Suomalainen Plus -sovelluksen käyttöön liittyvät usein kysytyt kysymykset

Yleistä Suomalainen Plus -sovelluksesta
 • Voinko käyttää sovellusta millä tahansa älylaitteella?

  Voit ladata sovelluksen joko Applen tai Googlen sovelluskaupasta mobiililaitteestasi riippuen. Sinulla täytyy olla siis joko iOS- tai Android-käyttöjärjestelmää tukeva puhelin tai tabletti. Löydät sovelluskaupan tuotesivulta tarkemmat laite- ja versiovaatimukset Suomalainen Plus -sovelluksen toimivuuden osalta.

  Suomalainen Plus ei toimi Windows-puhelimissa eikä sovellusta voi käyttää selaimella.

 • Mistä voin ladata Suomalainen Plus -sovelluksen?

  Voit ladata sovelluksen iOS-laitteellesi (iPhone, iPad) AppStoresta tai Android-laitteellesi (Samsung, Huawei jne.) Google Play Store -kaupasta.

  Suomalainen Plus -sovellus on itsessään maksuton, ja käyttääksesi sovellusta muuhun tarkoitukseen kuin kanta-asiakkuuden hyödyntämiseen tarvitset voimassa olevan tilauksen. Halutessasi voit tutustua palveluun tai käyttää sovellusta Pöllöklubin digitaalisena kanta-asiakaskorttina ilman voimassa olevaa Suomalainen Plus -lukuaikatilausta.

 • Miten kirjaudun Suomalainen Plus -sovellukseen?

  Suomalainen Plus on helppo ottaa käyttöön. Kun olet ladannut sovelluksen, syötät ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä joko tilauksen tai lahjakortin lunastuksen yhteydessä antamasi sähköpostiosoitteen. Lähetämme sähköpostiosoitteeseen 6-numeroisen kertakäyttösalasanan, jonka avulla pääset käyttämään sovellusta. Jatkossa sinun ei tarvitse kirjautua sovellukseen erikseen, ellet itse kirjaudu ulos sovelluksen Profiili-sivun kautta.

 • Voinko käyttää Suomalainen Plus -sovellusta ilman internet-yhteyttä?

  Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa sovellukseen sinulla tulee olla toimiva internet-yhteys, jotta järjestelmämme voi tarkistaa tilauksesi olevan aktivoitu.

  Tilauksen aktivoinnin jälkeen voit käyttää sovellusta myös ilman internet-yhteyttä ja lukea tai kuunnella niitä sisältöjä, jotka olet tallentanut offline-sisällöiksi kirjan alta löytyvän Lataa-linkin avulla. Näin pystyt kuuntelemaan tai lukemaan suosikkikirjojasi esimerkiksi lentokoneessa ilman internet-yhteyttä.

Kirjojen selaaminen ja etsiminen
 • Kuinka löydän minua kiinnostavaa sisältöä?

  Suomalainen Plus -sovelluksessa sinulla on mahdollisuus selailla valikoimaamme kategorioittain. Tuomme sinulle myös ajankohtaisia suosituksia, sekä suosituksia lukuhistoriaasi perustuen. Sinun on mahdollista myös käyttää sovelluksemme hakukenttää löytääksesi esimerkiksi tietyn kirjailijan teoksia.

 • Miten etsin tiettyä kirjaa?

  Sovelluksen alareunassa on suurennuslasin kuva, joka symboloi hakumahdollisuutta. Napsauta sitä ja pääset hakemaan haluamallasi hakusanalla (esimerkiksi kirjan tai kirjailijan nimellä) ruudun yläreunaan avautuvan hakukentän avulla.

 • Kuinka löydän tietyn genren kaikki kirjat?

  Olemme pyrkineet luomaan päätason genret kuvaamaan valikoimaamme, joka löytyy sovelluksen alalaidasta kirjahyllyikonin takaa. Kunkin kategorian alta löytyy lajityypin omat alakategoriat.

  Pyrimme tarkentamaan ja syventämään kategorisointia sovelluksen kehittyessä, joten voit halutessasi jättää meille kehitysehdotuksia palautelomakkeen kautta. Löydät palautelomakkeen sovelluksen Profiili-sivulta.

 • Miksi en löydä etsimääni kirjaa?

  Luultavasti etsimääsi kirjaa ei ole vielä julkaistu e- tai äänikirjana, tai teos on vielä matkalla palveluumme. Kustantajat päättävät itse mitä kirjoja julkaisevat sähköisissä formaateissa.

 • Mistä tiedän onko kyseessä e- vai äänikirja?

  Sovelluksessa on jokaisen kirjan alla joko kirjan, kuulokkeiden tai molempien kuvat. Kirja symboloi luettavaa e-kirjaa, kuulokkeet puolestaan äänikirjaa. Mikäli molemmat löytyvät kirjan nimen alta, voit itse valita luetko vai kuunteletko kirjan.

Omat kirjat
 • Voinko korvamerkata kirjan, johon haluan palata myöhemmin?

  Voit lisätä minkä tahansa kirjan omalle listallesi, ja näin luoda oman kirjahyllysi Suomalainen Plussaan. Napauta kiintoisan kirjan kantta ja päädyt teoksen esittelysivulle, jonka kautta sinulla on mahdollisuus tehdä monta asiaa:

  Kuuntele/Lue: aloita kuuntelu tai lukeminen suoraan, jolloin kirja lisätään automaattisesti omaan kirjahyllyysi.

  Lataa: kirja latautuu offline-sisällöksi laitteellesi ja voit kuunnella sitä ilman internet-yhteyttä vaikkapa lentokoneessa.

  Lisää: kirja lisätään omaan Suomalainen Plus -kirjahyllyysi, mistä löydät sen kun haluat aloittaa lukemisen tai kuuntelun.

 • Kuinka poistan kirjan omalta listaltani?

  Voit poistaa kirjan omalta listaltasi napauttamalla kirjan tiedoissa näkyvää sydäntä, jonka alla lukee "lisätty". Kun kyseinen kuvake on oranssi, kirja on listallasi. Kuvakkeen ollessa valkoinen teosta ei ole lisätty omaan hyllyysi.

 • Kuinka tallennan/lataan kirjan offline-tilaan?

  Voit ladata kirjan laitteellesi napauttamalla kirjan tiedoissa näkyvää Lataa-kuvaketta. Tämän jälkeen teos ladataan mobiililaitteellesi ja voit kuunnella sitä vaikkapa lentokoneessa ilman internet-yhteyttä.

Äänikirjojen käyttö
 • Kuinka kuuntelen äänikirjaa?

  Äänikirjojen kuuntelu on  helppoa. Suomalainen Plus -valikoiman kirjojen yhteydestä löytyy joko kaksi erillistä vaihtoehtoa (Kuuntele tai Lue), tai molemmat. Kuuntele-nappia klikkaamalla sovelluksen äänikirjasoitin käynnistyy.

  Itse soittimesta löytyy toisto- ja tauko-näppäimet, kirjan kappalelistaus, pikakelaus (15 sek), uniajastin sekä kuuntelun nopeuden säädin. Voit keskeyttää ja aloittaa kuuntelun uudelleen milloin tahansa.

 • Voinko jatkaa kirjan kuuntelua siitä mihin jäin?

  Kyllä! Omalla listallasi näkyvien kirjojen yläreunassa näkyy prosenttiluku, joka kertoo sen, kuinka pitkälle kirjaa on luettu/kuunneltu. Tieto säilyy sovelluksen muistissa myös vaihtaessasi laitetta vaikkapa kännykästä tablettiin.

 • Onko sovelluksessa uniajastin? Miten uniajastin toimii?

  Kyllä, Suomalainen Plussassa on uniajastin. Löydät äänikirjojen soittimesta uniajastimen, jolla voit määrittää äänikirjan maksimitoistoajan 5, 10, 15 ja 30 minuutin päähän. Valitun ajan jälkeen äänikirja pysähtyy. Näin voit huoletta kuunnella äänikirjaa vaikkapa mennessäsi nukkumaan.

 • Ovatko Suomalainen Plus ja Apple CarPlay yhteensopivia?

  Kyllä! Kun käytät Apple CarPlayta, autosi näytöllä näkyy käytettävissä olevat sovellukset. Voit lisätä tai poistaa iOS-laitteesi sovelluksia tai muokata niiden järjestystä seuraavasti:

  1. Valitse Asetukset > Yleiset ja napauta CarPlay
  2. Valitse autosi
  3. Voit lisätä tai poistaa sovelluksia Lisää- tai Poista-kuvakkeiden avulla. Voit muuttaa kuvakkeiden järjestystä napauttamalla ja vetämällä sovellusta.

 • Toimiiko Suomalainen Plus Sonos-kaiuttimien kanssa?

  Kyllä! Jos Sonos-laitteessasi on AirPlay 2 -tuki, voit kuunnella kirjoja iPhonesi tai iPadisi kautta.

  Toimi näin:

  Mene Suomalainen Plussaan ja valitse kirja, jota haluat kuunnella.
  Näpäytä Toisto-näppäintä ja klikkaa AirPlay-symbolia vasemmassa alakulmassa.

 • Minulla on ongelmia äänikirjasoittimen kanssa, mitä teen?

  1. Tarkista sovelluskaupassasi, että sinulla on uusin versio sovelluksesta asennettuna.

  2. Sulje ja avaa sovellus uudelleen.

  3. Sammuta ja käynnistä laite uudelleen.

  4. Kirjaudu sovelluksesta ulos ja kirjaudu takaisin sovellukseen.

  5. Varmista internet-yhteytesi toimivuus.

  6. Jos kuuntelet offline-tilaan tallennettua kirjaa, poista kirja ja lataa se uudelleen.

  Mikäli nämä keinot eivät korjaa ongelmaa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja kuvaa mitä korjaustoimia olet kokeillut, niin selvitämme ongelman kanssasi.

 • Äänikirjani särisee tai pätkii itsestään, mitä teen?

  Silloin tällöin olemme saaneet palautetta ongelmasta, että äänikirja pätkii tai menee
  pauselle itsestään. Jos käytössäsi on uusin sovellusversio, ongelma johtuu todennäköisesti mobiililaitteen virransäästöasetuksista, jotka on helppo muuttaa.

  iOs-laitteet:
  Mene puhelimen asetuksiin, napauta Suomalainen Plus ja tarkista, että mobiilidata on päällä. Tarkista yleisistä asetuksista, että olet sallinut appien päivitykset taustalla myös Suomalainen Plus -sovellukseen. Näin sovellus ei siirry keskeytettyyn tilaan silloinkaan, kun puhelimen näyttö pimenee tai käyt välillä toisessa sovelluksessa.

  Android-laitteet:
  Paina pitkään sovelluksen kuvaketta ja
  valitse ilmestyvästä valikosta sovelluksen tiedot. Nimeämiskäytännöt vaihtelevat eri Android-laitteiden välillä, pääset hallitsemaan virransäästötilaa todennäköisesti
  seuraavasti:
  Napauta virransäästö ja valitse ei rajoituksia TAI
  Napauta akku, akun käytön hallinta ja aseta salli taustatoiminnot -valinta päälle.

E-kirjan lukeminen
 • Kuinka luen e-kirjoja?

  E-kirjojen lukeminen on  helppoa. Suomalainen Plus -valikoiman kirjojen yhteydestä löytyy joko kaksi erillistä vaihtoehtoa (Kuuntele tai Lue), tai molemmat. Lue-nappia klikkaamalla sovelluksen e-lukusovellus käynnistyy.

  Lukusovelluksen vasemmasta yläreunasta löytyy kirjan sisältö ja kappalelistaus. Oikeassa yläreunassa on muotoiluvalikko, jonka avulla voit muuttaa kirjasimen kokoa ja lukunäkymän ulkoasua.

 • Voinko muuttaa e-kirjan tekstin kokoa?

  Voit muuttaa e-kirjan tekstin kokoa lukunäkymän oikean yläreunan valikon avulla. Valittavanasi on 7 eri tekstikokoa, jotta saat valittua juuri lalitteellesi ja silmillesi sopivan vaihtoehdon. Monet lukevat esimerkiksi pimeäsä suuremmalla tekstillä kuin päivänvalossa.

 • Voinko muuttaa e-kirjan taustan väriä?

  Voit muuttaa e-kirjan taustavärin lukunäkymän oikean yläreunan muotoiluvalikoista. Valittavana on oletuksena oleva valkoinen, seepia, tumma tai musta taustaväri. Esimerkiksi musta taustaväri sopii erityisen hyvin pimeään, jolloin voit lukea e-kirjaa vaikkapa sängyssä rasittamatta silmiäsi tai häiritsemättä samassa sängyssä nukkuvaa henkilöä.

Suomalainen Plus -lukuaikatilaus

Syötä sähköpostiosoitteesi ja paina Jatka. Sinut ohjataan kassalle viimeistelemään tilauksesi. Voit perua tilauksesi milloin vain.

Onko sinulla tarjouksen kampanjakoodi? Muista syöttää se sähköpostiosoitteesi alle!