Antti Tuomainen teki kirjallisuushistoriaa: Jäniskerroin-romaanista tehdään Hollywood-elokuva!

Julkaistu:

Amazon Studios tuottaa elokuvan yhteistyössä Mandeville Filmsin kanssa. Pääosassa nähdään lukuisista leffoista tuttu näyttelijä Steve Carrell. 

Antti Tuomaisen mustan huumorin sävyttämä Jäniskerroin (2020) nähdään kansainvälisillä valkokankailla. Elokuvan päätähdeksi on kiinnitetty Steve Carrell, joka tunnetaan lukuisista Hollywood-elokuvista, kuten IrresistibleThe Big ShortEvan taivaanlahjaLittle Miss Sunshine40v. ja neitsyt ja Bruce – taivaanlahja sekä tv-sarjasta Konttori. Lisäksi Carrellin ääntä kuullaan useissa suosituissa lastenelokuvissa, kuten Itse ilkimys 1–3, Kätyrit ja Yli laidan. Carrell on myös ollut ehdolla sekä Oscar- että Golden Globe -palkinnon saajaksi. 

Matemaattista logiikkaa rakkauden kanssa 

Vuosi sitten ilmestynyt Jäniskerroin on vakuutusmatemaatikko Henri Koskisesta kertovan trilogian ensimmäinen osa. Se on sysimustan humoristinen romaani rakkaudesta, kuolemasta ja vakuutusmatematiikasta sekä kysymyksestä mitä elämässä kannattaa tehdä ja mitä ei. Tähän Henri Koskinen tietää aina täsmällisen vastauksen, sillä hän laskee kaiken viimeistä desimaalia myöten. Mutta yhtäkkiä kaikki muuttuu. Henri perii veljeltään seikkailupuiston omalaatuisine työntekijöineen ja yllättävine talousvaikeuksineen, joista vaarallisimmat liittyvät rikollisilta otettuihin suuriin lainoihin. Seikkailupuistossa Henri tapaa myös Lauran, viehättävän taiteilijan jolla on menneisyys. Kun rikolliset ryhtyvät perimään saataviaan ja suhde Lauraan syventyy, Henri joutuu keskelle tilanteita ja tuntemuksia, joissa ei näyttäisi olevan matemaattisesti juurikaan järkeä. 

Tuomaisen trilogia on herättänyt suurta kansainvälistä kiinnostusta ja sen romaanioikeudet on myyty jo 15 maahan, vaikka vasta ensimmäinen osa on ilmestynyt. Toinen osa Hirvikaava julkaistaan elokuun 19. päivä, kolmas osa ilmestyy ensi vuonna. 

Jenni Heiti 

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.