Evästeiden käyttö auttaa meitä kehittämään palveluitamme. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa Sulje
  Takaisin

Menestyssarjojen odotetut jatko-osat

jl2anna-lena-ahlstrom

Kuva Anna-Lena Ahlstrom

UUTUUS! Jens Lapidus Top dog 
(Like)

Mahtava päätös draamalle, joka alkoi kehittyä menestystrillereissä Vip-huone ja Sthlm delete. Tukholmassa on vaikuttanut vuosikymmeniä salainen verkosto, joka on hyväksikäyttänyt nuoria tyttöjä. Jokainen joka on päässyt näiden petojen jäljille on hengenvaarassa. Vip-huoneessa ensimmäisen kerran näyttämölle astunut epäsuhtainen työpari, asianajotoimiston uraohjus Emelie ja entinen taparikollinen Teddy, jatkavat siitä mihin edellisessä osassa jäivät. Poliisi on asettanut erikoisryhmän selvittämään, keitä verkostoon kuuluu, mutta laihoin tuloksin. Ja samalla joku yrittää kaikin keinoin vaientaa Teddyn ja Emelien. Kuka?

Jens Lapidus
– ruotsalaiskirjailija joka kuuluu edelleen pohjoismaisten dekkarikirjailijoiden eliittiin.

Jens Lapidus (s. 1974) on ruotsalaisen dekkarikirjallisuuden tähti, joka nousi maailmanmaineeseen Stockholm Noir -trilogiallaan. Hänen kirjojaan on myyty Ruotsissa yli miljoona kappaletta ja Suomessakin yli 120 000 kappaletta. Kirjoja on käännetty lähes 30 kielelle. Huikeasta menestyksestä huolimatta Jens Lapidus elää rauhallista elämää Tukholmassa vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa.

Lapidus varttui Tukholman Gröndalin kaupunginosassa ja opiskeli juristiksi Tukholmassa ja Lontoossa. Hän on menestynyt puolustusasianajaja ja edustanut lukuisissa oikeudenkäynneissä Ruotsin pahamaineisimpia rikollisia. Hän on työnsä kautta seurannut aitiopaikalta Helvetin enkeleiden ja Bandidoksen välienselvittelyjä, etnisiä mafioita, vankilajengejä sekä huumeiden, aseiden ja rahan muodostamaa epäpyhää kolmiyhteyttä.

Rahalla saa aloitti Stockholm noir -trilogian, muut osat ovat Siisti kosto ja Luksuselämää. Rahalla saa on käännetty jo parillekymmenelle kielelle. Sen pohjalta tehty elokuva sai ensi-iltansa alkuvuodesta 2010, jatko-osa 2012. Esituotannossa on myös Hollywood-elokuva, sillä Warner on myös ostanut kirjan oikeudet. Luksuselämääkin keikkui pitkään listojen kärjessä.

Stockholm Noir -trilogian lisäksi Jens Lapidukselta on julkaistu sarjakuvaromaani Jengisota 145, jonka kiitetty piirrosjälki on Pete Bergtingin käsialaa, sekä novellikokoelma Ainakin äiti yritti.

Aiemmin ilmestyneet Jens Lapiduksen saatavana olevat kirjat löydät ylävalikosta.

• “Jens Lapidus is credible in every situation, hits notes like no one else can and has in fact created a language of his own.”
Göteborgs-Posten, Sweden
• “Skillfully and knowledgeably narrated about Stockholm’s underworld, but also about successful businessmen that behave in a similar manner, without the consequences having to be the same.”
Dagens Nyheter, Sweden
• “I can easily sympathize with Lapidus’ consistent analysis of the causes of crime, inequality, and unfair distribution as the main reasons why some people get crazy rich and others lose out on a future. In this trilogy, as well as Easy Money and the other parts of the Stockholm Noir series, wealth and power are tied to oppression and contempt – yet it is the dream of making it that drives most involved.”
Aftonbladet, Swedenlagercrantz_david_2017_06-1-200x300   

UUTUUS! David Lagercrantz Tyttö joka etsi varjoaan
(WSOY)

Lisbeth Salander janoaa totuutta. Ja kostoa. Hakkerintaidoistaan huolimatta Lisbeth Salander ei ole koskaan saanut selville koko totuutta traumaattisesta lapsuudestaan, kaikkia niitä salaisuuksia jotka selittäisivät, miksi hän on mitä on. Yllättäen hän saa uusia johtolankoja ja alkaa tähtireportteri Mikael Blomkvistin kanssa selvittää visusti salatun ihmiskokeen vaiheita ja vastuuhenkilöitä. Mutta kun puolustuskyvytön vanhus murhataan, oikeudenjanoinen Lisbeth päättää, ettei totuus yksin riitä. Hän haluaa silmän silmästä. Tyttö joka etsi varjoaan on David Lagercrantzin toinen jatko-osa Stieg Larssonin maineikkaaseen Millennium-trilogiaan. Hänen ensimmäisensä, sarjan neljäs osa Se mikä ei tapa (2015) oli kansainvälinen menestys, ja nyt uuden Millennium-romaanin ilmestyessä Lagercrantz jo sanoo: "Lisbeth Salander on imeytynyt verenkiertooni." Tyttö joka etsi varjoaan ilmestyy syyskuussa 2017 yli kahdessakymmenessä maassa.


David Lagercrantz
(s. 1962) on ruotsalainen kirjailija ja journalisti, joka on julkaissut paitsi tietokirjoja myös useita romaaneja. Poikkeusyksilöt, oman tiensä kulkijat ovat aina kiinnostaneet David Lagercrantzia.

Maailmanmenestykseen ylsi kirjailijan muotokuva jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovicista, Minä Zlatan Ibrahimovic, joka ilmestyi suomeksi 2012 (suom. Miika Nousiainen).

Kun Lagercrantzille ehdotettiin jatko-osan kirjoittamista Stieg Larssonin kirjasarjaan, hän tunsi aluksi rimakauhua, mutta innostui sitten ajatuksesta ja kiehtovista henkilöhahmoista. Se mikä ei tapa on kuitenkin itsenäinen romaani, joka jatkaa Stieg Larssonin luomien henkilöhahmojen pohjalta.

Kirjailija itse sanoo: ”Olisi naurettavaa matkia Larssonia, minä kirjoitin oman romaanini”.

Kyllä minusta itsestänikin tuntuu nyt vahvasti siltä, että olen takaisin raiteilla ja uskallan kirjoittaa omalla äänelläni. En enää pelkää, että pettäisin Larssonin”, Lagercrantz jatkaa. – Helsingin Sanomien haastattelusta 7.9.2017.

Aiemmin ilmestyneet David Lagercrantzin saatavana olevat kirjat löydät ylävalikosta.