Tee itse kesän kaunein kranssi

Julkaistu:

Tuo kesäinen ilme kotiisi ja tee itse kaunis kukkakranssi oveen tai seinälle. Kranssi muotoutuu kätevästi kreppipaperista ja metallirenkaasta. Katso ohje alta:

Leikkaa 30 cm pitkä ja 5 cm leveä pala kreppipaperia. Käytä avuksi kaavaa, joka on idean lopussa PDF-tiedostona. Seuraa venytysohjeita kaavasta ja venytä kreppipaperi kokonaan.

Taita kreppipaperi pala kaksi kertaa pituussuunnassa; sinulla on nyt neljä kerrosta. Leikkaa hapsut kaikkkiin neljään kerrokseen kuvan osoittamalla tavalla. Leikkaa hapsut n. 3 mm väleillä, 5 cm reunasta.

Rullaa nyt tämä kreppipaperi tiukasti kuvan osoittamalla tavalla. Rullaa sitä käsien välissä.

Avaa kreppipaperi ja kiinnitä se kukan varsilangan toiseen päähän liimapistoolilla. Kiinnitä paperi pari kertaa varren ympärille sen kiinnittämiseksi.

Jatka kreppipaperin käärimistä alaspäin varren langan ympäri haluamaasi pituuteen. Levitä liimaa säännöllisesti liimapistoolilla.

Leikkaa 20 cm pala kreppipaperia. Kiinnitä toinen pää jänönhäntäheinän toiseen päähän. Kiedo kreppipaperisuikale varsilangan ympärille alaspäin ja levitä liimaa säännöllisesti.

Varioi jänönhäntäheinän ulkonäköä leikkaamalla kreppipaperi eri leveydellä tai vaihtele sitä, kuinka tiukasti käärit paperin varsilangan ympärille.

Tulosta ja leikkaa kaava, joka on saatavana PDF-tiedostona tässä ideassa. Leikkaa kaikki kukan osat kreppipaperista. Muista leikata jokaisessa kaavassa esitetty venytyssuunta. PDF-tiedosto sisältää kaavat suurille ja pienille terälehdille. Tarvitset viisi kukkaa tähän kranssiin - suuret ja pienet kukat. Sinun on leikattava terälehdet ja lehdet kreppipaperista. Tarvitset myös palan kreppipaperia heteelle ja 1 cm leveän x 20 cm pituisen vihreän kreppipaperin varren peittämiseksi. Voit myös käyttää kukateippiä.

Rullaa tämä kreppipaperi tiukasti, kun olet leikannut hapsut. Rullaa sitä käsien välissä.

Avaa kreppipaperi ja kiinnitä se varren vaijerin toiseen päähän liimapistoolilla.

Muotoile jokainen terälehti taittoluulla vetämällä terälehti ylöspäin taittoluun ja peukalosi väliin; sama tekniikka kuin nauhan kihartaminen saksilla.

Venytä terälehtiä sivuille päin.

Kierrä terälehden reunoja edestakaisin koko reunaa pitkin aaltomaisen reunan muodostamiseksi. Toista tämä menettely kaikilla kuudella terälehdellä.

Kiinnitä ensimmäinen terälehti heteeseen liimapistoolilla.

Levitä ja kiinnitä vielä kaksi terälehteä heteeseen. Kiinnitä lopuksi kolme jäljellä olevaa terälehteä kolmen ensimmäisen terälehden väliin porrastetusti.

Kiinnitä lehdet varsilangalle peittämällä terälehtien pohja.

Peitä kukkavarsilanka kukateipillä tai leikatulla kreppipaperilla. Venytä pitkä pala vihreää kreppipaperia. Kiinnitä toinen pää lehtiin. Kiedo paperi viistosti varren langan ympärille kiinnittämällä se säännöllisesti liimalla.

Erottele pampas-ruohonippu yksittäisiksi varsiksi ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Liimaa leikatut päät estääksesi pampas ruohon irtoamisen.

Kääri neljäsosa metallirenkaasta kukateipillä. Aloita vasemmasta reunasta peittämällä 2/3 tästä alueesta kiinnittämällä pienet niput pampas-ruohoa ja kreppipaperikukkia vihreällä kukkalangalla.

Aloita oikealta, peitä loput 1/3 pienillä nipuilla pampas-ruohoa ja kreppipaperikukkia vihreällä kukkalangalla. Leikkaa nippujen päät alueelta, jossa 2/3 peitetyt ja 1/3 peitetyt alueet kohtaavat. Piilota kukkalanka ja nippujen päät kreppipaperikukkien alle.

Kiinnitä kukkalanka takana kiertämällä sitä itsensä ympäri useaan kertaan. Leikkaa ylimääräinen lanka.

Leikkaa 120 cm: n pala raffia-paperinarua. Taita se neljä kertaa, tee silmukka ja kääri raffia-paperinaru kranssin ympärille. Syötä päät silmukan läpi ja kiristä. Solmi neljä päätä toisessa päässä yhteen ja leikkaa.

PDF-Kaava

Katso alta mitä tarvikkeita voit tilata verkkokaupastamme. Muut tarvikkeet löytyvät myymälöistämme. Valikoima vaihtelee myymälöiden välillä.

Näitä tuotteita tarvitset

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.