Kuulumisia kirjahyllystä: Osallistu koululaisten Lukuloma-haasteeseen & poimi helmikuun parhaat lastenkirjavinkit!

Julkaistu:

Talvilomakausi alkaa aivan kohta. Sen kunniaksi Otava kannustaa kaikkia koululaisia osallistumaan #lukuloma2022-haasteeseen. Haasteen tarkoituksena on kannustaa lapsia lukemaan monipuolista kirjallisuutta talviloman aikana.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lukuhaaste on bingo, ja sitä varten tulee saada yksi riveistä täyteen vaakaan, pystyyn tai kulmittain. 

Onko kaikki lukuideat käytetty? Otavan Instagram-tililtä löytyy vinkkejä sopiviin haastekohtiin, kannattaa siis seurata @otavankirjat-storyja hiihtolomaviikon ajan. Ja mikäpä olisi parempi kannustin kisaan kuin palkinto: kaikkien bingon saaneiden kesken arvotaan lastenkirjojen yllätyspaketti! 

Osallistumisohjeen löydät @otavankirjat-Instagram-tilitä. Arvontaan on aikaa osallistua 11.3 asti. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti Instagramissa. 

Lue vaikka nämä: 

JP Koskinen: Mysteerijengi - Kirjaston kiusanhenki

Mysteerijengi ratkoo oudoimmatkin tapaukset. Alakoululaisten jännityssarja alkaa: 

Nico, Mimosa ja Iivo ovat kiinnostuneet kaikesta kummallisesta. Kun kolmikko kuulee, että Rikhardinkadun kirjastossa kummittelee, he päättävät ryhtyä tutkimaan asiaa ja perustavat Mysteerijengin. Lopulta jengiin liittyy myös Iivon isotäti Elina, joka on todellinen kummitusasiantuntija.  

Mutta mitä outoa on tekeillä kirjastossa, jossa kirjat putoilevat öisin hyllystä? Mitä kummitukset haluavat ja pitääkö niitä pelätä? Mysteerijengi ottaa asiasta selvää, vaikka seikkailu saa polvet tutisemaan ja hiukset nousemaan pystyyn! Kirjastossa kukaan ei kuule huutoasi, sillä siellä pitää olla hiljaa.  

Veera Salmi: Oboin kirja 

 

Huikea romaani maailmasta, josta lukutaito on hävitetty, ja pojasta, joka ei usko tarinoihin. 

13-vuotias Oboi on karannut etsimään entistä kotitaloaan. Hän päätyy katastrofin kärsineeseen kummalliseen kaupunkiin, jossa kukaan ei osaa lukea. Ihmisten toimia ohjaa kämmeneen kytketyn laitteen kautta salaperäinen Wanda, joka kertoo heille kaiken, mitä heidän pitää tietää ja tehdä.  
 
Kirpputorilla Oboi törmää naiseen, joka antaa hänelle kirjan. Naisen mukaan kirja voi muuttaa kaiken ja auttaa löytämään sen minkä Oboi luuli kadonneen ikuisesti. Ja yhtäkkiä tarinoita inhoava Oboi saakin huomata, että hänestä on tullut tarinan sankari, se orpo poika, jonka pitää pelastaa koko maailma.  

Arttu Unkari: Isämies ja Hyytävä Hypnoosi  

Huippusuosittu Isämies iskee jälleen! Vauhdikasta seikkailua ja huumoria alakoululaisille.  
 
Kun Oonan ja Eelin luokka saa sijaisopettajan, koulussa alkaa tapahtua kummia: oppilaista tulee kilttejä ja kaikki innostuvat nokkahuilunsoitosta. Samaan aikaan outo tehdaspalojen sarja työllistää Isämiestä, joka tapansa mukaan jahtaa tarmokkaasti väärää johtolankaa.  
 
Uuden opettajan ilmestyminen rikospaikoille saa Oonan haistamaan palaneen käryä. Mutta nokkahuiluvillitys leviää ennätysvahtia eikä Eelistäkään ole Oonalle apua. Onnistuuko Oona estämään sijaisen maailmanvalloituksen? 

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.