Kuulumisia kirjahyllystä: Tästä ei jännityskirjallisuus parane!

Julkaistu:

12 kesän piinaavinta dekkariuutuutta esittelyssä 

Jäätelö ja jännityskirjallisuus kuuluvat kesään. Listasimme valvottavimmat kirjat yöttömiin kesäöihin. 

 

Rikosten ketju ja menneisyyden salat kätkevät raa’an murhan 

Katarina Engberg: Isola 

Mies herää painajaismaiseen ääneen. Sidottuna hän katsoo, miten sahanterä lähestyy vääjäämättä. Kööpenhaminassa Anette Werner saa johdettavakseen murhatutkimuksen, kun puolikas miehen ruumis löytyy leikkipuistoon haudatusta matkalaukusta. Wernerin työpari Jeppe Kørner on vapaalla ja aikoo viettää talven Bornholmin saarella. Mutta loma vaihtuu työksi, kun johtolangat alkavat osoittaa kohti Bornholmia. 

Maailmanmaineeseen nousseen Kööpenhamina-sarjan koukuttavassa uutuudessa Anette ja Jeppe joutuvat synkälle matkalle saaren syövereihin ja Isola-nimisen naisen tarinaan. Saaren salaisuus on selvitettävä ennen kuin armoton murhaaja iskee jälleen.  

Juuri ilmestynyt. 

 Isola

 

 

 

 

 

 

Tapaa vuoden 2022 myrkyllisin pariskunta 

Laure Van Rensburg: Ei muita kuin me 

Steven Harding on komea ja arvostettu kirjallisuuden professori. Hänen tyttöystävänsä Ellie Masterson on arka mutta huippuälykäs opiskelija. He ajavat New Yorkista viettämään ensimmäistä lomaansa yhdessä: perillä odottaa kolme päivää syrjäisen mökin rauhassa, missä he kaksi voivat viimein nauttia toisistaan uteliailta katseilta piilossa. Kun lumimyrsky saartaa heidät talon vangeiksi, alkaa selvitä, ettei kumpikaan heistä ole sitä mitä väittää olevansa – ja ettei toinen heistä tule selviämään viikonlopusta hengissä.  

Juuri ilmestynyt. 

 Ei muita kuin me

 

 

 

 

 

 

Vihdoin Suomessa! Karmaisevan trillerisarjan avausosa koukuttaa kuin Netflix-suosikki 

Chris Carter: Krusifiksitappaja 

Autiotalosta löytyvä nuoren naisen ruumis vie LAPD:n Robert Hunterin painajaismaisen rikostutkinnan syövereihin. Uhri on kärsinyt makaaberin kuoleman, ja niskaan on kaiverrettu Krusifiksitappajana tunnetun psykopaatin merkki. Jo kaksi vuotta sitten Krusifiksitappaja kuitenkin saatiin kiinni ja teloitettiin. Onko kyseessä kopiomurha? Vai kulkeeko oikea tappaja yhä vapaana, valmiina toteuttamaan uusia verisiä fantasioitaan?Chris Carterin menestyssarjassa LAPD:n väkivaltarikosyksikön Robert Hunter kohtaa aisaparinsa Carlos Garcian kanssa Los Angelesin pimeimmät puolet ja kieroutuneimmat mielet.  

Juuri ilmestynyt. Seuraava osa Teloittaja julkaistaan syksyllä. 

 Krusifiksitappaja

 

 

 

 

 

Yllätyksellinen perhemysteeri – Kun kaikkein läheisin onkin se kaikkein vierain 

Rosie Walsh: Tuntematon rakkaani 

Leon vaimo Emma rakastaa heidän pientä perhettään yli kaiken. Mutta melkein kaikki, mitä hän on itsestään kertonut, on ollut valetta. Jollei Leo kirjoittaisi työkseen muistokirjoituksia, Emman salaisuudet eivät olisi ehkä koskaan pulpahtaneet pintaan. Emma on kuitenkin vakavasti sairas, ja Leo yrittää pärjätä tilanteessa tekemällä sitä mitä osaa: kirjoittamalla merkittävänä meribiologina tunnetun vaimonsa elämästä.Taustatyötä tehdessään Leo saa selville jotain järkyttävää: hänen rakastamaansa naista ei ole edes olemassa. Jos kerran Emma itse on valetta, onko heidän onnellinen perheensäkään totta?  

Juuri ilmestynyt. 

 Tuntematon rakkaani

 

 

 

 

 

Kansainvälisen bestsellerkirjailijan henkeäsalpaava uutuus 

Mattias Edwardsson: Perhetragedia 

Kolmikymppinen yksinhuoltaja Bill vuokraa huoneen vähävaraiselle opiskelijatytölle Karlalle ja joutuu tahtomattaan vedetyksi mukaan tämän monimutkaiseen elämään. Opintojaan rahoittaakseen Karla tekee siivouskeikkaa varakkaan pariskunnan talossa. Kun pariskunta löytyy murhattuna kotoaan, syytetyksi joutuukin yllättäen Bill. Miten hän liittyy tapaukseen? Miksi häntä epäillään? Perhetragedia on vaikuttava tarina menetyksestä, vaikeasta lapsuudesta ja rakkauden kaipuusta mutta myös impulsiivisista teoista ja epäonnisista yhteensattumista.  

Juuri ilmestynyt. 

 Perhetragedia

 

 

 

 

 

Tervetuloa kaikkien aikojen kammottavimpaan kehityspäivään! 

Mats Strandberg: Tappoaikataulu 

​Joukko pienen kunnan eripuraisia työntekijöitä saapuu pittoreskiin konferenssikeskukseen järven rannalla. Tarkoitus on keskustella kehityshankkeesta, joka on suututtanut niin monet kuntalaiset kuin kunnan työntekijätkin.​​Kukaan ryhmän jäsenistä ei tiedä, että järven toiselta puolelta joku tarkkailee heitä. Joku joka haluaa kostaa. Ja kun pimeys laskeutuu, ihmisiä alkaa kadota – yksi toisensa jälkeen.​ Pian käy selväksi, että ainoa keino säilyä hengissä on tehdä yhteistyötä. Mutta kehen voi luottaa ja kehen ei? Piinaavan jännittävä trilleri Ruotsin kauhukuningas Mats Strandbergiltä valvottaa takuulla aamuun asti.  

Juuri ilmestynyt. 

Tappoaikataulu

 

 

 

 

 

Täydellisen salaliiton jäljillä 

Michael Ledwidge: Saaliin jäljillä 

Sukelluskouluttaja Michael Gannonin leppoisa kalastusreissu Bahamalla saa yllättävän käänteen, kun hän näkee Gulfstream-jetin syöksyvän mereen. Koneen hylystä hän löytää kuusi ruumista, laittoman sarjatulipistoolin ja laukun täynnä rahaa ja timantteja. Joku halusi haudata salaisuutensa mereen, ja pian Gannon joutuu pakenemaan henkensä edestä. Mutta myös Gannonin menneisyydessä on kuolettavia salaisuuksia, ja äkkiä saaliin ja saalistajan osat vaihtuvat. Saaliin jäljillä esittelee uuden raudanlujan sankarin ja on täydellistä luettavaa Jack Reacherin faneille. 

Ilmestyy 2.6. 

Saaliin jäljillä

 

 

 

 

 

Kuinka legendaarisesta Wistingistä tuli Wisting?  

Jørn Lier Horst: Pimeä laskeutuu 

Stavern 1983: Joulu lähestyy ja lunta pyryttää. William Wisting on pienten kaksosten isä ja kunnianhimoinen tuore poliisi. Raa’an ryöstön aikana hän joutuu dramaattisten tapahtumien keskelle. Sitten kokeneemmat poliisit ottavat tutkinnan haltuunsa ja Wisting siirretään tutkimaan hylätystä ladosta löytynyttä autoa, joka on ammuttu seulaksi. On selvää, ettei auton kuski ole voinut selvitä hengissä. Mutta missä ruumis on – ja kuka muu on vaarassa? Sinnikäs totuudenetsijä Wisting joutuu kohtaamaan suvun ja perheen painon ja kantaa tapauksen opetusta mukanaan koko uransa ajan.  

Ilmestyy 3.6. 

 Pimeä laskeutuu

 

 

 

 

 

Kuinka pitkälle ihminen voi mennä halussaan kostaa? 

Emelie Schepp: Karhu nukkuu 

Norrköpingistä löytyy murhattu mies, jonka raadellun ruumiin sisällä on nallekarhu. Pehmolelu johdattaa rikostutkijat uuden identiteetin turvissa elävän entisen poliisin puheille. Järkyttäviä kokenut naispoliisi on ainoa, jolla on yhteys murhaajaan. Mutta haluaako hän todella, että tapaus selviää? Syyttäjä Jana Berzelius jäljittää myös murhaajaa, mutta hänen on yhä vaikeampi salata omaa menneisyyttään ja sitä kuka hän oikeasti on. Mies, jota Jana rakastaa, on liian lähellä totuutta eikä voi aavistaakaan, millä hinnalla.  

Ilmestyy 7.6. 

 Karhu nukkuu

 

 

 

 

 

Menneisyyden haamut valvottavat aamuun saakka 

Inger Frimansson: Lintulapsi 

Kun Justinen miesystävä katoaa, koko arki menee sekaisin. Vanhan koulukiusaajan ilmaannuttua yllättäen takaisin kuvioihin elämä alkaa toden teolla hajota pirstaleiksi. Samaan aikaan sokea 17-vuotias Christa opettelee rakkaan isänsä kuoleman jälkeen elämään Tukholmassa, jossa hän kokee olevansa kuin vankina häkissä. Eräänä päivänä Christa on kadonnut ja ainoana johtolankana on mystinen kirje. Justinen ja Christan tarinat kietoutuvat toisiinsa...  

Ilmestyy 9.6. 

 Lintulapsi

 

 

 

 

 

Rikoskomisario Erik Winter uransa vaikeimman tapauksen äärellä 

Åke Edwardsson: Kolmastoista tapaus 

Winter kiinnittää huomionsa apeaan pariskuntaan lentokoneessa. Sattumalta hän osuu saman parin taakse automatkallaan Göteborgiin ja näkee, kuinka he yhtäkkiä ajavat suoraan kallioseinään. Kun selviää, että autossa matkustanut nainen Sara oli ainoa todistaja isänsä raa’assa ja ratkaisemattomassa murhatapauksessa kolmekymmentä vuotta aiemmin, Winter tajuaa, että kolari liittyy vanhaan murhaan. Kun purettavasta rakennuksesta vielä löytyy murhan aikoihin seinään muurattu luuranko, kaikki tuntuu kiertyvän yhteen. Ratkaistakseen mysteerin Winterin on avattava Saran isän tapaus.  

Ilmestyy 13.6. 

 Kolmastoista tapaus

 

 

 

 

 

Synkkä talo kätkee salaisuuden, ja vain sinulla – ja tappajalla – on avain 

Lucy Foley: Avain 

Vanhassa ja ylväässä pariisilaiskerrostalossa mitään ei jää huomaamatta. Jokaisella asukkaista on hätkähdyttävä tarina avattavanaan.Valpas portinvartija, edustusvaimo, hylätty rakastaja, utelias toimittaja, naiivi opiskelija, ei-toivottu vieras. Voisiko joku heistä olla myös syyllinen? Viime yönä talossa nimittäin tapahtui jotain kamalaa. Huoneiston numero kolme oven takana odottaa mysteeri. Vain sinulla – ja tappajalla – on avain.  

Ilmestyy 23.6. 

Avain

 

 

 

 

 

Koonnut: Jenni Heiti 

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.