Takaisin

NÄIN TILAAT DIGITAALISIA TUOTTEITA

E-kirjoja voi tilata vain reksiteröityneenä asiakkaana. Saat e-kirjat omaa kirjahyllyysi heti tilauksen jälkeen

Huom! Ohje ei koske digioppikirjoja. Ostaessasi digioppikirjan saat linkin ja käyttöön oikeuttavan koodin sähköpostiisi. Tiedot löytyvät tilauksen jälkeen myös sivuilta omat tiedot / tilaushistoria. Digikirjoja voi lukea ainoastaan https://opiskelija.otava.fi/ sivun kautta kirjautumalla. Lue lisää digioppikirjoista ja niiden tilaamisesta täältä.

ALOITUS

Katso e-kirja ohje videolta

Lukuohjelman lataus

Asenna sopiva lukuohjelma laitteillesi, jollei sitä vielä ole. Suosittelemamme lataamaan sovelluksen laitteen omasta sovelluskaupasta. Esim. Androidille Lithium EPUB Readerin (Android-versio 4.1 tai uudempi) ja i-laitteellesi iBOOKS tai R2 -readerin. Näillä ohjelmilla toimii myös epub 3.0 fixed layout.

Myös vanhemmat ilmaiset ohjelmat, kuten Universal Book reader, Bluefire-reader ja Adoben Digital Editions toimivat edelleen epub 2.0 e-kirjoilla.

Suomalaisesta ostetut digituotteet toimivat kaikilla yleisillä lukuohjelmilla eikä niiden käyttöä ei ole kytketty omaan sovellukseen.

Valitse oma käyttöjärjestelmäsi ja lataa lukuohjelma. E-kirjasovelluksilla voit lukea kaikkia vesileimalla suojattuja e-kirjoja (Epub). Tämä on nykyisin yleisempi e-kirjojen suojausmuoto. Sähkökirjan suojaus: Vesileima (SoftDRM) ei vaadi Adobe tunnusta. Voit käyttää myös muita lukuohjelmia. Kaikki tarjolla olevat lukuohjelmat eivät tue skandinaavisia merkkejä.

Jos käytät vain vesileimalla suojattuja e-kirjoja, voit siirtyä suoraan kohtaan e-kirjojen ostaminen ja lataaminen lukuohjelmaan.

Vain osa kirjoista vaatii Adobe-tunnuksen

Jos käytät AdobeDRM:llä suojattuja kirjoja, sinun tulee ladata Adobe ID-tunnukset.

Ilmaisen Adobe ID:n / tunnuksen hankkiminen

Hanki ilmainen Adobe-tunnus tästä. Jos sinulla on tunnus, mutta olet unohtanut salasanasi, saat sen samasta osoitteesta. Hanki ilmainen Adobe-tunnus tästä

Adobe-tunnuksen käyttöönotto

Avaa lataamasi ohjelma ja syötä siihen Adobe-tunnukset; seuraa ohjelman ohjeita asennuksessa; mikäli latasit useita lukuohjelmia eri laitteille, sama tunnus tulee syöttää jokaiseen ohjelmaan.

Huom! Lukuohjelma ladataan ja Adobe-tunnukset syötetään vain kerran kullekin laitteelle.

• Muut lukuohjelmat: Vaikka monet kustantajat julkaisevatkin tuotteitaan nk. vesileimattuina, osa e-kirjoista on Adoben tekijäsuojauksella suojattuja; mikäli haluat käyttää jotain muuta lukuohjelmaa, varmista, että käytät ohjelmaa, joka tunnistaa suojauksen. Sähkökirjan suojaus: AdobeDRM vaatii Adobe-tunnuksen

E-kirjojen ostaminen ja lataaminen lukuohjelmaan

E-kirjoja voi tilata vain rekisteröityneenä, sillä e-kirjat toimitetaan asiakkaan kirjahyllyyn. E-kirjat ja digikirjat toimivat kaikilla yleisimmillä päätelaitteilla ja käyttöjärjestelmillä.

1) Rekisteröidy / kirjaudu Suomalainen.com:iin; digitaalisia tuotteita ei voi ostaa rekisteröitymättä. Kanta-asiakkaana, joka ei ole aiemmin rekisteröitynyt, rekisteröidyt syöttämällä kanta-asiakaskortin numeron, postinumeron ja keksit salasanan.

2) Nyt voit lähteä ostoksille; voit tilata sekä fyysisiä että digitaalisia tuotteita samalla kertaa; saat tilausvahvistuksella latauslinkin, jota klikkaamalla saat ladattua digitaalisen tuotteen lukuohjelmaasi.

3) Sähkökirjan suojaus näkyy tuotteen tuotekortilta kohdasta "näytä tarkemmat tuotetiedot" / "sähkökirjan suojaus".

Sähkökirjan suojaus: Vesileima (SoftDRM) ei vaadi Adobe tunnusta

Sähkökirjan suojaus: AdobeDRM vaatii Adobe-tunnuksen

4) Ostamiesi digitaalisten tuotteiden latauslinkit löytyvät jatkossa myös Suomalainen.comista ”omat tiedot -> kirjahylly” – osiosta. Säilytysaika on vähintään yksi vuosi ostohetkestä. Suosittelemme, että tallennat ja säilytät ostamasi kirjatiedostot lukuohjelmassasi ja otat lataamistasi tiedostoista varmistuksen.

E-kirjojen siirtäminen tietokoneelta erilliselle lukulaitteelle

• E-kirjat siirretään tietokoneelta lukulaitteelle Adobe Digital Editions – ohjelman avulla yleensä niin, että lukulaite kytketään johdolla tai langattomasti tietokoneeseen. Seuraa lukulaitteesi ohjeita.

Vaihto- ja palautusoikeudesta

• Digitaalisilla tuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Ongelmatilanteet

• Mikäli tuotteen ostamisessa tai latauslinkin toimivuudessa on ongelmia, ota yhteyttä asiakaspalveluumme: yhteystiedot löydät sivun alaosasta.

Latauspalvelua saa käyttää vain lakien, muiden viranomaissäännösten ja hyvän tavan mukaisiin tarkoituksiin. Palvelun sisältämän aineiston omistus- sekä immateriaalioikeudet ovat Suomalaisen Kirjakaupan ja/tai sen yhteistyökumppaneiden omaisuutta, eikä kenelläkään ole oikeutta levittää, julkaista, saattaa yleisön saataviin, kääntää, muuttaa aineistoja tai luovuttaa niitä kolmannen osapuolen käyttöön ellei pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu.