Ihastuttava Muumi-uutuus!

"Tarvitaan vain sana, ja saat astua satuun."

Muumi-kirjauutuus Onnelliset aakkoset vie isot ja pienet lukijat kirjainten taikamaailmaan. Tunnelmallisten tarinoiden pienistä hetkistä rakentuu suuria kertomuksia kuten kirjaimista pikkuhiljaa sanoja.

"Tarvitaan vain sana,
ja saat astua satuun
."

Onnelliset aakkoset

Kovakantinen Paula Nivukoski

14,95 €

Opi aakkosia Muumien kanssa

Paula Nivukosken Onnelliset aakkoset vie kaikenikäiset lukijat kirjainten maailmaan innostavalla ja inspiroivalla tavalla! Aakkosiin tutustutaan tunnelmallisissa tarinoissa, joissa liikutaan jännittävistä myrskyistä hilpeisiin juhliin ja jopa kaihoisiin tunnelmiin. Kirjailija Paula Nivukosken tarinoita elävöittää Tove Janssonin kynästä syntynyt kuvitus - ne aidot ja alkuperäiset Muumit.

Rakkaus tarinoihin ja kiinnostunus lukemiseen syntyy jo aivan pienillä lapsilla. Onnelliset aakkoset sopiikin mitä parheiten yhdessä luettavaksi perheen pienimpien kanssa. Tarinoiden sanat ja sanaleikit jäävät mieleen ja herättävät uteliaisuuden suomen kielen rikasta sanastoa sekä ilmaisua kohtaan. Kirjan yksityiskohtaisessa kuvituksessa riittää myös tutkittavaa pienten lukijoiden kanssa.

Alakouluikäisille uutuuskirja toimii mainiona tarina-aittana, jonka äärellä karttuvaa lukutaitoa on helppo treenata kuin huomaamatta. Erilaiset tarinat kannustavat myös ääneen lukemiseen, mikä harjaannuttaa itse luetun ymmärtämiseen.

Kirjan kirjoittaja Paula Nivukoski toteaa seuraavaa: "Olen saanut valita jonkin pienen mönkijäisen näkökulman tai seistä varjossa, kun Nuuskamuikkunen on asettunut selälleen tähtitaivaan alle." Jo varhain herätetty rakkaus sanoja ja tarinoita kohtaan tukee tutkimusten mukaan empatian kehittymistä sekä erilaisuuden ja erilaisten kulttuurien ymmärtämistä. Lukemalla lasten kanssa yhdessä tuetaan samalla näitä nykymaailmassa tärkeiden taitojen kehittymistä.

Paula Nivukoski miettii omaa suhdettaan lukemiseen seuraavasti: "Lukemalla taas etsin uusia reittejä maailmaan ja kuljen tuntemattomia polkua. Joskus vain pysähdyn lauseiden väleihin ja jään ihastelemaan kaunista sanankäyttöä. Lukeminen on henkilökohtainen tila, jossa saa rauhassa prosessoida myös omia ajatuksiaan. Toisaalta ääneen lukeminen on ihana tapa jakaa hetki olla lähellä."

Lukemisen yksityinen kokemus laajenee parhaimmillaan jaetuksi iloksi Onnelliset aakkoset -tarinakokoelman äärellä.

Lukemiselle on myös yhteys itsensä ilmaisemiseen. Kiinnostus lukemiseen on reitti, jolla kirjoittamisen salat alkavat avautua ja ymmärrys erilaisista teksteisä kasvaa.

Onnelliset aakkoset on ensimmäinen Otava-kustantamon julkaisema Muumi-kirja. Uutuuskirja kuuluu Muumi-ABC-kirjat -tuoteperheeseen, joka lanseerataan Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa vuoden 2021 aikana.

Herätä lasten mielenkiinto sekä rakkaus kirjoja ja lukemista kohtaan - tule mukaan seikkailuun!