kaartuva muoto.

3. Leikkaa terälehden muoto viivaa pitkin ja avaa taitos. Taitoksesta avautuu kahdeksen ruusun terälehteä. 

4. Taivutta taitokset niin, että kukka kaartuu symmetrisesti sisäänpäin.

5. Leikkaa ensimmäisestä ruususta yksi terälehti irti, toisesta ruususta kaksi terälehteä ja kolmannesta ruususta kolme. Älä heitä irti leikattuja terälehtiä pois. 

6. Levitä liimaa irti leikatuista terälehdistä syntyneen aukon vasemmalla puolella olevalle terälehdelle ja vedä oikealla puolella oleva terälehti sen päälle. Irti leikattujen terälehtien kohdalla levitä liima vain terälehden reunaan ja kääri toinen reuna siihen päälle. Irti leikattu terälehti on nyt lähes pelkkä rulla.

7. Leikkaa kaikkien muiden paitsi uloimman kerroksen tyvi irti, niin ne on helpompi asettaa sisäkkäin.

8. Levitä liimaa pienempien osien tyveen ja sijoita ne yksitellen aina isomman sisään suurimmasta aloittaen. Jos haluat, voit ennen liimausta taivuttaa terälehtien reunoja kynän avulla.

9. Käytä muiden kukkien tekemiseen kuvioleikkuria ja kolmea suurinta kukkaterää ja leikkaa niin monta kukkaa kuin haluat. Käytä Ecolinen tusseja lisätäksesi yksityiskohtia kukkiin.

10. Jätä yksi terälehti värittämättä ja leikkaa sen oikea reuna keskustaan asti. Levitä liimaa värittämättömän terälehden päälle ja vedä leikkuukohdan oikealla puolella oleva terälehti sen päälle.

11. Voit liimata osan lehdistä kukkien taakse, se helpottaa asettelua.

 

12. Lopuksi käytä kuumaliimaa kiinnittääksesi kukat haluamaasi järjestykseen kranssipohjaan ja kiinnitä ripustusnaru.

Avainsanat

Lisää luettavaa

0 kommenttia

Kommentoi