Kotitekoinen saippua lahjaksi

Julkaistu:

Tee itse saippuaa, johon on lisättyä tuoksuöljyä. Sheavoi tekee saippuasta erityisen kosteuttavan ja pehmentävän. Saippuaseokseen voi lisätä halutessaan myös kimalletta tai muita kuivakukkia. Sulata saippuamassa joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Tarvitset 50 g saippuamassaa jokaista valmista saippuaneliötä kohden. Aseta saippuapala saippuatelineeseen ja anna sen kuivua jokaisen käyttökerran välillä. Voit värjätä halutessasi saippuaa saippuaväreillä.

Punnitse 300g saippuamassa kuuden valmiin saippuapalan valmistamiseksi. Suosittelemme käyttämään hanskoja, kun sulatat saippuamassaa. 

Sulata saippumassa mikroaaltouunissa 80% lämmöllä 30 sekunnin jaksoissa ja sekoita väleissä, lämpövarioiden välttämiseksi.

Lisää 2 cm violettia saippuaväriä ja 9 tippaa tuoksuöljyä. Sekoita hyvin.

Poista kuplat pinnasta sumuttamalla päälle spriitä. Poista saippuapalat muotista, kun ne ovat kovettuneet 2-3 tuntia.

Tässä kuvassa saippuapalat ovat pohjapuoli ylöspäin ja niissä näkyy ripotellut laventelit. Kuivattua laventelia käytettäessä väri voi imeytyä saippuaan ja se voi ajan myötä muuttua hieman ruskeaksi.

 

Ohje: Creativ Company

Kuvat: @heisisko ja Creativ Company

Näitä tuotteita tarvitset

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.