Kuulumisia kirjahyllystä: Ah, upeaa luontoa ja maalaisromantiikkaa! Ota nämä ihanat sarjat kesälukemistoosi

Julkaistu:

 

Maalaisromantiikka trendaa. Se kasvattaa jatkuvasti suosiotaan lukijoiden keskuudessa ja menestyy loistavasti myös äänikirjoina. Näihin sarjoihin kannattaakin koukuttua! 

Kirsi Pehkonen: Uutta elämää, Jylhäsalmi  

Kirsi Pehkosen ihastuttava Jylhäsalmi-sarja tarjoaa koukuttavaa romantiikkaa ja jännitystä kauniissa maalaismaisemissa Jylhäsalmella. Uusimmassa Uutta elämää Jylhäsalmi -romaanissa Inkerillä on edessään unelmien kesä eläinlääkärin sijaisena kotiseudullaan Jylhäsalmella. Mikä olisi ihanampaa kuin huristella eläinlääkintäautolla pitkin viehättäviä pikkuteitä ja auttaa vanhoja tuttavia ja heidän eläimiään? Kaiken kruunaa komea opiskelukaveri Eemi kollegana. Kiireinen alkukesä pudottaa Inkerin kuitenkin maanpinnalle. Lisäksi kylillä huhutaan suojelupoliisin liikkuvan Jylhäsalmella. Suositussa maalaisromanttisessa sarjassa on kaunista luontoa ja aitoja ihmisiä, huumoria, jännitystä ja romantiikkaa. 

Uutta elämää Jylhäsalmi

 

 

Anneli Kivelä: Katajamäki kukoistaa  

Anneli Kivelän supersuosittu Katajamäki-sarja jatkuu, ja Katajamäen kyläkoulu on saanut jälleen uuden opettajan. Sarlotta Suvanto on muuttanut jo kesällä koululle pienen tyttärensä kanssa. Mutta missä piileskelee Sarlotan aviomies? Vai onko kyseessä jokin aviokriisi, kun Katajamäen ikuinen poikamies, Honkahovin kylpylähotellin johtaja Jaro Halmiokin ilmestyy taas kylänraitille? Ja kuka kumma on salaperäinen Joel? Kyläläisillä riittää kannunvalantaa, kun leviää tieto, että Sarlotta on harkitsemassa Ruohosen Minnen idyllisen Pihlaja-nimisen torpan vuokraamista. Tuleeko Sarlotastakin pysyvästi katajamäkeläinen? 

Katajamäki kukoistaa

 

Essi Paju: Koskenniskan naisia 

Aava on palannut turvalliseen kuukausipalkkaiseen kirjanpitäjän toimeensa kaupunkiin, mutta on silti lupautunut Vuohenkulman tallin harjoituskilpailujen kilpailunjohtajaksi. Yöllinen kaatosade liottaa kuitenkin nurmialueen käyttökelvottomaksi, joten Aavan ei auta muu kuin pyytää Petteriltä lupa pitää kilpailut Koskenniskan maneesissa. Vaikka Petteri on nyt periaatteessa vapaa mies, mieheen turvautuminen ei tunnu helpolta. Lisäksi Koskenniskalla näyttää pyörivän eri ikäisiä naisia, joiden asemasta Aavalla ei ole mitään käsitystä. Kaiken kruunuksi Koskenniskalle tuppautuu myös Aavan leskeksi jäänyt äiti! 

Koskenniskan naisia 

 

Anu Joenpolvi: Poutaa ja perunankukkia  

Uuden Rantakylän maisemiin sijoittuva sarjan ensimmäisessä osassa Poutaa ja perunankukkia Liina irtisanoutuu työpaikastaan, kun romanssi työnantajan kanssa lopahtaa. Hän muuttaa kesäksi lapsuutensa mummulaan raivaamaan pikkuista mökkiä ja villiintynyttä puutarhaa. Tilapäistä työtäkin järjestyy, sillä osa kyläläisistä on Liinalle lapsuudesta tuttuja. Teinivuosien paras ystävä pitää kylällä pitopalvelua ja naapuritilan pojankoltiaisesta on kasvanut vilkkusilmäinen nuori isäntä. Onpa paikkakunnalla uutta vertakin: kirjaston yläkerrassa asustaa rautakaupassa autteleva pörrötukkainen Jyri. Sanomattakin on selvää, että tällaisessa ympäristössä kaupungin vetovoima haalistuu. 

Sarjan toinen osa Rakkautta ja raekuuroja on sekin juuri ilmestynyt. 

 Poutaa ja perunankukkia 

 

 

Johanna Marttila: Hannin majatalo & Hannin perhe / Lukija: Anna Korolainen Crevier 

Äänikirjana julkaistava Hanni-sarjassa Hanni perii setänsä isohkon mutta huonokuntoisen maalaistalon ja päättää ottaa siihenastisen elämänsä ratkaisevimman askeleen: hän irtisanoutuu työstään ja muuttaa yhdeksän kuukauden ikäisen Anni-tyttärensä kanssa perintötaloon. Perusteellista remonttia kaipaavasta talosta tulee Hannin elämän sisältö ja pikkuhiljaa myös toimeentulolähde, sillä Hanni toteuttaa rohkeasti haaveensa ja perustaa eläkeläisille tarkoitetun täysihoitolan. Pian talo onkin täynnä iloista hyörinää ja elämä hymyilee, ei vähiten remonttipuuhissa urakoineen harmaasilmäisen Hessun ansiosta. 

Hannin majatalo

 

 

Hannin majatalo -romaanin jatko-osassa Hanni hoitaa perimäänsä taloa hellin mutta varmoin käsin, ja apuna talonpidossa hänellä on kätevä ja juureva Hessu. Majatalossa vietetään nimittäin kesän korvalla vaatimattomia mutta onnellisia häitä. Myös Hannin täysihoitola tuntuu kukoistavan, ja niinpä päärakennusta aletaan laajentaa ja navettarakennukseen perustetaan kesäkahvila. Paras on kuitenkin vielä edessä: Hanni alkaa odottaa Hessulle lasta, ja pieni Annikin odottaa innoissaan pikkusisarusta. Maalaisidylliä horjuttaa kuitenkin onnettomuus. 

Hannin perhe

 

 

 

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.