Kuulumisia kirjahyllystä: Pääsiäisen lukuvinkit

Julkaistu:

  1. JP Koskinen: Ristin ja raudan tie

Ristiretki-saagan ensimmäinen kirja sukeltaa uskonsotien kuohuvaan aikakauteen. Mukaansatempaava tarina vie lukijansa 1100-luvun taitteeseen, Bysantin kukoistaviin kaupunkeihin ja saraseenien hallitsemille aavikoille, joiden läpi pyhiinvaeltajien ja uskonsoturien on kuljettava matkallaan Jerusalemin muureille. 

  1. Anniina Holmberg & Joonas Lahtela: Pää pilvissä, kiviä kengissä

Millainen on taival Kreikan Athosvuoren luostareihin, kun delfiinit uivat veneen vieressä? Mikä ihme on pyhiinvaelluksen keihäsmatka? Entä mitä tapahtui reissulla Draculan linnaan ja Kummisetä-elokuvien kuvauspaikoille? Mitä pyhiinvaeltaja miettii kuunnellessaan munkkikuoron bysanttilaista kirkkolaulua? Pyhiinvaeltaa voi myös saunaan taivaallisille löylyille, kalmistojen rauhoittavaan hiljaisuuteen, rannoille, luoliin, pelien tai taiteen äärelle. Teoksessa kirjoittajat kertovat omia kokemuksiaan pyhiinvaelluksilta ja käyvät dialogia elämän tärkeistä kysymyksistä pilke silmäkulmassa. 

  1. Hannele Lampela & Ninka Reittu: Prinsessa Pikkiriikki ja (kaamea) totuus vauvoista

Mistä rasittavat pikkusisarukset oikein tulevat? Mutta miten ne ovat päätyneet vatsaan? Ja miten ne pääsevät sieltä pois? Ja mikä tärkeintä: miksi ihmeessä vanhemmat oikein haluavat vauvan, joka kakkaa kamalasti ja herättää keskellä yötä? Prinsessa Pikkiriikki selvittää totuuden vauvoista omaan herttaisen suorasukaiseen tyyliinsä. (ilm. 11.4.) 

  1. Tiina Tuppurainen: Sinä olet perheeni

Koskettava ja viisas romaani itse valituista perheistä, yksinäisyydestä ja kohtaamisista. Anna-Liisan elämä on ollut tyhjää ja yksinäistä siitä asti, kun hänen puolisonsa Marjatta kuoli. Eräänä päivänä lähikaupan myyjän suositus sysää kuitenkin liikkeelle hämmentävien tutustumisten ketjun. Karjaalta takaisin Helsinkiin muuttanut Tarja miettii, olisiko elämällä vielä jotain tarjottavaa viisikymppiselle eronneelle ja työttömälle lesbolle. Nelikymppinen Jasu asuu vanhempiensa nurkissa, maksaa eksänsä tekemää velkaa eikä usko sitoutuvansa enää koskaan. Vähitellen yksinäisten ihmisten kohtaamisista muodostuu jotain suurempaa, joka voi kannatella heitä kaikkia. 

  1. Laura Andersson: Kuolema Kulosaaressa

Hyvänmielen dekkarisarjan avaus huokuu perinteisen salapoliisiromaanin lumoa ja hurmaa terävyydellään. Sotienjälkeinen Helsinki kuhisee uutta elämää rakentavia ihmisiä, ja heidän joukossaan on sotavuodet kotiapulaisena Yhdysvalloissa viettänyt Lili Loimola. Kodinhoito saa kuitenkin jäädä, kun aikansa naisen roolia haastava Lili ryhtyy yksityisetsiväksi ratkoakseen tapauksia, jotka eivät arkaluontoisuutensa takia päädy poliisille. Ensimmäinen toimeksianto johdattaa äveriään kulosaarelaisen yrityssuvun syysjuhliin. Seurapiirien säihke on sokaista, kunnes tutkinta saa traagisen käänteen ja Lili ymmärtää olevansa paljon suuremman vyyhdin äärellä kuin osasi kuvitella. (ilm. 7.4.) 

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.