Kuulumisia kirjahyllystä: Herkullinen lohisoppa

Julkaistu:

Lohisoppa 

Jonna Vormalan Keittokeittokirjasta löytää jokaiseen hetkeen sopivan keittoreseptin. Tässä ihana lohisopparesepti tammikuun pimeisiin päiviin! 

 

400g lohifileetä 

½ tl + ½ tl suolaa 

400g kiinteää perunaa 

150g porkkanaa 

50g sipulia 

25g voita 

7 ½ dl kalalientä 

1 laakerinlehti 

5 maustepippuria 

2 ½ dl kermaa 

Valkopippuria 

Iso kourallinen tilliä 

 

Päälle: 

50g voita ruskistettuna 

2 rkl sitruunamehua 

 

Aloita keiton päälle tulevan voin ruskistamisesta. Sulata 50 g voita kattilassa. Ja paahda sitä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes väri on muuttunut kauniin pronssi seksi ja tuoksu selvästi pähkinäiseksi. Kaada paahtunut voi kulhoon jäähtymään. Hetken seistessään paahtunut hera painuu pohjalle ja pääset lusikoimaan ruskeaa kultaa soppasi kruunuksi. Purista myös sitruunamehu valmiiksi. 

 

Jos lohifileessäsi on vielä nahka ja/tai ruodot, poista ne. Leikkaa lohi parisenttisiksi kuutioiksi. Ripottele päälle ½ tl suolaa ja siirrä kalapalat sivuun. 

 

Pese tai halutessasi kuori perunat ja paloittele ne. Kuori ja viipaloi porkkana. Porkkana kypsyy hitaammin kuin peruna, joten leikkaa selvästi perunoita pienemmiksi paloiksi. 

 

Sulata voi kattilassa, lisää sipulit ja kuullota muutama minuutti. Lisää perunat ja porkkanat ja paista muutama minuutti lisää. 

 

Lisää kalaliemi, laakerinlehti ja maustepippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa kannen alla, kunnes perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia. 

 

Lisää kerma, puoli teelusikallista suolaa sekä lohipalat ja kuumenna vielä pari minuuttia. Lopuksi rouhi joukkoon valkopippuria ja lisää iso kourallinen hienonnettua tilliä. Tarkista maku. 

 

Viimeistele annokset nostelemalla jokaiselle soppa lautaselle pieni lusikallinen sitruunamehua sekä toinen isompi lusikallinen ruskistettua voita.  

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.