Finlandia-voittajat 2019


Suomen upein ja uljain kirjallisuustapahtuma on jälleen käsillä – vuoden 2019 Finlandia-palkitut teokset on valittu! Tutustu huikeaan voittokolmikkoon lähemmin alla:

Kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja:

Pajtim Statovci
Bolla
Otava

Ote raadin perustelusta: ”Järkyttävä ja koskettava romaani, joka lumoaa ilmaisuvoimallaan. Kuinka selviytyä, kun ei voi olla sellainen ihminen kuin on ja haaveet toteutuessaan särkyvät.” 

Tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja:

Anssi Jokiranta, Pekka Juntti, Anna Ruohonen ja Jenni Räinä
Metsä meidän jälkeemme
Like

Ote raadin perustelusta: ”Ajan­kohtainen, kiihkoton ja moni­näkö­kulmainen metsä- ja ilmasto­puheen­vuoro. Kokonaistaideteos on kirjalliselta tyyliltään erinomainen, kuvitukseltaan vaikuttava ja ulkoasultaan lukemaan houkutteleva.”

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittaja:

Marisha Rasi-Koskinen
Auringon pimeä puoli
WSOY

Ote raadin perustelusta: ”Kunnian­himoinen ja moni­tasoinen romaani tempaa lukijansa aika­matkalle ja haastaa miettimään, onko lineaarinen aikakäsitys ainoa tapa hahmottaa elämää. Teoksessa yhdistyy taitavasti monia eri genrejä: se on aikamatka, kasvutarina, dystopia, jonka takana heijastuu utopia; se on tarina vallasta ja totalitarismista sekä luonnon ja ihmisen vuorovaikutuksesta.”

 

Valtavat onnittelut koko Suomalaisen Kirjakaupan perheeltä voittajille! Tutustu lähemmin kaikkiin vuoden 2019 Finlandia-ehdokkaisiin:

 Kaunokirjallisuus Tietokirjallisuus Lasten- ja nuortenkirjallisuus

 

Löydät lisätietoja Finlandia-palkinnosta Kirjasäätiön sivuilta