Kuulumisia kirjahyllystä: Viihdekirjallisuuden uusi supertähti Lucy Diamond kertoo rakkaimmat jouluperinteensä

Julkaistu:

Viihdekirjallisuuden uusi tähti Lucy Diamond eli Sue Mongredien rakastaa joulua. Lue, kuinka viihdekirjailijan perheessä vietetään joulunaikaa! 

Rantakahvila-romaaneistaan tunnetuksi tullut kirjailija Lucy Diamond on ehdottomasti jouluihminen. 

Joulu on minulle ja perheelleni ennen kaikkea yhdessäolon aikaa, erityisesti nykyään, kun lapseni ovat kasvaneet nuoriksi aikuisiksi ja ovat lähteneet kotoa yliopistoon ja töihin. On aina ilo saada heidät takaisin kotiin juhlapyhien aikaan, Lucy sanoo. 

Kirjailija kuvaa joulua myös nostalgiseksi ajaksi, jolloin kaikki menneiden vuosien muistot palaavat lomittain mieleen: Lucyn oma lapsuus, nuoruuden joulut sekä omien lasten ensimmäiset joulut sulavasti keskenään. 

Jouluun Lucy perheineen valmistautuu huolella. 

– Ennen joulua valitsemme ja koristelemme joulukuusen. Olemme käyttäneet samoja koristeita vuosikymmeniä, muutamien lisäysten kera. Jopa koirallamme on joululelu, jolla leikitään vain joulukuussa se on iloinen jälleennäkeminen joka vuosi! Lucy nauraa. 

Joulukuusen koristelun lisäksi kirjailija innostuu toinen toistaan ihanammista joulukalentereista. 

Nykypäivänä tarjolla on vaikka minkälaisia joulukalentereita! Itse en voi vastustaa kauneustuotejoulukalentereita. Lapsillani oli Playmobile- ja Lego-joulukalenteri, jotka pakkasimme ja käytimme uudelleen vuosi toisensa jälkeen. Nyt kun nuorimmaiseni täyttää jo 18 vuotta, lelujoulukalenterit eivät enää kiinnosta.  

Lucy Diamond on ylläpitänyt jouluperinteitä lapsuudestaan asti ja toivoo lastensa jatkavan niitä tulevaisuudessa omien perheidensä kanssa. Erityisen rakas perinne on adventtikynttilöiden sytyttäminen päivittäin illallisaikaan.  

  Seuratessani kynttilän palamista hiljalleen loppuun tulee ihanan jouluinen olo, Lucy huokaa. 

Iso-Britanniassa juhlitaan joulua joulupäivänä aaton sijaan. Joulupäivä alkaa kirjailijan perheessä lahjapakettien avaamisella. Ikää katsomatta jokaiselle on oma joulusukka, josta löytyy useita pieniä paketteja. Joululounaaksi tarjolla on tyypilliseen brittiläiseen tapaan paahdettua kanaa (roasted chicken), uunissa paistettuja perunoita, vihanneksia ja paistinkastiketta. Jälkiruuaksi Lucy perheineen herkuttelee hedelmäpaistoksella, juustoilla ja kekseillä. 

  Valmistamme joululounaan mieheni kanssa gin & tonicin avustuksella! Syömme ja juomme hyvin, pelaamme joulupelejä ja menemme kaikki jouluiselle kävelylle koiramme kanssa. Lopuksi avaamme vielä loput lahjoista. Soitamme kaikille sukulaisille ja rakkaille, jotka eivät vietä joulua kanssamme, sitten sytytämme takkatulen. Iltaa vietämme elokuvan ääressä, viinin ja suklaan kera. 

Lucy Diamond

(Lucy Diamond / ei kuvaajatietoa / saatu David Higham Associates 2020)

Teksti: Tuuli Penttilä 

Avainsanat

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.