Evästeiden käyttö auttaa meitä kehittämään palveluitamme. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa Sulje
  Takaisin

Tiedote: Minna Kokka Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtajaksi


Medialle 9.1.

Minna Kokka Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtajaksi 
minna_kokka 

Minna Kokka, 44, on nimitetty Suomalainen Kirjakauppa Oy:n toimitusjohtajaksi ja Otava-konsernin johtoryhmän jäseneksi 9.1.2018 alkaen. 

Hän seuraa tehtävässä Panu Porkkaa, joka siirtyy Verkkokauppa.comin toimitusjohtajaksi. Minna Kokka siirtyy Suomalaiseen Kirjakauppaan Kustannusosakeyhtiö Otavan myyntijohtajan ja Otavan Kirjapaino Oy:n toimitusjohtajan tehtävistä. Hän jatkaa Otavan Kirjapainon toimitusjohtajana 4.2.2018 asti. Otava-konserniin Kokka tuli syksyllä 2015 Bonnier Kirjat Suomi Oy:n myyntijohtajan tehtävästä.


Lisätietoja:

toimitusjohtaja Alexander Lindholm, Otava-konserni, puh. 040 833 0126
toimitusjohtaja Minna Kokka, puh. 040 1454 111Medialle
8 .1.2018


Suomalaisen Kirjakauppa kasvaa – intresseissä Entresse ja uusi myymäläkonsepti

Espoon kirjanystäville on hyviä uutisia. Espoon keskuksessa sijaitsevaan Kauppakeskus Entresseen avataan uusi Suomalainen Kirjakauppa ensi toukokuussa.

"Entressen 400 m²:n myymälä on odotettu lisä lähivuosina aktiivisesti laajenevaan ketjuumme. Vuosi 2018 on selkeä kasvun vuosi niin uusien liiketilojen kuin uudistettavienkin myymälöiden osalta", linjaa toimitusjohtaja Panu Porkka, "myös tulevina vuosina panostamme myymäläverkoston kehittämiseen".

Entressen lisäksi Suomalaisia Kirjakauppoja avataan vuoden 2018 aikana huhtikuussa Tampereen Kauppakeskus Ratinassa ja syksyllä Helsingin Kalasatamassa Kauppakeskus REDissä. Uusien myymälöiden lisäksi konseptiuudistus etenee neljän liikkeen osalta – tänä vuonna konsepti uudistuu Keravalla Kauppakeskus Karusellissa, myymälämuuton yhteydessä, sekä remonttien myötä Helsingissä Aleksanterinkadulla ja Kauppakeskus Itiksessä ja Vantaalla Kauppakeskus Jumbossa.

Uusi myymäläkonsepti ja liiketilahankinnat vahvistavat asiakaskokemusta, puhuttelevaa elämyksellisyyttä sekä monipuolista tuotevalikoimaa Suomalaisen Kirjakaupan liiketoiminnan keskiössä.


Lisätietoja:

Suomalainen Kirjakauppa
Panu Porkka, toimitusjohtaja
+358 40 8235146

Kirjoilla autetaan kotimaan lapsia

Medialle 1.11.


pela680Pelastakaa Lapset, Otava ja Suomalainen Kirjakauppa auttavat yhdessä kotimaan lapsia jo perinteeksi muodostuneella Eläköön lapsi! -kampanjalla. Tänään käynnistyy 10.12. asti kestävä kampanja, jossa Otava ja Suomalainen Kirjakauppa lahjoittavat Pelastakaa Lasten tukiperhetoimintaan 1euron jokaista myytyä Otavan lasten- tai nuortenkirjaa kohden. Kampanja mahdollistaa sen, että tukiperheet voivat auttaa apua tarvitsevia lapsiperheitä ajoissa, ennen kuin tilanteet kärjistyvät vakaviksi kriiseiksi. Suuri määrä lapsia saa jo tukea, mutta monet vielä odottavat Pelastakaa Lasten tukiperhettä elämäänsä.

Kotimaan lapset ja lapsiperheet tarvitsevat apua. Tuen tarve perheissä kasvaa jatkuvasti. Monet lapset jäävät kovin yksin, kun vanhemmat etsivät keinoja selviytyä vaikeasta elämäntilanteesta. Tukiperheet voivat auttaa erilaisissa tilanteissa. Työttömyyden lisäksi vaikea sairaus, heikko sosiaalinen tukiverkosto tai yksinhuoltajuus saattaa ajaa perheen ahdinkoon.

Pelastakaa Lasten tukiperheet auttavat jo yli tuhatta lasta ja heidän perhettään. Saman verran lapsia kuitenkin odottaa vielä tukiperhettä elämäänsä.

Jo perinteeksi muodostuneella Eläköön lapsi! -kampanjalla tuetaan Pelastakaa Lasten tukiperhetyötä. Jokaisesta Suomalaisessa Kirjakaupassa 1.11. – 10.12.2017 myydystä Otavan lastenkirjasta lahjoitetaan 1€ Pelastakaa Lapset ry:n kotimaan tukiperhetoimintaan.

Pelastakaa Lapset tekee tärkeää ehkäisevää lastensuojelutyötä muun muassa tukiperhetoiminnan avulla. Tukiperhetoiminnalla voidaan auttaa perheitä ajoissa, ennen kuin tilanteet perheissä kärjistyvät vakaviksi kriiseiksi.

”Lapsi tarvitsee oman vanhemman lisäksi turvallisia aikuisia, joilla on antaa lapselle aikaa ja huolenpitoa. Tukiperheessä lapset saavat aikuisen huomiota ja mukavaa tekemistä. Lapset kokevat tukiperheessä käymisen yleensä iloa tuottavana ja antoisana”, kertovat kehittämispäälliköt Kaisa Tervonen- Arnkil ja Hanna Tulensalo Pelastakaa Lapset ry:stä.

”Lahjoitamme Eläköön lapsi! -kampanjan tuoton tänä vuonna Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhetoimintaan. Haluamme näin omalta osaltamme kantaa vastuuta ja tuoda lohtua sekä iloa lasten elämään”, toteavat Suomalaisen Kirjakaupan markkinointipäällikkö Marianne Kankaanpää ja Otavan markkinointi- ja viestintäjohtaja Kirsi Tähjänjoki.

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen (a) pelastakaalapset.fi

Eläköön lapsi! on Pelastakaa Lapset ry:n, Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Suomalaisen Kirjakaupan yhteinen kampanja lasten oikeuksien edistämiseksi. Kampanja-aika Suomalaisissa Kirjakaupoissa on 1.11. - 10.12.2017 ja lahjoitussumma Pelastakaa Lapsille on 1€/myyty Otavan lastenkirja. Juuri ilmestyneen Mauri Kunnaksen Koiramäen lasten historian ennakoidaan olevan eräs kampanja-ajan lastenkirjasuosikki.

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään.
Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fiSuomalainen Kirjakauppa teki Helsingin Kirjamessuilla kaikkien aikojen myyntiennätyksen

Medialle 30.10.

Suomalaisen Kirjakaupan osasto Helsingin Kirjamessuilla 26.-29.10.2017 teki kaikkien aikojen myyntiennätyksen. Myynti kasvoi 42 % edellisen vuoden kirjamessumyyntiin verrattuna. Messuosaston hitti oli Mauri Kunnaksen Koiramäen Suomen historia, joka nousi myös koko messujen historian myydyimmäksi kirjaksi. Suomalaisen Kirjakaupan osastolla asiakkaita kävi 25 % edellistä vuotta enemmän. Kokonaisuudessaan messujen kävijämäärä kasvoi viime vuodesta 5 %.

”Ennätysmyynti saavutettiin erinomaisella myyntityöllä, uudistetulla osastolla, onnistuneilla kampanjoilla sekä oikealla valikoimalla, jonka myyntiä vauhditti osaston monipuolinen lavaohjelma vieraineen” , kertoo Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Panu Porkka. Suomalaisen Kirjakaupan messuosasto oli rakennettu uuden konseptin mukaiseksi. Ensimmäinen uudistettu myymälä avattiin Helsingissä Kampin kauppakeskuksessa syyskuussa.

”Joka päivä oli ilo nähdä meidän huippuporukan tekemisen meininki ja hyvä henki! Tämä lupaa hyvää loppuvuodelle ja erityisesti joulumyynnille, näin uskallan jo tässä vaiheessa todeta” , Porkka jatkaa.

Suomalaisen Kirjakaupan osaston kirjamessujen myydyimmät kirjat TOP 5 :

1.Mauri Kunnas: Koiramäen Suomen historia (Otava)
2.Kjell Westö: Rikinkeltainen taivas (Otava)
3. Dan Brown: Alku (WSOY)
4.Mauri Kunnas kirjajoulukalenteri (Otava)
5. Jenni Haukio (Toim.): Katso pohjoista taivasta (Otava)

Lisätietoja:
Suomalainen Kirjakauppa
Panu Porkka, toimitusjohtaja
+358 40 8235146
panu.porkka(a)suomalainen.com

Kuvassa Mauri Kunnas signeeraamassa Suomalaisen Kirjakaupan osastolla sunnuntaina 29.10. Kuva: Jason Ward

maurisign

Medialle 14.9.2017

 

Suomalainen Kirjakauppa kasvattaa ja uudistaa myymäläverkostoaan
 
Suomalainen Kirjakauppa Oy kasvatti hiljattain myymäläverkostoaan Tampereella kolmella uudella myymälällä ostettuaan Kirja-Kärkkäisen koko osakekannan.


Tiedossa on jatkossakin laajentumisia kokonaan uusille kauppapaikoille: 2017 Helsingin Arabian kauppakeskukseen, 2018 Helsingin Rediin, Tampereen Ratinaan ja Keravan Karuselliin ja 2019 Pasilan Triplaan.
 

Uusien kauppapaikkojen lisäksi Suomalainen on siirtynyt entistä parempiin liiketiloihin mm. Vantaalla kauppakeskus Dixiin ja marraskuussa 2017  Hämeenlinnassa kauppakeskus Goodmaniin.
 

Suomalainen Kirjakauppa kartoittaa parhaillaan Seppälä-ketjulta vapautuvia liikepaikkoja. ”Tavoitteenamme on kasvattaa Suomalaisen Kirjakaupan myymäläketjua ja etsimme aktiivisesti uusia liiketiloja”, kertoo Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Panu Porkka. 


Laajentumisen ohessa Suomalainen Kirjakauppa uudistaa myymäläverkostoaan ja avaa 21.9. Helsingin kauppakeskus Kampissa täysin uudistuneen myymälän. Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Panu Porkan mukaan uuden konseptin myymälässä on tarkoitus tarjota parasta mahdollista asiointikokemusta. "Panostamme jo nyt asiakaspalveluun ja siinä myymäläkonseptilla on iso merkitys. Tavoitteena on tarjota asiakkaillemme elämyksellinen ja inspiroiva myymälä, jossa laaja valikoima tulee mahdollisimman selkeästi esille" Porkka kertoo
 
 
 
Lisätietoja:

 

Suomalainen Kirjakauppa

Panu Porkka, toimitusjohtaja

+358 40 8235146

panu.porkka(a)suomalainen.com

 

 

Medialle 31.8.2017 klo 13

 

Suomalainen Kirjakauppa Oy on ostanut Kirja-Kärkkäinen Oy:n


Suomalainen Kirjakauppa Oy on ostanut Kirja-Kärkkäinen Oy:n koko osakekannan 1.9.2017 voimaan tulevalla kaupalla. Kaupan kohteena olevat myymälät Tampereen Koskikeskuksessa, kauppakeskus Duossa ja Lempäälän Ideaparkissa muutetaan Suomalaisen Kirjakaupan konseptin mukaisiksi myymälöiksi mahdollisimman pian.

”Tavoitteenamme on kasvattaa Suomalaisen Kirjakaupan myymäläketjua ja etsimme aktiivisesti uusia kauppapaikkoja”, kertoo Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Panu Porkka. ”Suomalaisella Kirjakaupalla on entuudestaan Tampereella kolme myymälää ja nyt tehtävän kaupan myötä asemamme Tampereella vahvistuu entisestään”, Porkka jatkaa.

Kaupan ulkopuolelle jää Valkeakosken kirjakauppa, jonka nykyinen omistaja jatkaa kirjakauppaliiketoimintaa.

Lisätietoja:


Suomalainen Kirjakauppa

Panu Porkka, toimitusjohtaja

+358 40 8235146

panu.porkka(a)suomalainen.com


 
Medialle 15.6.

Suomalaisen Kirjakaupan kaunokirjamyynti kasvoi toukokuussa 53 prosenttia viime vuoden toukokuuhun verrattuna. Kasvu on yleistä markkinaa selvästi voimakkaampaa ja kohdistuu nimenomaan kivijalkamyymälöiden myynnin kasvuun. Suomalaisen Kirjakaupan vertailukelpoinen myynti myymälöissä oli 8 prosenttia enemmän tämän vuoden toukokuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.


”Toukokuussa ilmestyi kiinnostavia kotimaisia uutuuskirjoja ja menestysdekkareita. Tämän ja onnistuneen markkinoinnin avulla houkuttelimme myymälöihin uusia asiakkaita”, kertoo Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Panu Porkka.


Kirja kuuluu kesälomaan


”Suomalaisten kesälomaan kuuluu kirja”, jatkaa Porkka. ”Lukeminen ei ole keleistä kiinni. Hyvä dekkari tai viihderomaani sopii säähän kuin säähän. Kotimaisen  kaunokirjallisuuden lisäksi myös käännösdekkarit ja elämäkerrat myyvät hyvin”, Porkka kertoo.


Suomalaisen Kirjakaupan myydyimmät kirjat 01.6.2017 – 14.06.2017:


1. Jenni Haukio Katso pohjoista taivasta (Otava)
2. Enni Mustonen Ruokarouvan tytär (Otava)
3. Reijo Mäki Kakolan kalpea (Otava)
4. Keri Smith Tuhoa tämä kirja (WSOY)
5. Anna-Leena Härkönen Valomerkki (Otava)
6. Jo Nesbø Jano (WSOY)
7. Jussi Adler-Olsen Vartija (Gummerus)
8. Lori Nelson Spielman Kymmenen unelmaani (Otava)
9. Tove Jansson Sanojen lahja (WSOY)
10. Jarkko  Sipilä Syvälle haudattu (Crime Time)


Lisätietoja:
Suomalainen Kirjakauppa
Panu Porkka, toimitusjohtaja
+358 40 8235146
panu.porkka(a)suomalainen.com


Talo täynnä tarinoita - Suomalainen Kirjakauppa täyttää 105 vuotta  
Suomalainen Kirjakauppa on elämyksellinen, monikanavainen kirjakauppa, joka tarjoaa laadukkaita ja ajankohtaisia tuotteita oppimiseen, itsensä kehittämiseen ja vapaa-aikaan. Suomalainen Kirjakauppa on pitkäaikainen Pelastakaa Lapset ry:n pääyhteistyökumppani. Kirjakauppa tukee myös Suomen luonnonsuojeluliiton toimintaa. Suomalainen Kirjakauppa valittiin Suomen innostavimmaksi työpaikaksi Corporate Spiritin asiakasjoukossa 2017, jo toisena vuonna peräkkäin. Suomalainen on osa Otava-konsernia.

 myydyimmat

 

 

Medialle 11.5.2017


Suomalaisen Kirjakaupan kaunokirjallisuus volyymiltaan vahvassa kasvussa

Suomalaisen Kirjakaupan kaunokirjallisuuden kappalemääräinen myynti on kasvanut tämän vuoden maalis-huhtikuussa 26 prosenttia viime vuoden maalis-huhtikuuhun verrattuna. Esimerkiksi runoteosten kysyntä on rajussa kasvussa. Jenni Haukion toimittamaa Katso Pohjoista taivasta –runoantologiaa on neljä viikkoa ilmestymisensä jälkeen painettu jo 45 000 kappaletta ja se on viiteen vuoteen myydyin suomalainen runokirja.

”Kirjakauppa on selvässä nosteessa. Kuluttajien kiinnostus kirjaa ja kulttuuria kohtaan tuntuu saavan kasvavaa huomiota. On ollut ilo huomata, että tämän kevään aikana erityisesti kaunokirjallisuus on kasvanut vahvemmin kuin pitkään aikaan”, sanoo Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Panu Porkka.


Äitienpäivän merkitys Suomalaisen Kirjakaupan kirjanmyynnille on merkittävä. ”Kyllä se näin on. Kirja on tänäkin vuonna äitien lahjatoivelistan kärkisijoilla!” Porkka iloitsee.Kirjan asema äitienpäivän lahjasuosikkina käy ilmi myös Kirjakauppaliitto ry:n teettämästä ja Kantar TNS Gallup Oy:n toteuttamasta maanantaina julkaistusta tutkimuksesta, jonka mukaan lukeminen on suomalaisnaisten yleisin harrastus. Seitsemän naista kymmenestä kertoo harrastavansa lukemista ja yli kolmannes kyselyyn vastanneista äideistä toivoo saavansa kirjan lahjaksi tulevana äitienpäivänä. Vastaajina oli 1005 15–74-vuotiasta naista. Tutkimustulos lukuharrastuksen yleisyydestä on Kantar TNS:n vuonna 2016 toteuttamasta TNS Atlas -tutkimuksesta.

porkkapanu330

Lisätietoja:

Suomalainen Kirjakauppa
Panu Porkka, toimitusjohtaja
+358 40 8235146

panu.porkka(a)suomalainen.com
Medialle 4.4.2017

Talo täynnä tarinoita - Suomalainen Kirjakauppa täyttää 105 vuotta 

”Muistan vieläkin miten me lapset jäimme ilman joulukinkkua, mutta saimme jotain paljon parempaa, pääsimme sisään Mika Waltarin kirjojen maailmaan. Siitä kiitos myös Suomalaiselle Kirjakaupalle”, muistelee Lenita Airisto Suomalaisen Kirjakaupan synttärilehdessä.

1900-luvun alkuvuosikymmenillä suomalaiset opiskelijat tarvitsivat paikan, josta hankkia kaiken opiskelussa tarvittavan. Vastauksena tähän tarpeeseen perustettiin Suomalainen Kirjakauppa Helsinkiin. Vielä 1960-luvulle asti myymälöitä oli vain yksi, Aleksanterinkadulla Helsingin keskustassa. Tällä hetkellä myymälöitä on 41 paikkakunnalla, yhteensä 58 myymälää. Kivijalkamyymälöiden lisäksi asiakkaita palvelee verkkokauppa Suomalainen.com.

Suomalaisen Kirjakaupan historiaan mahtuu lukuisia kirjailijavierailuja Tove Janssonista Aku Ankan piirtäjä Don Rosaan ja Johnny Weissmullerista eli Tarzanista Jari Tervoon ja Mauri Kunnakseen. Kirjakaupassa on katsottu elokuvia Peter von Baghin alustamana, on tanssittu heinäpaalien seassa, pidetty missikisoja, ennustettu ja kuunneltu satuja.

”Suomalaisella Kirjakaupalla on ollut iso rooli suomalaisten arjessa. Tarinat heräävät henkiin kirjakaupassa ja tulevat ihmisten ulottuville. Tämä tulee olemaan tulevaisuudessakin meidän roolimme”, toteaa Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Panu Porkka.

Kirjailijoiden ja Suomalaisen Kirjakaupan työntekijöiden tarinoita:

http://www.suomalainen.com/ajankohtaista/2584

Synttärikuukauden tapahtumia Suomalaisessa Kirjakaupassa:

http://www.suomalainen.com/ajankohtaista/2585

Lisätietoja: viestinta (a) suomalainen.com

Suomalainen Kirjakauppa toimitusjohtaja Panu Porkka +358 40 8235146

panu.porkka (a) suomalainen.com


Pelastakaa Lapset, Suomalainen Kirjakauppa ja Otava auttavat yhdessä kotimaan lapsia ja lapsiperheitä

 

14.12.2016
 

Eläköön lapsi! -kampanjassa jokaisesta marraskuun aikana Suomalaisessa Kirjakaupassa myydystä Otavan lasten- ja nuortenkirjasta lahjoitettiin euro kotimaan lastensuojelutyöhön. Suomalaiset lähtivät innolla mukaan hädänalaisten lasten auttamiseen. Nyt lahjoitussummaksi kertyi lähes 20 000 euroa. Summalla voidaan järjestää jopa 20 lapselle tukiperhe vuodeksi.


Pelastakaa Lapset ja Suomalainen Kirjakauppa ovat auttaneet kotimaan lapsia, lapsiperheitä ja vähävaraisten perheiden lasten opiskelua jo 20 vuoden ajan. Apua tarvitsevien lasten määrä on jatkuvasti kasvanut Suomessa taloudellisen taantuman seurauksena ja yli 100 000 lasta elää köyhissä perheissä. Työttömyyden lisäksi vaikea sairaus, heikko sosiaalinen tukiverkosto tai yksinhuoltajuus saattaa ajaa perheen ahdinkoon. Moni lapsi oireilee vakavasti samalla, kun vanhemmat etsivät keinoja selviytyä vaikeasta tilanteesta. Pelastakaa Lapset ry:n tukiperheet ja tukihenkilöt antavat perheille toivoa ja auttavat vaikeiden aikojen yli.

 

Elokuussa Suomalainen Kirjakauppa lahjoitti 22 000 euroa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan, jolla tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja opiskelua Suomessa.

 

Marraskuussa toteutettiin jo perinteeksi muodostunut Eläköön lapsi! -kampanja yhteistyössä Otavan kanssa.

 

Marraskuun ajan jokaisesta Suomalaisessa Kirjakaupassa myydystä Otavan lasten- ja nuortenkirjasta lahjoitettiin yksi euro Pelastakaa Lapset ry:n lastensuojelutyöhön Suomessa. Kampanjasta saatiin tuottona yhteensä 18 975 euroa, jonka avulla voidaan järjestää jopa kahdellekymmenelle apua tarvitsevalle lapselle oma tukiperhe vuodeksi. Tukiperhetoiminnalla voidaan auttaa perheitä ajoissa, ennen kuin tilanteet kärjistyvät vakaviksi kriiseiksi.

 

”Suomalaisen Kirjakaupan asiakkaat tuntevat jo hyvin tämän vuosittain toistuvan kampanjamme ja he haluavat auttaa kotimaan lapsia. Olemme todella iloisia tuloksesta ja ylpeitä asiakkaistamme, jotka ovat mahdollistaneet näin upean lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:lle”, sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Mervi Jäntti Suomalaisesta Kirjakaupasta.

 

”Otava on korostanut yli sadan vuoden ajan suomalaisten yhteisiä arvoja. Haluamme kantaa vastuuta: edistää kulttuuria, kasvamista ja oppimista. Kielen vaaliminen ja kehittäminen on meille myös keskeistä. Kotimaan lasten auttaminen on meille siksi työssämme keskeisen tärkeää”, kertoo Otavan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kirsi Tähjänjoki.

 

”Järjestömme perustaja Ester Ståhlberg sanoi aikoinaan: ’Tapa, jolla huolehdimme lapsista luo kulttuurin’. Olemme syvästi kiitollisia pitkäaikaisesta yhteistyöstämme Suomalaisen Kirjakaupan ja Otavan kanssa. Meillä kaikilla on vahvat juuret Suomen historiassa, olemme kaikki toimineet noin sata vuotta kotimaamme hyväksi. Pelastakaa Lapset täyttää ensi vuonna 95 vuotta, Otava on jo pitkälti yli sata ja Suomalainen Kirjakauppa 105-vuotias.” Työ lasten hyväksi jatkuu, meillä on edelleen paljon tehtävää. Mottomme onkin: Yhtäkään lasta ei jätetä”, toteaa pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta Pelastakaa Lapset ry:stä.

 

pela2016
Kuvassa vasemmalta alhaalla: myynti- ja markkinointijohtaja Mervi Jäntti Suomalaisesta Kirjakaupasta, Otavan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kirsi Tähjänjoki ja pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta Pelastakaa Lapset ry:stä. Ylhäällä vasemmalta: varainhankinnan päällikkö Sari Meller Pelastakaa Lapset ry:stä ja markkinointipäällikkö Marianne Kankaanpää Suomalaisesta Kirjakaupasta.


Suomalaisen kirjakaupan myymäläuudistukset vuonna 2016


Vuoden alkupuoliskolla teimme monenlaisia uudistuksia Raision, Mikkelin, Varkauden, Rovaniemen, Tampereen Koskikeskuksen, Oulun, Seinäjoen, Salon ja Keravan myymälöissä. Lisäksi Helsinki-Vantaan lentokentällä sijaitsevat kaksi Reader’s myymäläämme uudistettiin yhtenäiseksi muun ketjun kanssa ja nyt nekin kantavat Suomalaisen Kirjakaupan nimeä.

Kesällä vuorossa olivat Matinkylän Iso Omena, Myyrmäen Myyrmanni ja Kokkolan Chydenia.

Lokakuussa uuden ilmeen saivat Heinola sekä Turun Hansa.

 

Kuluvan vuoden aikana olemme tehneet muutoksia viidessätoista myymälässämme. Vuoden 2010 jälkeen remontteja on kaiken kaikkiaan takana jo yli 80. Vauhti ei ole hiipumassa ja vuodelle 2017 onkin suunnitteilla lähes 10 isompaa tai pienempää muutosta.

uusi470

  

Ari Hokkanen
Liikepaikkapäällikkö
Suomalainen Kirjakauppa Oy

 

Tiedote 26.10.2016
Panu Porkka Suomalaisen Kirjakaupan johtoon

Otava-konsernin hallitus on nimittänyt Panu Porkan, 39, Suomalainen Kirjakauppa Oy:n toimitusjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi 18.1.2017 alkaen. Hän seuraa tehtävässä Timo Kopraa, joka siirtyi konsernissa Otavamedia Oy:n toimitusjohtajaksi kesäkuussa. Panu Porkka siirtyy Suomalaiseen Kirjakauppaan Tokmanni Oy:n myyntijohtajan tehtävistä. Hänen vastuualueeseensa kuului yhtiön operatiivinen liiketoiminta: myymälätoiminnot, verkkoliiketoiminnot ja tukkukauppa sekä myymäläkonsepti ja sen kehittäminen. Hän toimi myös Tokmanni Oy:n johtoryhmän jäsenenä.Aiemmin Porkka toimi lähes kymmenen vuoden ajan eri tehtävissä Lidl-yhtiöissä Suomessa, Saksassa ja Sveitsissä. Hän on työskennellyt myös toimitusjohtajana Waucher Oy:ssä.

panu_porkka_2014-37
Lisätietoja:
toimitusjohtaja Alexander Lindholm, Otava konserni, puh. 040 833 0126
toimitusjohtaja Panu Porkka, puh. 040 823 5146

 

Tiedote 1.9.2016


Suomalainen Kirjakauppa avaa myymälät Tikkurilan Dixiin, Tampereen Ratinaan, sekä Helsingin Rediin.


Suomalainen Kirjakauppa on allekirjoittanut sopimukset myymälöiden avaamisesta Tikkurilan kauppakeskus Dixiin keväällä 2017 sekä Tampereen Kauppakeskus Ratinaan ja Helsingin Kalasataman Kauppakeskus REDiin vuoden 2018 aikana.
 

Tikkurilan Dixi
Kehäradan valmistuttua toimisto- ja liikekeskus Dixistä tuli tärkeä yhteyspaikka lentoaseman ja pääradan välisessä matkustamisessa.
Dixi palvelee lähialueen asukkaita, työssäkävijöitä, opiskelijoita sekä kauppakeskukseen varta vasten asioimaan tulevia. Dixi tarjoaa mahdollisuuden helppoon ja nopeaan arjen asiointiin hyvien yhteyksien varrella.

Tampereen Ratina
Kauppakeskus Ratinasta tulee Tampereen suurin ja uudenaikaisin kauppakeskus, joka sijaitsee ainutlaatuisella paikalla Tampereen ydinkeskustassa asiakasvirtojen ytimessä. Kauppakeskus on kolmen uniikin rakennuksen kokonaisuus: se muodostuu kahdesta entisöidystä funkkisrakennuksesta ja yhdestä kolmikerroksisesta uudisrakennuksesta. Spondan omistaman kauppakeskuksen avajaisia vietetään keväällä 2018.

Helsingin kalasataman REDi
REDI on valmistuessaan Helsingin kantakaupungin nykyaikaisin kauppakeskus, jossa yhdistyvät vapaa-aika, elämykset sekä palvelut. REDIin on helppo tulla, sillä REDI sijaitsee urbaanisti Helsingin kantakaupungissa,
silti meren välittömässä läheisyydessä, metrolinjan sekä kolmen kaupunkiin johtavan pääsisääntuloväylän risteyskohdassa. Metro tuo kauppakeskuksen asiakkaat suoraan kauppakeskuksen kolmanteen kerrokseen.
REDI avataan syksyllä 2018 Helsingin Kalasatamassa, Helsingin nopeimmin kehittyvällä alueella. Kävelymatkan päässä REDIstä on Suomen tihein työpaikkakeskittymä, 45 000 työpaikkaa, ja Kalasataman alueelle rakentuu kodit 20 000 ihmiselle. Ensimmäisenä toimintavuotenaan REDIn kauppakeskukseen odotetaan 12 miljoonaa kävijää.

Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Timo Kopra kommentoi:
Suomalainen Kirjakauppa haluaa olla monikanavaisesti asiakastaan lähellä, nämä uudet kohteet täydentävät hyvin jo olemassa olevaa verkostoamme. Dixi, Ratina sekä REDi sijaitsevat kaikki hyvien saatavuuksien sekä voimakkaan rakentamisen alueelle. Odotamme innolla uusien myymälöidemme avautumista.

Valtakunnallinen ja monikanavainen kirjakauppaketju – Suomalainen Kirjakauppa 
Suomalainen Kirjakauppa tarjoaa asiakkailleen elämyksiä, hyötyä ja sisältöä elämän kaikissa vaiheissa ja tilanteissa. Voit valita sinulle sopivimman tavan asioida kanssamme: Suomalainen Kirjakauppa palvelee kuluttaja- ja yritysasiakkaita 58 myymälässä 42 paikkakunnalla Rovaniemeltä Helsinkiin sekä verkkokauppa Suomalainen.comissa. Matkalle lähtiessä sinua palvelevat kaksi pokkarimyymälää, jotka sijaitsevat Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lisätietoja suomalainen.com
Suomalainen Kirjakauppa kuuluu Otava-konserniin. Otava-konserni on toiseksi suurin graafisen viestinnän kustantaja Suomessa. Konsernin liiketoiminta-alueet ovat Kirjat, Kauppa, Lehdet ja Uudet liiketoiminnot. Konsernin emoyhtiö on Otava Oy. Konserni on yksityinen, itsenäinen, riippumaton ja vakavarainen mediatalo. Lisätietoja Otava.fi.


Ari Hokkanen
Liikepaikkapäällikkö
Suomalainen Kirjakauppa Oy