Innostu akvarelleista ja maalaa lahja äidille

Julkaistu:

Mikä sen parempi lahja äidille tulevaan äitienpäivään, kuin käsin tehty ja itse maalattu kortti tai taulu? Voit myös muistaa äitiä antamalla yhteisen taiteiluhetken lahjaksi. Maalatessa mieli rentoutuu, kun päästää luovuuden valloilleen. Itse tehty lahja on tunnearvoltaan kultaakin kalliimpi ja kuka vain voi ryhtyä maalaamaan akvarelliväreillä, eli vesiväreillä, sillä oikeilla välineillä ja aloitusohjeilla pääsee heti alkuun. Nappaa alta tekniikan vinkit aloittelijalle, luottotuotteet akvarellitaiteeseen ja opi maalaamaan kuin ammattilainen.

Akvarellivärit sopivat siis niin aloittelijoille kuin edistyneille taiteilijoillekin. Akvarellimaalaamiseen tarvitset pohjan, värit, vettä ja siveltimiä. Voit myös käyttää maskinestettä maalauksessa, tehdäksesi erinäköisiä kuvioita. Akvarelliväreille paras paperi on karkea ja paksu (noin 300gsm). Hyvästä vesiväripaperista väri ei mene läpi ja voi maalata myös paperin toiselle puolelle, esimerkiksi maalauslehtiössä. Paras akvarellisivellin on napakka ja lyhytvartinen. Säilösivellin on kätevä esimerkiksi ulkoilmamaalaukseen, sillä siihen voi säilöä vettä tai väriainetta.

Vinkkejä akvarellimaalaukseen

Maskitekniikka

Maskinesteellä saat peitettyä haluamasi alueen maalaustyöstäsi. Esimerkiksi, jos haluasit maalata taivaalle pilviä, niin voit peittää maskinesteellä pilven muotoiset alueet ja maalata levein vedoin maskinesteen päälle nesteen kuivuttua. Kun työ on kuiva, maskineste lähtee irti rapsuttamalla. Voit nyt maalata jotain maskinestellä aiemmin peitettyjen alueiden päälle tai jättää alueet valkoisiksi.

Laveeraustekniikka

Laveeraustekniikkaa voi käyttää esimerkiksi taivaan maalaamisessa tai liukuvärin tuottamisessa. Maalaa ensin maalauspohjalle pelkällä vedellä tasaisin siveltimen vedoin lattakärkisellä paksulla siveltimellä. Maalaa väripigmentillä veden päälle aloittaen ylä- tai alareunasta. Lopputuloksena on liukuvärimäinen taivas tai muu pinta. Laveerauksessa veden käyttö on ensisijaisessa roolissa.

Tuputustekniikka

Tiesitkö, että voit poistaa vesiväripigmenttiä maalauksestasi tuputtamalla kuivalla käsipaperilla tai pumpulilla? Tällä tekniikalla voit esimerkiksi tehdä pilviä jo maalatulle, mutta märälle pinnalle.

Roiskintatekniikka

Ota siveltimeen kunnolla väriä ja roiski maalatun pinnan päälle tippoja siveltimen kärjellä. Näin saat tehtyä esimerkiksi tähtitaivaan: Roiski valkoisella maalilla tippoja tummansiniselle maalatulle taustalle.

 

    Näitä tuotteita tarvitset

    Lisää luettavaa

    E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.