Kuulumisia kirjahyllystä: Yli 200 luettua kirjaa vuodessa – Anne Ikonen on uutiskirjeen uusi kirjavinkkari!

Julkaistu:

Joensuun Suomalaisesta Kirjakaupasta tuttu, ja Finlandia-raadissakin edustanut Anne Ikonen vinkkaa teille uutiskirjeen lukijoille kuukausittain kirjoja, joihin ehdottomasti kannattaa tarttua. Ota siis Annen palsta seurantaan! 

Anne Ikonen aloitti Suomalaisessa Kirjakaupassa vuonna 1996, mutta kirjat ovat uponneet hänelle paljon pidempään. Joensuussa hän on jo pienimuotoinen julkkis, niin suosittuja hänen vinkkauksensa ovat, ja tunnettuja ne ovat myös hyvästä laadustaan. 

Anne lukee erityisen mielellään kirjoja, joiden aiheen kokee jollain tavalla tärkeäksi ja tunnetasolla koskettavaksi. Otavan kirjasto ja Tammen Keltainen kirjasto on luettu läpikotaisin.  

Kaikkein eniten tykkään lukea kirjoja, joihin en pysty heti samaistumaan. Tulee opittua uusista kulttuureista ja erilaisista ihmiskohtaloista. Dekkarit uppoavat myös, Anne sanoo. 

Anne on lukenut paljon maailmankirjallisuutta, ja klassikoista lähes joka ikisen. Hän lukee aktiivisesti sellaisiakin kirjoja, jotka eivät heti herätä hänessä kiinnostusta asiakkaalle kun on tärkeää pystyä antamaan suosituksia tämän oman maun mukaan. 

Luen kaikki kustantajien lähettämät näytekappaleet, kiinnostivat ne tai ei, sillä oma makuni on itse asiassa aika kapea. Olen nopea lukija, joten pyrin lukemaan kaiken minkä saan käsiini. Näin voin helposti suositella asiakkaalle mitä vain asiakkaan mieltymyksien mukaan. 

Suosituksia Anne kirjoittaa kahdella tavalla. On suosituksia, joissa kehutaan, ja on suosituksia, joiden konsepti on ”jos olet pitänyt X:stä, pidät varmaan tästäkin”. Nämä Anne erottelee niin, että kehuu omalla nimellään kirjoja, joista aidosti pitää. Tällöin asiakkaat, joilla on samanlainen maku tietävät, että nämä kirjat varmasti uppoavat. Kirjat, jotka Anne toteaa hyviksi, mutta ei oman maun mukaiseksi, saavat vertailukohteen, jotta asiakkaat tietävät, mitä odottaa.  

Anne lukee kirjoja vuodessa huimat 200, mikä on hänen mukaansa vähemmän kuin ennen, sillä espanjan kielen opinnot vievät aikaa viikoista.  

Yksi kiireisimpiä vuosia oli, kun minut kutsuttiin Finlandia-raatiin. Silloin minun piti lukea 300 sivua päivässä, joka päivä. Tulin töistä, söin, rupesin lukemaan. Vapaapäivinä luin aamusta iltaan. Ainoastaan Savonlinnan oopperajuhlien aikaan otin kaksi päivää lukuvapaata oopperan takia, Anne nauraa. 

Anne Ikonen

Teksti: Tuuli Penttilä 

Anne suosittelee lukemiaan kirjoja Kuulumisia kirjahyllystä -uutiskirjeessä kuukausittain. 

 

 

 

 

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.