Kesän parhaat virkkuuideat Molla Millsin opeilla

Julkaistu:

Molla Mills on kansainvälisesti tunnettu virkkauskirjailija ja käsityöläinen. Hänen uusimmassa kirjassaan Langankiertoja korostuu leikkisän kesäiset kuosit ja sävyt. Virkatut laukut, asusteet ja vaatteet ovatkin tämän kesän trendijuttu. Molla kertoi meille mistä virkkuu-ura lähti alkuun ja miten kirja oikein syntyi.

Molla Mills: ” Tämän kirjan töitä virkatessa ei tarvitse olla mestarivirkkaaja vaan se sopii myös aloittelijoille. Kaikki lähtee liikkeelle pienestä silmukasta.”

Mikä sai sinut innostumaan virkkaamisesta?

Tulen käsityöläisperheestä. Olen tehnyt käsitöitä niin pienestä saakka, kun vaan muistan. Olen aina virkannut, se on ollut lempiharrastus. Olen ommellut tosi paljon ja opiskellut erilaisia käsitöitä, mutta virkkaus oli aina minulle sellainen rakas harrastus, josta tuli sitten lopulta oma työ.

Onko sinulla joku henkilö, joka inspiroi sinua aloittamaan käsitöiden tekemisen?

Minun inspiraationani on äitini. Äiti on aina tehnyt erilaisia käsitöitä. Muistan että lähdettiin äidin kanssa pienenä erilaisiin kansalaisopiston piireihin, jossa äiti kokeili kaikenlaisia erilaisia tekniikoita ja minä siinä sivussa katselin ja ihmettelin. Sen jälkeen aloin itsekin kokeilla erilaisia tekniikoita ja materiaaleja ja innostuin käsitöistä.

Miten Langankiertojakirja sai alkunsa?

Uuden kirjan inspiraationa ja lähtökohtana on ollut matkat. Olen ollut useamman vuoden reissussa ja kiertänyt ympäri maapalloa opettamassa virkkausta sekä keräämässä inspiraatiota. Lopulta syntyi iso opus, jossa on 23 ohjetta. Kirjan pääteemana on kesä, kesävärit, kukat ja ihana auringonpaiste, joka näkyy kirjan kuvissa ja töissä.

Oliko virkkutrendeillä vaikutusta kirjan tekoon?

Kirjan teema on melko retro. 60/70-lukua, joka näkyy lankavärivalinnoissa ja kuoseissa. Lankakaupoista löytyy aika paljon retrovärejä tällä hetkellä, mutta virkkauksessa on se hyvä puoli, että aina voi vaihtaa värejä ja tehdä ihan oman näköisensä työn.

Mitä vinkkejä antaisit virkkauksesta kiinnostuneille?

Tämän kirja töitä virkatessa ei tarvitse olla mestarivirkkaaja vaan se sopii myös aloittelijoille.  Kaikki lähtee liikkeelle pienestä silmukasta. Jos tarvitset perusohjeita virkkuun aloitukseen, niitä löytyy netistä. Vinkkinä kesään: pakkaa mukaan lempilankaa, ihanimmat koukut ja eväitä. Lähde jonnekin luonnon helmaan ihan nautiskellen kiireettä virkkailemaan.

Molla esitteli meille kaksi kirjan ihanaa työtä: Smile-laukku ja mustavalkoinen Puolikas-olkalaukku.

Smile-laukku

Laukku on tehty neliöistä. Tämän työn ihanuus on helppous, sillä virkkaat vain neliöitä. Neliöihin kirjaillaan kasvot ja sitten ne virkataan yhteen laukuksi. Laukussa on myöskin vuori, joten kirja sisältää myös ompeluteknisiä vinkkejä sekä lanka- ja koukkusuosituksia.

Mustavalkoinen Puolikas-olkalaukku

Kuosin nimi on puolikas. Se on tuttu 60-lukulainen kuosi. Kuosin suunnittelu alkoi luonnostelulla. Useimmin piirtelen erilaisia kuvioita, joista syntyy kuoseja. Tästä työstä tein myös kokeiluvaihtoehtoja ja lopulta kuosi muodostui ja valikoitui työhön. Langaksi valitsin kalalankaa, joka on minun kaikkien aikojen lempilanka, johtuen siitä, että se on superkestävää. Lanka on siis tehty kangaspuihin loimilangaksi, joka tarkoittaa sitä, että sen täytyy olla kestävää. Kahdesta rullasta voit virkata jopa viisi pikkulaukkua. Koukkuna käytän 1.75-millistä ergonomista koukkua. Esimerkiksi Prymin ergonomiset koukut helpottavat virkkaamista huomattavasti.

Artikkeli: Elisa Hangasjärvi, Digimarkkinointipäällikkö Suomalainen Kirjakauppa

Kuvat: Laine Publishing

Näitä tuotteita tarvitset

Lisää luettavaa

E- ja äänikirjoja voi ostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön. Tämän vuoksi niiden myynti on rajattu 1 kpl/nimeke/asiakas.