Kuulumisia Kirjahyllystä: TOP 5 kirjavinkkiä marraskuulle

Julkaistu:

5 valoisinta kirjavinkkiä vuoden pimeimmille kuukausille – Lue nämä! 

 

Jukka Viikilä: Taivaallinen vastaanotto 

Finlandia-voittajan odotettu toinen romaani ja tämän vuoden Finlandia-ehdokas Taivaallinen vastaanotto on kuriton kertomus yksinäisyydestä, hengenvaarallisesta sairaudesta ja romaanin vastaanotosta. 

Kirjailija Jan Holm joutuu pikaiseen leikkaukseen: veri hänen sydämessään on kiertänyt väärään suuntaan ties kuinka kauan. Holm julkaisee sairaalasta päästyään omakohtaisen romaanin, josta ja jonka kirjoittajasta jokaisella on pian mielipide. 

Taivaallinen vastaanotto on tuhannen aiheen ja henkilön romaani, jossa on vahva omakohtainen ydin. Se on kommentaari, tutkimus, sanasto, palaute ja google-haku, villi selitysteos sekä moniääninen kertomus lukevista helsinkiläisistä. 

 

 

Raija Oranen: Kaikki tämä valo 

Maalaistytön nousu pikkukaupungin näyttämöiltä maailman oopperalavoille on satumainen tarina. 

Anita Välkki oli kansainvälisesti tunnettu sopraano, joka valloitti maailman oopperalavat, mutta joutui vastoin tahtoaan jättämään uransa ja siirtymään opettajaksi. 
Puolisoaan sureva Anita muistelee kesäpaikassaan uraansa, joka oli lähes yhtämittaista triumfia: suuria rooleja ja kapellimestareita, kuuluisia kollegoja. Mutta äänen ollessa komeimmillaan tapahtui jotain, mikä on tuskallista muistaa. Sovinto menneen kanssa on kuitenkin tehtävä. 
Rakastettu Raija Oranen kuvaa presidentti-saagansa jälkeen romaanissaan ainutlaatuista taiteilijaa. 

 

 

Heidi Köngäs: Siivet kantapäissä 

Vahva kuvaus naisesta, joka pitää intohimoa johtotähtenään ja rakastaa ketä haluaa. 

Marja on oman tiensä kulkija. Hän kasvaa vankilaympäristössä ja saa erilaiset eväät elämään. Hän aloittaa yliopiston, vaihtaa näyttelijäksi, mutta päätyy ohjaajaksi Radioteatteriin Olavi Paavolaisen alaisuuteen. Heidän välilleen syntyy jännite, joka johtaa salattuun suhteeseen. 

Marja on oman aikansa pätkätyöläinen. Hän näyttelee, kääntää, sovittaa ja ohjaa tiukassa tahdissa. Marja myös matkustelee, useimmiten yksin. Matkat suovat vapauden ja tyydyttävät hänen haluaan nähdä maailmaa. 

Kertomus poikkeuksellisesta naisesta, joka oli aikaansa edellä, ja valitsi taiteen ja miehet – ei avioliittoa ja lapsia. 

 

Bryan Washington: Mitä meistä jää  

Hauska ja syvällinen perhedraama on empatian mestarikurssi. 

Texasilaiset Mike ja Ben ovat eron partaalla, kun Mike joutuu äkisti matkustamaan Japaniin. Miken isä hylkäsi perheensä vuosia sitten, mutta on nyt menehtymässä syöpään, ja Mike haluaa tavata hänet vielä kerran. Samaan aikaan Miken persoonallinen äiti yllättää matkustamalla Japanista Benin vaivoiksi Texasiin. 

Ihmisiä suhteensa risteyskohdissa ja rakkauden rajoilla kuvaava romaani kerrotaan vuorotellen Miken ja Benin näkökulmasta. Kodin etsimistä, seksuaalisuutta ja valittuja perheitä lämmöllä tarkasteleva romaani itkettää mutta ei masenna vaan koukuttaa ja pakottaa ahmimaan eteenpäin. 

 

Raven Leilani: Kiilto 

Newyorkilainen 23-vuotias Edie on pitkään suuren kustantamon ainut ruskea työntekijä. Kun Edie saa potkut, hän päätyy keski-ikäisen, vaaleaihoisen rakastajansa perheeseen kolmanneksi pyöräksi ja yhdenlaiseksi kodinhoitajaksi. 

Polttavan ajankohtainen ja palkittu Kiilto tutkii työelämässä ja ihmissuhteissa rehottavaa rasismia ja hyväksikäyttökulttuuria. Se on anteeksipyytelemättömän paljas, armottoman komea esikoisromaani yksinäisyydestä, kohtaamattomuudesta sekä yllättävistä paikoista löytää hellyyttä. 

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.