Evästeiden käyttö auttaa meitä kehittämään palveluitamme. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa Sulje
  Takaisin

Vuoden 2017 Finlandia-voittajat

Suomen Kirjasäätiön tiedote:

Suomen Kirjasäätiö on jakanut vuoden 2017 Finlandia-palkinnot. Kansallisteatterissa pidetyssä tilaisuudessa julkistettiin kaikkien kolmen Finlandia-kategorian voittajat, joista jokainen sai palkinnoksi 30 000 euroa.

Tietokirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsi tänä vuonna toimittaja Matti Rönkä. Hän valitsi voittajaksi Riitta Kylänpään teoksen Pentti Linkola – Ihminen ja legenda (Siltala). ”Kirjoittaja kattaa kaiken tarjolle – ja lukija nauttii ylellisestä puffetista”, totesi Rönkä voittajateoksesta Finlandia-palkintojen jakotilaisuudessa pitämässään puheessa.

Laulaja, lauluntekijä Anna Puun valinta Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajaksi oli Sanna Manderin Nyckelknipan / Avain hukassa (Schildts & Söderströms / S&S). Mander on itse kirjoittanut molemmat kieliversiot, ja Puu kiittelikin sitä, miten riimit oli tehty kummallekin kielelle omiin toimiviin muotoihinsa.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voitti Juha Hurme teoksellaan Niemi (Teos). Palkinnon saajan valinnut ministeri, ihmisoikeuksien puolustaja Elisabeth Rehn luonnehti voittajaa näin: ”Sulkiessani kirjan minulla oli hyvä olo, olin oppinut paljon, ihmetellyt, pudistanut päätäni, nauranut usein.”

Kaikki valitsijat olivat pitäneet ehdokaskirjojen lukemista innostavana ja hienona lukuseikkailuna, joka oli avannut uusia maailmoja. Valitsijoiden puheisiin voi tutustua tarkemmin Kirjasäätiön nettisivuilla osoitteessa kirjasaatio.fi.


Lukijoiden suosikit:

Kaunokirjallisuuden saralla yleisön suosikki oli myös Finlandialla palkittu Juha Hurmeen Niemi. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden kategoriassa yleisön suosikki oli Mauri Kunnaksen Koiramäen Suomen historia, joka keräsi peräti kaksi kolmannesta äänistä. Tietokirjallisuuden osalta yleisön suosikki oli Hanna Nikkasen ja työryhmän Hyvän sään aikana.


Kaikki Finlandia 2017 -kategoriat, ehdokkaat ja voittajat: