Kuulumisia kirjahyllystä: Satsaa omaan hyvinvointiin! Testaa Sedona-metodia, päästä irti turhista peloista ja nauti tammikuun jäisestä luonnosta

Julkaistu:

Alkuvuonna julkaistaan useita kiinnostavia, mielen hyvinvointiin panostavia teoksia. Valitse listalta omat suosikkisi tai lue vaikka kaikki! 

Katja Törmänen: Irti päästämisen ilo 
Tuntuuko, että elämässä on liikaa hallitsemattomia tilanteita? Kiertävätkö ajatuksesi ja tunteesi kehää? Sedona-metodi on yksinkertainen menetelmä, jonka avulla pääset eroon negatiivisten tunteiden ylivallasta: yhtäkkisistä ahdistuksista, mieltä kuormittavista muistoista ja toimintakykyä heikentävistä peloista. Keskeinen työkalu ovat selkeät irti päästämisen kysymykset, joiden avulla stressi häviää ja mieli vapautuu ongelmista askel kerrallaan. 
Kirjailija Katja Törmänen on harjoittanut maailmalla huippusuosittua Sedona-metodia säännöllisesti liki kymmenen vuotta. 

Irti päästämisen ilo

Anna Tommola: Pelon voima 
Kiehtova tietokirja katsoo silmästä silmään pelkoa, joka voi lamauttaa - tai antaa supervoimat. 
Pelko kuuluu elämään – se on varhainen, aivoihin koodattu selviytymismekanismi. Tiedostamattomana se voi kuitenkin vaikuttaa salakavalasti päätöksiimme, ja siksi sen mekanismit on tärkeää tuntea. 
Miten pelko ohjaa elämää niin ihmisten arjessa kuin laajemmin yhteiskunnassa? Miten erottaa hyödyllinen ja hyödytön pelko? Miten esimerkiksi salaliittoteoriat käyttävät pelkoa polttoaineenaan? Eloisasti kirjoitettu teos valaisee pelon voimaa neurotieteen, psykologian, historian ja sosiologian näkökulmista. 

Ilmestyy 21.3.2023 

Pelon voima

Annika Suvivuo: Matka jään reunalle 

Vaaran, vastuun ja vapauden elementti - huikea kertomus jäästä ja elämän kirjosta sen ympärillä. 
Tarinallisessa ja koskettavassa kirjassa luontotoimittaja käy vuoropuhelua niin Virginia Woolfin, naparetkeilijöiden kuin intohimoisten jäätutkijoiden kanssa. 
Valkoinen vuodenaika tarttuu ihmisiin. Se kutsuu kotirouvan onnelliseksi vuodeksi Grönlantiin ja työharjoittelijan järven talvea mittaamaan. Se lennättää ylväät keisaripingviinit lohduksi kaamoksen pimeydessä kärvisteleville. 
Omakohtaisen kokemuksen läpi sivuille suodattuu vanhan jään ihmeellinen sinisyys, talven hyytävyys ja suru siitä, että lauhtuvat talvet ovat repineet railon ikiaikaiseen liittoon jään kanssa. 

Ilmestyy 1.2.2023 

Matka jään reunalle

Sanna-Kaisa Hongisto: Mitä terapiassa tapahtuu? 
Kaikki, mitä olet halunnut tietää psykoterapiasta. 
Kannattaisiko jokaisen käydä terapiassa jossakin vaiheessa elämäänsä? Mistä tunnistaa hyvän terapiasuhteen? Monipuolinen tietokirja kertoo, milloin terapiaan on syytä lähteä, miten erilaiset terapiat toimivat ja miltä tuntuu keskustella elämästään terapeutin kanssa. Kotimaiset asiantuntijat neuvovat, kuinka terapeutti valitaan ja miten voi vaikuttaa siihen, että saa terapiakäynneistä mahdollisimman paljon hyötyä. Jos ihmettelet terapiailmiötä, aiot terapiaan tai kävit jo terapiassa mutta jäit pohtimaan sen antia, tämä kirja on sinulle! Helposti lähestyttävä kirja kertoo terapiasta niin, että kaikki ymmärtävät. 

 Mitä terapiassa tapahtuu?

Tuukka Hämäläinen: Pakko. Kuinka OCD pakotti minut epäilemään kaikkea 
Havahduttava ja huumorin sävyttämä teos pakko-oireisesta elämästä, ihmisyydestä ja liasta. 
Kuvittele maailma, jossa pahin tapahtuu aina. Ihmiset eivät välitä mistään. He sotkevat kätensä paskaan ja käyvät hieromassa sen ovenkahvaan. Tätä voi olla elämä OCD:n eli pakko-oireisen häiriön kanssa. Omakohtainen teos ei ole parantumiskertomus eikä hoito-opas vaan kipeän koskettava tarina ihmisenä olemisesta ja siitä, että vaikeimmassakin tilanteessa on toivoa. Kun käsitys itsestä ja koko maailmasta horjuu, on helppo ahdistua ja luovuttaa. Se ei kuitenkaan ole ainut tie. 
Toimittaja-kirjailijan salaviisaan humoristinen teos koukuttaa lukemaan ja auttaa näkemään maailman uudella tavalla. 

Pakko

Avainsanat

Lisää luettavaa