Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet avuksesi listan useimmin kysytyistä kysymyksistä Suomalainen Plus -palveluun liittyen. Mikäli näistä ei löydy sinulle apua, tavoitat asiakaspalvelumme osoitteesta plus@suomalainen.com

 • Mikä on Suomalainen Plus?

  Suomalainen Plus on e- ja äänikirjapalvelu, joka toimii mobiililaitteellasi. Ladattuasi Suomalainen Plus -sovelluksen ja aktivoituasi tkuukausitilauksen tai lahjakorttisi, pääset lukemaan ja kuuntelemaan e- ja äänikirjoja rajoituksetta. Löydät Suomalainen Plus -palvelusta laajan valikoiman kirjallisuutta unohtumattomista klassikoista suosituimpiin uutuuksiin. Voit kokeilla palvelua 14 vuorokautta veloituksetta.

  Suomalainen Plus toimii myös Suomalaisen Kirjakaupan kanta-asiakasohjelman Pöllöklubin kanta-asiakassovelluksena. Sovelluksen käyttö kanta-asiakastarkoituksessa on ilmaista eikä edellytä aktiivista Suomalainen Plus -tilausta. Kirjaudu Suomalainen Plus -sovellukseen Pöllöklubiin liitetyllä sähköpostiosoitteella, niin löydät sovelluksesta digitaalisen Pöllöklubikorttisi, Pöllöklubin tasotietosi ja Pöllöklubin asiakaskohtaiset etusi.

 • Kuinka Suomalainen Plus toimii?

  Voit aloittaa ilmaisen kokeilujaksosi täällä. Täytä henkilötietosi ja maksukorttisi tiedot tilauslomakkeelle ja tee tilaus. Lataa sen jälkeen Suomalainen Plus -sovellus mobiililaitteellesi App Storesta tai Google Play Storesta. Kirjaudu seuraavaksi Suomalainen Plus -sovellukseen samalla sähköpostiosoitteella, jolla teit tilauksen. Ensimmäistä kertaa kirjautuessasi Suomalainen Plus -sovellukseen saat sähköpostiisi kertakäyttöisen salasanan. Käytä sitä kirjautuessasi sovellukseen. 

  Voit ottaa lukuaikalahjakortin käyttöön täällä.

  Suomalainen Plus -palvelu toimii vain mobiilaitteilla (iOS ja Android), ei tietokoneella tai selaimella.

 • Miten rekisteröidyn ja otan palvelun käyttööni?

  Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden kokeilla palvelua veloituksetta 14 päivän ajan. Pääset aloittamaan Suomalainen Plus -kokeilujaksosi tästä. Syötä henkilötietosi sekä maksukorttisi tiedot, niin saat tilattua itsellesi 14 päivän kokeilujakson. Kokeilujakson jälkeen tilauksesi jatkuu automaattisesti 16,95€ kuukausihintaan. Voit peruuttaa tilauksesi missä vaiheessa tahansa, kuitenkin viimeistään päivää ennen nykyisen kauden tai ilmaisjakson loppua, jolloin palvelu on käytössäsi kuluvan jakson loppuun. 

  Tehtyäsi tilaus lataa Suomalainen Plus -sovellus joko App Storesta tai Google Play Storesta. Ensimmäisellä kerralla kirjautuessasi sovellukseen sinulta kysytään sähköpostiosoitteesi. On tärkeää, että annat saman sähköpostiosoitteen kuin tehdessäsi Suomalainen Plus -palvelun tilauksen. Saat ensimmäisellä kirjautumiskerralla sähköpostiisi kertakäyttöisen salasanan, jonka avulla pääset kirjautumaan sovellukseen.

 • Kuinka pitkä ilmainen kokeilu on?

  Ilmainen kokeilujaksosi on 14 päivää, jonka aikana saat käyttää Suomalainen Plussan sisältöjä rajoituksetta. Tämän jälkeen tilauksesi jatkuu automaattisesti 16,95€ kuukausihintaan, ellet peruuta tilaustasi vähintään päivää ennen ilmaisen kokeilujakson päättymistä.

  Voit halutessasi myös ostaa yhden, kolmen, kuuden tai 12 kuukauden lukuaikalahjakortteja, jolloin kuukausiveloituksen sijasta maksat lukuajastasi etukäteen. Voit ostaa lukuaikapaketteja kaikista myymälöistämme sekä verkkosivultamme.

 • Miksi minun on annettava maksukorttitietoni ilmaisen kokeilujakson yhteydessä?

  Kokeilujakson aloittaaksesi tarvitsemme maksukorttitietosi, jotta voimme todentaa käyttäjätietosi.

  Kortin rekisteröinti mahdollistaa sen, että voit jatkaa Suomalainen Plussan käyttöä keskeytyksettä kokeilujakson jälkeen. Voit missä vaiheessa tahansa lopettaa tilauksesi sovelluksen kautta (Profiili > Hallitse tilaustasi) tai kirjautumalla verkkokaupassamme Oma Suomalainen -asiakastilillesi ja siirtymällä Hallitse kuukausitilauksiasi -osioon. Jos irtisanot tilauksesi kokeilujakson aikana ennen jakson viimeistä päivää, maksukortiltasi ei veloiteta mitään.

  Mikäli olet saanut lukuaikalahjakortin tai ostat itsellesi lahjakortilla lukuaikaa, maksukorttisi tietoja ei tarvitse rekisteröidä. Lukuaikalahjakortilla voit käyttää palveluamme lukuajan määrittämän ajan, minkä jälkeen sinun on mahdollista jatkaa käyttöä joko ostamalla uusi lahjakortti tai ottamalla kuukausitilaus käyttöösi rekisteröimällä maksukorttisi.

 • Mitä palvelu maksaa kokeilun jälkeen?

  Kokeiluajan jälkeen Suomalainen Plus -palvelun käyttö jatkuu 16,95€ kuukausihintaan, joka veloitetaan maksukortiltasi automaattisesti. Voit myös halutessasi peruuttaa jatkuvan tilauksen ja ostaa yhden, kolmen, kuuden tai 12 kuukauden etukäteen maksetun lukuaikapaketin verkkosivuiltamme tai myymälästämme. 

 • Voinko ostaa lahjakortin Suomalainen Plussaan?

  Voit ostaa lukuaikalahjakortin mistä tahansa Suomalaisen Kirjakaupan myymälästä tai verkosta. Asioidessasi myymälässä voit valita yhden, kolmen, kuuden tai 12 kuukauden lahjakorteista ja maksaa niin käteisellä kuin maksukorteillakin aivan kuten minkä tahansa muunkin ostoksen kohdalla. Lahjakortin myyntipakkaus sisältää ohjeet kuinka lahjakortti otetaan käyttöön.

  Mikäli ostat lukuaikaa verkosta, voit valita samaan tapaan yhden, kolmen, kuuden ja 12 kuukauden lahjakortin. Lahjakortin voit maksaa verkkomaksuna tai luottokortilla. Lahjakortti toimitetaan sähköpostiisi, josta voit joko lähettää sen edelleen lahjansaajalle tai tulostaa eteenpäin annettavaksi.

 • Kuinka lunastan lahjakorttini?

  Voit lunastaa lahjakorttisi helposti täältä.  Syötä lahjakortissasi oleva koodi sekä nimesi ja sähköpostiosoitteesi, niin pääset aloittamaan palvelun käytön.

  Mikäli olet jo Suomalainen Plussan käyttäjä ja sinulla on voimassa oleva jatkuva tilaus, lahjakortin lunastus siirtää seuraavan automaattisen veloituksen päivämäärää lahjakorttisi mukaisella ajalla.

  Esimerkiksi jos saat kolmen kuukauden lahjakortin ja aktivoit sen tänään, on seuraava veloitus maksukortiltasi vasta kolmen kuukauden päästä ennen kuluvan jakson loppua.

  Huomioithan, että lukuaikalahjakortit eivät sisällä ilmaista kokeilujaksoa.

 • Kuinka voin hallinnoida asiakkuuttani tai irtisanoa tilaukseni?

  Voit hallinnoida ja irtisanoa tilauksesi Suomalainen Plus -sovelluksen kautta siirtymällä osioon Profiili > Hallitse tilaustasi. Syötettyäsi sähköpostiosoitteesi saat sähköpostiisi kertakäyttölinkin, jonka avulla voit halutessasi irtisanoa tilauksesi. Käännä mobiililaitteen ruutu vaakatasoon nähdäksesi koko tilausrivin.

  Mikäli olet rekisteröitynyt Oma Suomalaiseen voit hallinnoida tilaustasi kirjautumalla Oma Suomalainen -palveluun ja siirtymällä käyttäjäsivusi Hallitse kuukausitilauksiasi -osioon.

  Voit myös tilata kertakäyttölinkin sähköpostiisi täältä. Mikäli viesti ei saavu sähköpostiisi, tarkistathan ensin roskapostilaatikkosi.

  Mikäli päätät irtisanoa tilauksesi, huomioithan, että tilaus on irtisanottava viimeistään vuorokautta ennen seuraavaa laskutusta. Asiakaspalvelumme ei käsittele tilausten perumisia poikkeustapauksia lukuun ottamatta. Mikäli sinulla on kysyttävää tilauksestasi, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme hyvissä ajoin ennen seuraavan laskutuksen päivämäärää.

 • Voinko käyttää sovellusta ilman internet-yhteyttä?

  Voit käyttää Suomalainen Plus -sovellusta ilman internet-yhteyttä ja lukea ja kuunnella niitä kirjoja, jotka olet tallentanut offline-sisällöiksi napauttamalla kirjan alta löytyvää Lataa-kuvaketta. Näin pystyt kuuntelemaan tai lukemaan suosikkikirjojasi esimerkiksi lentokoneessa ilman internet-yhteyttä.

 • Voinko käyttää sovellusta useammalla laitteella?

  Voit käyttää sovellusta usealla laitteella, mutta vain yhdellä laitteella kerrallaan. Täten voit kuunnella tai lukea puhelimestasi esimerkiksi työmatkalla, ja jatkaa kotona tabletilla siitä, mihin puhelimen kanssa jäit.

Suomalainen Plus -lukuaikatilaus

Syötä sähköpostiosoitteesi ja paina Jatka. Sinut ohjataan kassalle viimeistelemään tilauksesi. Voit perua tilauksesi milloin vain.

Saadaksesi 30 päivän ilmaisen kokeilujakson, käytä kampanjakoodia.