Tilaus & omat tiedot - usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät useimmiten kysytyt kysymykset tilaamiseen, maksamiseen ja omien tietojesi hallinointiin liittyen

Tilauksen tekeminen ja maksaminen
 • Miten otan Suomalainen Plussan käyttöön?

  Voit ladata Suomalainen Plus -sovelluksen mobiililaitteellesi App Storesta tai Google Play Storesta mobiililaitteesi käyttöjärjestelmästä riippuen. Voit halutessasi aktivoida ilmaisen kokeilujaksosi jo ennen latausta tällä verkkosivustolla napsauttamalla Kokeile ilmaiseksi -painiketta. Kokeilujakson jälkeen tilauksesi jatkuu edulliseen 16,95€ kuukausihintaan.

  Kun olet tehnyt tilauksen, lataa Suomalainen Plus -sovellus joko App Storesta tai Google Play Storesta. Muista kirjautua samalla sähköpostiosoitteella, jolla rekisteröidyit Suomalainen Plus -palvelun käyttäjäksi. Saat ensimmäisellä kirjautumiskerralla sähköpostiisi kertakäyttöisen salasanan, jonka avulla pääset kirjautumaan sovellukseen.

  Mikäli sait lukuaikalahjakortin, voit aktivoida sen täällä.

 • Kuinka pitkä ilmainen kokeilujakso on?

  Ilmainen kokeilujaksosi on 14 päivää, jonka aikana saat käyttää Suomalainen Plussan sisältöjä rajoituksetta. Tämän jälkeen tilauksesi jatkuu automaattisesti 16,95€ kuukausihintaan. Huom! Sinun tulee peruuttaa tilauksesi vähintään päivää ennen ilmaisen koejakson loppumista.

  Voit halutessasi myös ostaa yhden, kolmen, kuuden tai 12 kuukauden lukuaikalahjakortteja omaan käyttöösi, jolloin kuukausiveloituksen sijasta maksat lukuajastasi etukäteen. Voit ostaa lukuaikapaketteja kaikista myymälöistämme sekä verkkosivultamme.

  Huom! Aika ajoin saatamme tarjota myös pidempiä kokeilujaksoja kampanjatarjouksina. Ilmainen kokeilujakso on aina vähintään 14 päivää.

 • Miksi minun on annettava maksukorttini tiedot ilmaisen kokeilujakson saamiseksi?

  Kokeilujakson aloittaaksesi tarvitsemme maksukorttitietosi, jotta voimme todentaa käyttäjätietosi.

  Kortin rekisteröinti mahdollistaa sen, että voit jatkaa Suomalainen Plussan käyttöä keskeytyksettä kokeilujakson jälkeen. Voit missä vaiheessa tahansa lopettaa tilauksesi sovelluksen kautta (Profiili > Hallitse tilaustasi) tai kirjautumalla verkkokaupassamme Oma Suomalainen -asiakastilillesi ja siirtymällä Hallitse kuukausitilauksiasi -osioon. Jos irtisanot tilauksesi kokeilujakson aikana ennen jakson viimeistä päivää, maksukortiltasi ei veloiteta mitään.

  Mikäli olet saanut lukuaikalahjakortin tai ostat itsellesi lahjakortilla lukuaikaa, maksukorttisi tietoja ei tarvitse rekisteröidä. Lukuaikalahjakortilla voit käyttää palveluamme lukuajan määrittämän ajan, minkä jälkeen sinun on mahdollista jatkaa käyttöä joko ostamalla uusi lahjakortti tai ottamalla kuukausitilaus käyttöösi rekisteröimällä maksukorttisi.

 • Mitä palvelu maksaa kokeilujakson jälkeen?

  Kokeiluajan jälkeen Suomalainen Plus -palvelun käyttö jatkuu 16,95€ kuukausihintaan, joka veloitetaan maksukortiltasi automaattisesti. Voit myös halutessasi peruuttaa jatkuvan tilauksen ja ostaa yhden, kolmen, kuuden tai 12 kuukauden etukäteen maksetun lukuaikapaketin verkkosivuiltamme tai myymälästämme.

 • Kuinka aktivoin Suomalainen Plus -tilaukseni uudelleen?

  Tilauksen aktivointi uudelleen on helppoa. Maksukorttisi tiedot on turvallisesti tallennettu omiin tietoihisi Oma Suomalainen -sivulla, jonne pääset kirjautumaan yllä olevan Kirjaudu sisään -linkin avulla tai osoitteessa Suomalainen.com. Löydät Oma Suomalainen -sivulta Hallinnoi kuukausitilauksiasi -välilehden, jolta voit käydä aktivoimassa tilauksesi uudestaan.

  Voit myös jatkaa Suomalainen Plussan käyttöä saatuasi tai ostettuasi lukuaikalahjakortin. Lukuaikalahjakortteja on saatavilla yhden, kolmen, kuuden tai 12 kuukauden ajalle. Lukuaikalahjakortin voi myös hyödyntää jatkuvan kuukausitilauksen ohella, jolloin seuraava kuukausiveloitus tehdään vasta sitten, kun lahjakortin sisältämä aika on päättynyt.

 • Millä maksutavoilla voin maksaa tilaukseni?

  Jatkuvan tilauksen voit maksaa vain maksukortillasi.

  Lahjakortit voit maksaa millä tahansa verkkokauppamme maksutavalla; verkkopankissasi, maksukortilla, mobiilimaksutavalla tai laskulla. Myymälässä lahjakortin voi maksaa tavalliseen tapaan käteisellä tai haluamallasi maksukortilla.

Tilauksen irtisanominen
 • Milloin voin irtisanoa tilaukseni?

  Voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat, mutta huomioithan, että tilauksesi jatkuu aina voimassa olevan tilausjakson loppuun, paitsi jos irtisanot tilauksesi vähintään päivää ennen ilmaisen kokeilujakson loppua ja silloin tilauksesi loppuu välittömästi.

 • Kuinka irtisanon tilaukseni?

  Voit hallinnoida ja irtisanoa tilauksesi Suomalainen Plus -sovelluksen kautta siirtymällä osioon Profiili > Hallitse tilaustasi. Syötettyäsi sähköpostiosoitteesi saat sähköpostiisi kertakäyttölinkin, jonka avulla voit halutessasi irtisanoa tilauksesi. Käännä mobiililaitteen ruutu vaakatasoon nähdäksesi koko tilausrivin.

  Mikäli olet rekisteröitynyt Suomalaisen Kirjakaupan verkkokaupan käyttäjäksi, voit hallinnoida tilaustasi kirjautumalla Oma Suomalainen -palveluun Suomalainen.comissa ja siirtymällä käyttäjäsivusi Hallitse kuukausitilauksiasi -osioon.

  Voit myös tilata kertakäyttölinkin sähköpostiisi täältä. Mikäli viesti ei saavu sähköposiisi, tarkistathan ensin roskapostilaatikkosi.

  Mikäli päätät irtisanoa tilauksesi, huomioithan, että tilaus on irtisanottava viimeistään vuorokautta ennen seuraavaa laskutusta. Asiakaspalvelumme ei käsittele tilausten perumisia poikkeustapauksia lukuun ottamatta. Mikäli sinulla on kysyttävää tilauksestasi, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme hyvissä ajoin ennen seuraavan laskutuksen päivämäärää.

 • Lahjakortin peruminen

  Lahjakorttia ei voi perua sen lunastamisen jälkeen. Lahjakortti on voimassa sen lunastamispäivästä alkaen lahjakorttiin merkityn ajan loppuun. 

 • Voinko laittaa Suomalainen Plus -tilauksen tauolle ja aktivoida sen myöhemmin uudelleen?

  Voit aktivoida tilauksesi uudestaan milloin haluat. 

  Maksukorttisi tiedot on turvallisesti tallennettuna omiin tietoihisi, ja voit aktivoida tilauksesi uudelleen joko suoraan sovelluksesta siirtymällä osioon Profiili > Hallitse tilaustasi tai kirjautumalla Oma Suomalainen -palveluun ja siirtymällä osioon Hallitse kuukausitilauksiasi.

  Voit myös jatkaa Suomalainen Plussan käyttöä myymälöistä tai verkkokaupasta ostetulla lukuaikalahjakortilla. Lukuaikalahjakortteja on tarjolla yhden, kolmen, kuuden tai 12 kuukauden käyttöajalla.

Omien tietojen hallinnointi
 • Mistä näen tilaukseni ja omat tietoni?

  Voit hallinnoida ja irtisanoa tilauksesi Suomalainen Plus -sovelluksen kautta siirtymällä osioon Profiili > Hallitse tilaustasi. Syötettyäsi sähköpostiosoitteesi saat sähköpostiisi kertakäyttölinkin, jonka avulla voit halutessasi irtisanoa tilauksesi.

  Mikäli olet rekisteröitynyt Suomalaisen Kirjakaupan verkkokaupan käyttäjäksi, voit hallinnoida tilaustasi kirjautumalla Oma Suomalainen -palveluun Suomalainen.comissa ja siirtymällä käyttäjäsivusi Hallitse kuukausitilauksiasi -osioon.

  Voit myös tilata kertakäyttölinkin tilauksesi hallintasivulle sähköpostiisi täältä.

 • Salasanani on kateissa, mitä teen?

  Suomalainen Plus -sovellus toimii kertakäyttösalasanalla, joka lähetetään sähköpostiisi kun kirjaudut sovellukseen ensimmäistä kertaa. Voit tarvittaessa tilata uuden kertakäyttösalasanan sovelluksen kautta siirtymällä osioon Profiili > Kirjaudu sisään. Tarvittaessa kirjaudu ensin palvelusta ulos, sitten uudestaan sisään. Järjestelmä lähettää sähköpostiisi uuden salasanan, jolla pääset kirjautumaan sisään Suomalainen Plus -palveluun.

  Voit myös tilata itsellesi kertakäyttölinkin omien tietojen hallinnointiin täältä.

 • Kuinka muutan sähköpostiosoitteeni?

  Sähköpostiosoitteen muutosta ei toistaiseksi ole mahdollista tehdä itse. Muuttaaksesi sähköpostiosoitettasi, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme: plus@suomalainen.com.

 • Mistä näen tilaushistoriani?

  Näet tilaushistoriasi omista tiedoistasi. Tilauksen yhteydessä lähettämämme sähköpostiviesti sisältää linkin sivulle, josta voit tilata itsellesi kertakäyttölinkin tilauksen hallintaan. Mikäli kyseinen sähköpostiviesti on kateissa, voit tilata itsellesi uuden kertakäyttölinkin täältä.

  Mikäli olet rekisteröitynyt samalla sähköpostiosoitteella Suomalaisen Kirjakaupan Pöllöklubiin ja tehnyt itsellesi Oma Suomalainen -asiakastilin verkkokauppaamme, voit hallinnoida Suomalainen Plus -tilaustasi kirjautumalla verkkokauppaan ja siirtymällä Hallitse kuukausitilauksiasi -osioon.

 • Kuinka poistan Suomalainen Plus -tilini?

  Voit irtisanoa tilauksesi, mutta säilytämme tunnuksesi siltä varalta, että haluat palata sovelluksen käyttäjäksi myöhemmin uudelleen. Mikäli haluat poistaa tietosi järjestelmistämme kokonaan, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme: plus@suomalainen.com.

 • Missä voin päivittää maksukorttini tiedot?

  Voit päivittää maksukorttisi tiedot omissa tiedoissasi. Pääset hallinnoimaan tilaustasi Suomalainen Plus -sovelluksen kautta siirtymällä osioon Profiili > Hallitse tilaustasi ja tilaamalla kertakäyttösalasanan, jolla pääset tarkastelemaan tilaustietojasi.

  Voit myös tilata kertakäyttösalasanan sähköpostiisi täältä.

Alta pääset useimmiten kysyttyihin kysymyksiin aihekohtaisesti

Suomalainen Plus -lukuaikatilaus

Syötä sähköpostiosoitteesi ja paina Jatka. Sinut ohjataan kassalle viimeistelemään tilauksesi.