Takaisin

Hae kanta-asiakasluottoa

Voit päivittää kanta-asiakaskorttisi luottokortiksi vaivattomasti! Tarvitset vain kanta-asiakaskorttimme ja verkkopankkitunnukset.

Perustietoa kanta-asiakasluotosta

Nyt voit hakea Suomalaisen Kirjakaupan kanta-asiakaskortille luotto-ominaisuuden.

Saat samalla kortilla kaikki kanta-asiakkaille kuuluvat edut ja voit maksaa ostoksesi luotolla. Luotollisuutta voit hakea omalle kortillesi tai perheenjäsenen kortille (vanhemmat). Näin opiskelija voi tehdä itse oppikirjaostokset ja lasku kirjoista tulee luotonhakijalle. 

Edut

Saat ostoksillesi jopa 24 kk maksuaikaa!

Helppo

Samalla kortilla kanta-asiakkaan edut ja luotto. Hakemuksen täyttäminen käy kätevästi sivuillamme. Saat luottopäätöksen heti.

Nopea

Verkossa kortti toimii heti kun saat hyväksytyn päätöksen kotisivulla. Ei turhaa odottelua. Pääset heti ostoksille. Myymälässä asioidessasi tarvitset kanta-asiakaskorttia maksun suorittamiseen. Digitaalisella kanta-asiakaskortilla tai henkilökortilla ei voi suorittaa luottokorttimaksua (henkilökorttiin yhdistetty kanta-asiakkuus).

Nykyaikainen

Hakemus kätevästi kotisivullamme. Saat päätöksen muutamassa sekunnissa. Papereiden täyttöä ei tarvita.

Käy vain meillä

Tällä kortilla voi ostaa vain Suomalaisen Kirjakaupan myymälöissä. Verkkokaupassa Suomalainen.com ostokset samalle luotolle voi tehdä Klarna-tilillä. Verkkossa Klarna-tilillä maksamiseen ei tarvitse hakea luotollista kanta-asiakaskorttia. Huom! Luottorajaan vaikuttavat kaikki Klarnan maksutavoilla tekemäsi ostokset (myös muista verkkokaupoista) ja maksuhistoriasi.

Yksi kortti vähemmän

Et tarvitse erillistä luottokorttia, luotto voidaan liittää omaan kanta-asiakaskorttiisi.

Edullinen

- Ei avausmaksua.
- Tilin hallinnointimaksu 3,95 €/kk.

- Maksuaikaa ostoksille jopa 24 kk, korko 1,83% / kk (vuosikorko 22 %, Klarna Tilille tehdyn 1 000 €:n ostoksen todellinen vuosikorko on 34,64 % ja luottohinta 1 171 €, kun luoton kokonaissumma maksetaan vuoden sisällä).

Yleistä tietoa
Luotto-ominaisuuden voit lisätä olemassa olevalle kanta-asiakaskortille. Luottopäätös tehdään saman tien hakemuksen täyttämisen jälkeen, joten voit käyttää luotollista korttia ostoksiisi heti - erillisiä papereiden täyttämisiä ei siis tarvita.

Suomalaisen Kirjakaupan luotollinen kanta-asiakaskortti käy maksuvälineenä kaikissa myymälöissämme. Luotonhakijan tulee olla 18-vuotias. Lue luotollisen kortin tiliehdot.

Kysymyksiä ja vastauksia luotollisesta kanta-asiakaskortista

1. Haluan maksuaikaa ostoksilleni. Kuinka haen luotto-ominaisuuden kanta-asiakaskortille?
Tässä ohje luoton hakemiseen:
Hakeminen
- Luotonhakijan tulee olla täyttänyt 18 vuotta.
- Ostokset tekevällä henkilöllä tulee olla kanta-asiakaskortti.
- Ostokset tekevä henkilö voi olla luotonhakija itse tai luotossa nimetty henkilö.

Kun edelliset kohdat täyttyvät, luotollisuus haetaan kortille näin:
- Hae kanta-asiakasluottoa tästä.
- Valitse Siirry hakemaan luottoa. Syötä tietosi luotonhakijan tiedoiksi
- Syötä ’Ostoksissa käytettävän kanta-asiakaskortin numero’ -kohtaan se korttinumero jolla ostokset tehdään. Tämä voi olla oma korttisi tai perheenjäsenen kortti.
- Lue ja hyväksy luoton ehdot. Klikkaa Lähetä.
- Tunnistaudu pankkitunnuksin.
- Saat luottopäätöksen heti. Hyväksytystä luotosta tulee ilmoitus sähköpostiisi. Hyväksytyn hakemuksen jälkeen kortilla voi tehdä heti ostoksia myymälöissä. Luotonhakija vastaa laskujen maksusta.

2. Voinko liittää useamman perheenjäsenen kortin luottohakemukseen?
Kyllä voit. Uuden kortin lisääminen luottoosi tapahtuu näin:
- Klikkaa tästä.
- Valitse Siirry hakemaan luottoa. Täytä tietosi Luotonhakijan tiedot – kohtaan.  Kenttään ’Ostoksissa käytettävän kanta-asiakaskortin numero’ laita perheenjäsenen kortin numero ja nimi. Lue ja hyväksy luoton ehdot. Klikkaa Lähetä.
- Tunnistaudu pankkitunnuksin.
- Saat luottopäätöksen heti. Hyväksytystä luotosta tulee ilmoitus sähköpostiisi. Luottoon liitetyllä kortilla voi tehdä heti ostoksia myymälöissä.  

3. Miksi pankkitunnukset tarvitaan?
Pankkitunnuksia käytetään ainoastaan henkilöllisyyden varmistamiseen. Pankkitunnukset on Suomessa varmin tapa tunnistaa henkilö internetissä. Mitään muuta tietoa ei pankista kysytä, eikä pankki liity luottoon millään tavalla. Tämä tehdään vain oman turvallisuutesi vuoksi.

4. Hakemussivun turvallisuus, voinko syöttää henkilötunnukseni ja muut tiedot?
Hakemussivu on turvallinen. Voit varmistua siitä klikkaamalla hiiren oikealla hakemussivulla ja valitsemalla ominaisuudet. Näet sivustolle myönnetyn turvasertifikaatin, joka varmistaa että palvelu on todella Suomalaisen Kirjakaupan. Hakemussivulla käytetään https-protokollaa ja 128 bit -salausta.

5. Koska lasku katkeaa ja mikä on eräpäivä?
Lasku lähtee edellisen kuun ostoksista aina (20. päivä) seuraavan kuun puolivälissä ja eräpäivä on kuun lopussa. Laskun minimierä tulee maksaa eräpäivänä. Eli esimerkiksi tammikuussa tehdyistä ostoksista lasku lähetetään helmikuun puolivälissä, jolloin eräpäivä on helmikuun lopussa.

6. Mikä on luottoraja, paljonko voin ostaa luotolle?
Luottoraja on riittävä normaaleihin kirjakauppaostoksiin. Luottoraja elää automaattisesti laskujen suorituksen mukaan. Uudella kortilla luottoraja on aluksi 300 euroa. Huom! Luottorajaan vaikuttavat kaikki Klarnan maksutavoilla tekemäsi ostokset (myös muista verkkokaupoista) ja maksuhistoriasi.

7. Kuinka monessa erässä voin maksaa ostokseni?
Ostoksen voi maksaa 24 erässä.

8. Voiko ostaa lisää vaikka minulla on avointa saldoa?
Kyllä. Lisäostos lisätään avoimeen saldoon. Laskussa on eritelty (koko avoin saldo) ostostesi loppusumma ja minimimaksuerä. Samalla laskulla näkyy myös muut Klarna Tilillä tehdyt ostokset (myös muissa verkkokaupoissa tehdyt).

9. Tuleeko minulle kuukausittain lasku hallinnointikulusta, vaikka avointa saldoa ei ole?
Jos saldoa ei ole avoinna, mitään laskua ei tule.

10. Mihin ilmoitan kadonneesta tai varastetusta luotollisesta kortista?
Tee ilmoitus välittömästi Suomalaisen Kirjakaupan asiakaspalveluun numeroon 09 1566 306. Asiakaspalvelu on avoinna ma - pe klo 8:00 -17:00.

11. Voidaanko varastetulla kortilla ostaminen estää?
Kaikki ostotapahtumat varmennetaan kassalla. Kortilla ostaminen estyy kassalla heti kun kortti on ilmoitettu kadonneeksi Suomalaisen Kirjakaupan asiakaspalveluun.

12. Kuka vastaa varastetulla kortilla tehdyistä ostoista?
Kortinhaltija vastaa kortista sekä luotto-ominaisuudesta kunnes Suomalainen Kirjakauppa on vastaanottanut katoamisilmoituksen. Kortti tulee olla huolellisesti säilytettynä ja ilmoitus kadonneesta tai varastetusta kortista on tehtävä välittömästi.

13. Henkilöllisyyden tarkistaminen?
Henkilöllisyys tarkistetaan luottoyhtiön säännösten mukaisesti ja tarvittaessa. Varaudu aina esittämään henkilöllisyystodistus ostaessasi luotollisella kanta-asiakaskortilla.

14. Mikä luottoyhtiö tekee luottopäätöksen?
Luottoyhtiö on Klarna AB
Asiakaspalvelu 09-4259 9770, avoinna ma-pe klo 9-18.
asiakaspalvelu@klarna.com
www.klarna.fi

15. Minulle jäi vielä kysyttävää, mistä saan lisätietoja?
Suomalaisen Kirjakaupan asiakaspalveluun voi olla yhteydessä kaikissa asioissa. Puhelin 09 1566 306 ma-pe klo 8-17 ja sähköposti: kanta-asiakaspalvelu@suomalainen.com

Jos kysymykset liittyvät pääosin luotto-ominaisuuteen ja sen ehtoihin tai laskutukseen, ota yhteyttä suoraan luottoyhtiö Klarnan asiakaspalveluun soittamalla asiakaspalveluun 09-4259 9770. Klarnan asiakaspalvelu on avoinna ma-pe klo 9-18.