Kuulumisia kirjahyllystä: Lue ainakin nämä tammikuussa! 6 kirjaa talvisiin iltoihin

Julkaistu:

Diktatuureista kiinnostuneelle 

Geoffrey Cain: Totaalinen poliisivaltio 

Xinjiangin uiguurit elävät jatkuvan tarkkailun alla. Epäilykin vääristä ajatuksista vie vankileirille, ja yhteydet ulkomaailmaan on katkaistu. Valtio käyttää teknologiaa ennennäkemättömin tavoin: digitaalisen valvonnan lisäksi tekoälyt analysoivat jatkuvasti, kuka on mahdollinen uhka. Uutuuskirja on hyytävä kuvaus siitä, kuinka Kiina kontrolloi kansalaisiaan uusimman teknologian avulla. Ilmestyy 20.1.2022. 

Dekkarien ystävälle 

Tiina Frennstedt: Palava kosto 

Rikostutkija Tess Hjalmarsson selvittää nuoren naisen murhaa, jossa hän epäilee väärän miehen tulleen tuomituksi. Juttu on kiireellinen, sillä naisen äiti on kuolemaisillaan ja tuomittu vapautuu kohta vankilasta. Samaan aikaan Tessin ryhmä heitetään keskelle tuhopolttovyyhtiä. Kun palosta selviytynyt nainen kertoo Tessille kuulleensa musiikkia tulen päästyä irti, Tess muistaa vanhan jutun uransa alusta. Yhtäkkiä on selvää, että uhrien välillä on yhteys. Miksi heidän oli kuoltava? Ja kuka on jonossa seuraava? 

Lapsille ja nuorille 

Arttu Unkari ja Kai Vaalio: Isämies ja hyytävä hypnoosi 

Kun Oonan ja Eelin luokka saa sijaisopettajan, koulussa alkaa tapahtua kummia: oppilaista tulee kilttejä ja kaikki innostuvat nokkahuilunsoitosta. Samaan aikaan outo tehdaspalojen sarja työllistää Isämiestä, joka tapansa mukaan jahtaa tarmokkaasti väärää johtolankaa. Uuden opettajan ilmestyminen rikospaikoille saa Oonan haistamaan palaneen käryä. Mutta nokkahuiluvillitys leviää ennätysvahtia eikä Eelistäkään ole Oonalle apua. Onnistuuko Oona estämään sijaisen maailmanvalloituksen? Ilmestyy 20.1.2022, alakouluikäisille. 

 Veera Salmi: Oboin kirja  

Mielikuvituksellinen seikkailu maailmassa, jossa vain harvat osaavat lukea. Oboi karkaa ja päätyy kummalliseen kaupunkiin, jossa ihmisten jokapäiväisiä toimia ohjaa kämmeneen upotettu laite. Kaikki elävät tässä ja nyt, sillä kukaan ei muista eilistä tai ajattele huomista. Ihmisten on vain tuotettava sähköä ja kasvatettava kasveja, jotta maailmassa riittäisi happea. Oboi, joka suorastaan inhoaa mielikuvituksellisia tarinoita, päätyykin huikeaan seikkailuun, jossa hänen on pelastettava koko maailma vääjäämättömältä tuholta. Ilmestyy 20.1.2022, yläkouluikäisistä ylöspäin. 

Musadiggarille 

Robby Krieger: Set the Night on Fire – Elämää, kuolemaa ja kitaransoittoa The Doorsissa 

Kitaristi Robby Kriegeriä on luonnehdittu The Doorsin “hiljaiseksi jäseneksi”. Siitä huolimatta hänen jälkensä popmusiikin historiassa on valtavan suuri: Rolling Stone -lehden 100 maailman parhaan kitaristin joukkoon valittu Krieger on kirjoittanut mm. klassikkokappaleet “Light My Fire”, “Love Her Madly” ja “Love Me Two Times”. Yhä uudet sukupolvet löytävät yhtyeen musiikin ja janoavat uutta tietoa yhtyeestä. The Doorsin legenda elää edelleen vahvana, ja tämä kirja on bändin viimeinen testamentti. Krieger avaa nyt ensimmäistä kertaa sanaisen arkkunsa muistelmien muodossa ja lupaa ennen kuulemattomia tarinoita niin Jim Morrisonista kuin The Doorsin taipaleelta. Ilmestyy 20.1.2022. 

Neulojalle 

Niina Laitinen: Villasukkien valtakunta 

Lähde sukkamatkalle maailman ympäri neulekuningatar Niina Laitisen upeiden mallien opastamana! Sukkien inspiraationa ovat toimineet paikat ja kaupungit ympäri maailman. Voit sukeltaa Shanghain valoihin tai ihastella Eiffel-tornia ja kirsikankukkien juhlaa. Neuloen pääset toisiin tunnelmiin ja kauniit sukat lämmittävät sekä mieltä että varpaita. 

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.