Uudessa ruokakirjassa hauki matkaa Meksikoon

Julkaistu:

Huhtikuun ruokavinkki löytyy Kiitos! Helppoja arkiruokia ja ilmastotekoja -kirjasta. Testiryhmämme kokeili kirjan haukitacoja, josta tuli heti kaikkien uusi suosikki. Haukitacot sopivat joko lounaaksi tai kevyeksi illalliseksi, ja raikkaat maut tekevät siitä ihanan kevätruuan. Valmistukseen kuluu aikaa noin tunti.

Ensimmäinen askel on maustaa haukifileet suolalla ja pippurilla, minkä jälkeen fileet jätetään maustumaan puoleksi tunniksi. Leikkaa sen jälkeen fileet kalapuikkojen kokoisiksi paloiksi.

Kun haukifileet ovat maustuneet, on leivittämisen vuoro. Riko kananmunat kulhoon tai syvälle lautaselle ja levitä vehnäjauhot ja korppujauhot, kukin omalle lautaselleen. Nostele fileet ensin vehnäjauhoihin, upota ne sen jälkeen kananmuniin ja pyörittele lopuksi korppujauhoissa.

Aseta uuni 100 asteeseen. Kuumenna rypsiöljy kattilassa 180-asteiseksi uppopaistoa varten. Muista ottaa kattilan kansi vierellesi, kaiken varalta! Uppopaista fileet rapeiksi ja siirrä ne 100-asteiseen uuniin. Fileet voivat olla uunissa, kunnes muut ainekset ovat valmistuneet.

Guacamole on helppotekoinen. Hienonna ainekset ja sekoita ne keskenään. Sekoita ranskankerman joukkoon hieman suolaa ja limetin mehua. Valmista!

Koristele tacosi hienonnetulla chilillä ja kevätsipulilla. Voilá!

Psst! Kirjassa mainitaan, että hauki kannattaa pyytää kalatiskillä y-ruodottomana.

Haukitacot

4 annosta, valmistusaika 1 tunti

800 g haukea ruodottomana fileenä
1 ½ tl suolaa myllystä
¼ tl valkopippuria myllystä
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
3 dl korppujauhoja
Paistamiseen runsaasti rypsiöljyä

Guacamole

2 kypsää avokadoa
2 limetin puristettu mehu
1 punainen chili
½ nippua korianteria
1 tl suolaa

Kastike

200g ranskankermaa tai vastaavaa kauravalmistetta
1 raastettu kuori ja puristettu mehu
1 tl suolaa

Lisäksi

8 tortillaa tai rieskaa
2 punaista tulista chiliä
4 kevätsipulinvartta

TEKSTI: TUULI PENTTILÄ
KUVAT: VILMA RANTANEN
Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.